Antwerpen

Afgelopen weekend was ik een heerlijk weekend naar Antwerpen, samen met mijn vriend en vrienden van ons. Het weekend na Sinterklaas wordt daar altijd de kerstmarkt geopend. Met een optocht door de stad en vuurwerk bij het mooi verlichte reuzenrad. Echt een aanrader, als je toch van plan bent rond de kerstperiode te gaan. Voor de rest heel veel gegeten, gedronken en geshopt. Hier enkele impressies en wat tips! Niet zo heel erg veel, want ik heb me voornamelijk bezig gehouden met genieten van een gezellig weekendje weg! Deze foto’s zijn dan ook gemaakt met mijn Iphone.


Om te beginnen een tip om te slapen. Wij vinden het altijd erg leuk om in een Bed en Breakfast te overnachten ipv in een hotel. B&B A2 ligt centraal, heeft mooie kamers, een heerlijk bed en uiterst vriendelijke eigenaren. En wat wij heel fijn vonden, ’s ochtends (tijdstip kun je aangeven) werd er een ontbijtmandje aan de deurpost gehangen. Wij zijn onze zaterdagochtend dus goed begonnen met een ontbijt op bed. Heerlijke broodjes, croissants, koffie broodjes, beleg en verse jus en allemaal leuk ingepakt. Een goeie start van de dag!
Als je gaat winkelen is  Concept Store Your Antwerp een goed uitgangspunt. Voor hem en haar, kleding schoenen, sieraden, gadgets, boeken en zelfs een kapper! Wat ook handig is dat je aan de overkant (op de kade) je auto nog gratis kunt parkeren! 


Iets verderop (Kloosterstraat 106) de leuke winkels van Rewind. Kids en Ecodesign!
Vanaf bovenstaande winkels richting het centrum (Kloosterstraat) kom je veel antiek, curiosa en vintage/industriele  woonwinkels tegen.
Op dit moment is er ook een expositie van Eddy van Gessel fotografie in het sfeervolle pand van Mercator – Orteliushuis op de Kloosterstraat 15. Prachtige zwart – wit foto’s van landschappen, portretten en wild life in Afrika. Echt de moeite waard om even rond te lopen. Niet alleen om de foto’s te bekijken, maar ook de woonliefhebber heeft genoeg te zien. 

 Zo’n simpel leuk idee zwarte doosjes met een waxine!

Nog een leuke conceptstore:  Moos in the City en super als je (net zoals ik) een zwak hebt voor  Scandinavische kleding en woonmerken! HAY, Muuto, Marimekko, zijn enkele merken die ze daar verkopen. 
 Dag Antwerpen, het was mij weer een waar genoegen!

12 Comments

 1. Solly Sunday 12 december 2012

  Ziet er leuk uit!

  Beantwoorden
 2. My Attic 12 december 2012

  Antwerpen is zo leuk! Ziet er gezellig uit!

  Beantwoorden
 3. SuuS 12 december 2012

  Jaaa, Antwerpen is fantastisch!
  Vooral de opening van de kerstmarkt, heerlijk!
  Leuke foto’s, pik ik het sfeertje van dit jaar toch even mee, fijn, fijn, fijn.
  Hoop ook snel weer eens die kant op te kunnen, heb nog aanvragen liggen van winkeliers die mijn producten willen verkopen, zaten er maar meer dagen in een maand..

  Fijn dagje!

  Beantwoorden
 4. Anneke 12 december 2012

  Wauw, dat ziet er gaaf uit! Kan me voorstellen dat je genoten hebt! Mooie foto’s trouwens.

  Beantwoorden
 5. Stephanie Koster 12 december 2012

  Wat een te leuke post Suus! weer ideeën opgedaan. Nu nog mijn man zover zien te krijgen. Tot morgen bij de huiskamerwintersale!

  X Stephanie

  Beantwoorden
 6. Zoete Kers 12 december 2012

  Leuk! Bedankt voor het delen!!

  Beantwoorden
 7. vanbinnen 12 december 2012

  Ziet er geweldig uit, leuk dat je ons even meenam door Antwerpen 😉

  Beantwoorden
 8. Ellen van Vuuren 12 december 2012

  Leuk, mooi, nu krijg ik ook zin in een weekeindje weg !

  Liefs, Ellen

  https://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

  Beantwoorden
 9. Mirjam 13 december 2012

  Mooi! Ik ga Antwerpen ook maar op mn verlanglijstje zetten, te lang niet geweest… X

  Beantwoorden
 10. Martine vianen 13 december 2012

  Leuk Suus!! Heerlijk die sfeer en die mooie winkels te zien! Oh wat zou ik graag even naar toe gaan. Misschien straks met mijn dochter met de trein.. Tot vanavond! Liefs martine

  Beantwoorden
 11. Mars 16 december 2012

  Oh Antwerpen wat heerlijk zo in kerstsfeer! Lang geleden dat ik er ben geweest (ik geloof dat ik toen nog een ov-jaarkaart had en dus studeerde :))

  Beantwoorden
 12. Marieke 11 november 2013

  Dit jaar ga ik genieten van al dat moois. Als verrassing voor mijn man, heb ik het eerste weekend na de sint genomen. Ook op jou aanraden. Heb er onwijs veel zin in!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *