Evie’s room

Kleine meisjes worden groot….zucht!  Toen ik ooit het babykamertje voor Evie aan het inrichten was, dacht ik al dat de overstap naar een groter bed wel ideaal was voor ‘huisveranderliefhebbers’.  Want tja, weer een goede gelegenheid om er een heel ander kamertje van te maken. Voor het babykamertje van Evie koos ik dan ook wel echt truttige en lieve kleurtjes en spulletjes. Dan zou ik mooi wat stoerders en bijvoorbeeld fellers kunnen doen als ze dan ouder zou zijn.  Het geboortekaartje (die ik samen met  Blinniesworld ontwierp)  was het uitgangspunt van het kamertje.  Een vogeltje, stipje, vintage, oud roze en mintgroen. Op de muren kwam dan ook Frans roze en een mintkleur. Op de mintkleurige muur een behangboom van Inke. Het wandrek was eerst blauw en kreeg ik van een lieve vriendin , deze werd wit geschilderd. De kleine poppetjes Sonny Angels kocht ik bij Psikhouvanjou. Ook de commode van de kringloop werd wit geschilderd en voorzien van stippen knopjes. De binnenkant bekleedde ik met plakplastic. Mijn voorliefde voor kleur en vintage/kringloop spulletjes kan ik in Evie haar kamertje kwijt. Zelf is ze ook helemaal gek van haar poppenkasthuisje die vol staat met spulletjes. Uiteraard staat  er in haar kamertje ook een boomstammetje 🙂 Hier kan mama aanschuiven voor een verhaaltje en overdag is het een prima
‘ hangout’ voor alle knuffels, die Evie dan verzorgt met een kopje thee! 
Maar nu? Wil ik echt haar hele kamertje veranderen? Dat roze ben ik wel zat, dus die muren mogen lekker fris wit. Ook haar vloer zal uiteindelijk wit worden geschilderd. In plaats van haar commode wil ik een oud bureautje en heb mijn oog laten vallen op deze leuke van Les Gambettes (te koop bij Authentique Mignon) Qua kleuren maakte ik een paar moodboards, maar degene die ik heb toegevoegd (allerlaatste foto) blijft favoriet. Bijna hetzelfde als wat ze nu heeft! Alleen iets groener. Grote vraag is nu of ik de behangboom zal weghalen? En het ‘ wiebertjes’ behang van Ferm Living ervoor in de plaats zal doen? Dat behang maakt het wel gelijk een stuk rustiger en stoerder. Alleen, ik denk dat Evie best teleurgesteld is als ik haar boom weghaal…
Wat vinden jullie? Ik ben heel erg benieuwd!
Liefs, Suus 
Boomstam en kledinghanger te koop in de &SUUS shop ðŸ™‚

Geboortekaartje 

Moodboard nieuwe kamer


English summary: This is the room of my little girl. For the baby room of Evie I chose very sweet colors and stuff.  All in line with the card I designed with Blinniesworld. Birds, dots, vintage, old pink and mint green. The colors on the wall are also French pink and mint color. On the wall a mint-colored wallpaper tree from Inke. The shelving was originally blue and I received from a dear friend, I painted it white. The cabin I also painted white and pimped it with new buttons and plastic. You can see my love for color and vintage / recycled stuff in Evie her room. She herself is also crazy about her puppet house filled with goodies. Obviously theres a tree trunk in her room 🙂 Here I can sit down for a bedstory.  But now? I really want to change her room to a more older room? I like to have the walls very fresh and white. Her floor will eventually be painted white. Instead of her dresser I want an old desk and have my eye on this cute Les Gambarettes (available from Authentique Mignon) As for colors, I made a few mood boards, but the ones I’ve added (last picture) remains favorite. Almost the same as now. Only a little greener. Big question is whether I will remove the wallpaper tree? And in its place put the ‘ harlequin’ wallpaper from Ferm Living ? I love this wallpaper, only, I think Evie is quite disappointed when I take away her tree! What do you think? I’m very curious!

29 Comments

 1. Ellen van Vuuren 18 januari 2013

  wat ziet dat er allemaal fantastisch uit, ben er helemaal weg van !!! super !!

  xxx
  Ellen

  Beantwoorden
 2. Anonymous 18 januari 2013

  Hai suus, super leuk gedaan allemaal! ben nu ook met Yara haar kamertje bezig. Heerlijk om te doen. Heb nu nog meer inspiratie. Kamertje is bijna klaar maar moet nog wat accesoires bij. Ik zeg trouwens boom nog even houden, hij is hartstikke leuk en als Evie er weg van is dan al helemaal zo laten want uiteindelijk is daar waar het om gaat (ik vergeet t namelijk nog wel is)liefs Hazel x

  Beantwoorden
 3. Lisanne van de Klift 18 januari 2013

  Kiezen…kiezen…kiezen, moeilijk he?! Ik vind het een schattig kamertje!! Maar kan me voorstellen dat je een keer wat wilt veranderen. Kan je de behangboom niet laten zitten en die muur wit schilderen en dan een ander muurtje met het behang doen? En de vloer wit lijkt mij heel mooi! Krijgt alles gelijk een andere uitstraling. Ik ben benieuwd naar jouw keuzes!!!

  Fijne dag!

  Liefs Lisanne

  Beantwoorden
 4. Ik herken me helemaal in het moodboard voor mijn kleine B. Die bedden en het groene Ferm Living wuiebbertjes behang wil ik er ook in. En wat een leuk huis-kast is dfat, zo mooi ingericht ook. dat lukt bij mijn kids helaas niet, die trwekken alles er ieder dag uit, waardoor ik die strijd vasn een mooi visueel display in hun beider kamers heb opgegeven. Wellicht toch nog eens opnieuiw een poging doen als ik dit zo zie ;). Boom eruit! Mooi, maar als je de kamer toch veranderd dan helemaal. liefs Kat

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 18 januari 2013

   Ehhhh…Katja, denk ook niet dat je op DIT moment moet kijken hoe haar kastje erbij staat. Alhoewel…ze houdt het best netjes. Maar natuurlijk niet zo netjes als nu op de foto 🙂

   Beantwoorden
 5. Els 18 januari 2013

  Verandering is en blijft leuk! Als je het stoerder wilt maar de boom wilt behouden kan je ‘m mss in een andere kleur verven in combinatie met andere behangsoorten en dan op een andere muur het behang?

  Ben benieuwd naar je keuzes!
  Fijn weekend

  Liefs Els

  Beantwoorden
 6. Marcella 18 januari 2013

  Wat is de kamer nu schattig zeg! Ben helemaal verliefd op dat plaatje met het wandrek! Maar begrijp dat nu ze ouder wordt, ook het interieur een beetje moet mee veranderen ;). Ik vind het grijs-wit idee heel mooi. Lijkt me inderdaad mooi met een paar oudroze elementen. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Beantwoorden
 7. Nieneke 18 januari 2013

  Heb je niet NOG een kamertje ergens in je huis….???? Want ook al herken ik enorm je veranderdrang het kamertje is nu ook schattig. Misschien nog even op je handen zitten, want het moodboard ziet er veelbelovend uit! De kleuren zijn prachtig.

  Beantwoorden
 8. Marit 18 januari 2013

  Wat een leuke post weer, ik zeg boom er uit, behang er in. Succes met kiezen!

  Beantwoorden
 9. Nannette 18 januari 2013

  Heerlijk toch!
  Van één ‘huisveranderliefhebber’ tot een andere: doen, doen doen!!
  Die-van-mij is al 12 geworden dus binnenkort heb ik er niets meer over te zeggen maar haar kamer is al luttele malen onder handen genomen.
  En je moodboard belooft iets moois.

  Beantwoorden
 10. Stephanie Koster 18 januari 2013

  Hi Suus, ik zou zeggen veranderen die boel… als je er klaar mee bent moet je alles aanpakken. Die boom is leuk maar niet in het nieuwe geheel. Ik ben verliefd op het bedje en het nachtkastje onder in je moodboard. Ik zou ook eens een kijkje nemen bij de Kringloop. Wie weet?!

  Fijn weekend!
  X Steef

  Beantwoorden
 11. Lynda 18 januari 2013

  als je wil veranderen dan doet het helemaal, maar de boom is wel leuk…maar uhm..Evie’s room…wat zegt Evie? 😛

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 18 januari 2013

   Boom 🙂 Maarja, als het aan Evie ligt wil ze ook een Hello Kitty dekbedovertrek….maar dat hoor ik gewoon niet! 🙂 Slechte moeder!!!

   Beantwoorden
 12. Verie -Vestywo- 18 januari 2013

  Goed moodboard! Haar kamertje ziet er nu al zo lief en leuk uit! De boom zou ik niet weghalen, zooo lief!! Succes hoor, ben wel benieuwd! Lieve-groetjes,Verie

  Beantwoorden
 13. vanbinnen 18 januari 2013

  Als je de boom nu wit schilderd ( alleen de boomstam) tegen de blauwe muur wordt het al rustiger. En dan het wybertjesbehang op een ander muurtje. Ik zou mijn dochters kamer ook veranderen (ze is nu 10) maar ze was er zelf nog niet aan toe, haar prinsessenbed slaapt nog veel te lekker! Soms moet moeder geduld hebben of haar eisen bijstellen hihi ! Groetjes Greta

  Beantwoorden
 14. All odd things 18 januari 2013

  Mmmm, als Evie de boom nog mooi vindt dan zou ik hem nog eventjes laten staan. De roze muur lekker wit en wat stoerdere accentjes erbij. Het moodboard vind ik wel geweldig! Ik ben benieuwd wat het gaat worden!
  groetjes, Marielle

  Beantwoorden
 15. Elv's 18 januari 2013

  Oh wat een moeilijke keuze…. het is wel een superschattige kamer… smelt!!! Misschien kun je inderdaad ombineren… boom houden en nieuwe accesoires om een nieuwe sfeer te creeren??? Past volgens mij best bij elkaar toch? Succes Suus… ben benieuwd! Ps. Wat is je moodboard gaaf zeg!

  Beantwoorden
 16. Marieke 18 januari 2013

  Ik zou voor “alles wit” gaan. met een vleugje kleur. Zoals het prachtige moodboard wat je het gemaakt!
  De babykamer is prachtig maar die fase is voor Evie nu voorbij. Ik snap wel dat het even moeilijk is om dat lieve kamertje te veranderen, maar je moet vooruit kijken ( gelukkig heb je de foto’s nog 🙂

  Je moet je vrij voelen om wat te veranderen, daar krijg je ook weer heerlijke energie van. Vasthouden in iets wat je eigenlijk gehad hebt, gaat uiteindelijk toch irriteren. (dat is mijn ervaring) En het zal prachtig worden dat weet ik zeker!!! Gezien het moodboard!! Succes!!

  Beantwoorden
 17. Lisanne van de Klift 18 januari 2013

  Tja… gouden tip heb ik helaas niet voor je! Ik zou er denk ik toch omheen proberen te schilderen. Als het niet lukt, kan je m dr altijd nog afhalen. Hihihi! Succes! X

  Beantwoorden
 18. Janine 18 januari 2013

  Wat een prachtig moodboard weer! Heerlijk stylish &Suus 🙂 Maar Evie is nog zo’n klein poppie, je kan ook best nog even 2 jaar wachten
  met re-stylen toch 😉 Of de boom lekker laten staan… XXX

  Beantwoorden
 19. Miranda 18 januari 2013

  Jeetje wat schattig allemaal, die foto’s. Stiekem vind ik dat vintage en oud roze ook wel gaaf hoor, als ik dat allemaal zie zo. Maar ja!…na 2 jaar wilde ik ook wat anders, ik snap het hoor 🙂
  Een groot bed en dat roept om een nieuw kamertje, dus ik zeg compleet omgooien die boel. Je moodboard is echt leuk!! helemaal mijn ding, love it! 🙂
  En dan maar hopen dat Evie het ook mooi vindt 😉 XXXX

  Beantwoorden
 20. Martine vianen 18 januari 2013

  He lieve Suus, ik vindt het kamertje van Evie nu nog heel leuk.. Maar snap je veranderdrang ook. Je moodboard is geweldig de kleuren heel mooi bij elkaar!! Tja moeilijk. Doen als ze op school is en behangetje effe vasttapen en kijken hoe ze reageert. Als ze dan de boom mist kan je hem weer tevoorschijn halen?? Wyberbehang aan de andere kant. Succes ermee! Liefs martine x

  Beantwoorden
 21. Sot en tof 18 januari 2013

  Ik zou mijn kansen nu grijpen, ik weet niet hoe oud je dochter is, maar die van mij van 6 wil alleen nog maar roze….

  Groetjes Sot & Tof (www.sot-tof.blogspot.com)

  Beantwoorden
 22. Anneke 18 januari 2013

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je met zo’n mooi moodboard alles om wil gaan gooien!
  Waarom verf je de boomstam niet wit en plak je er blaadjes van Ferm living behang aan?
  Evie blij & jij blij!
  Gewoon doen, het word vast super mooi (met een kistbed van Combitex voor het stoere)!
  Fijn weekend! X

  Beantwoorden
 23. Anonymous 19 januari 2013

  Misschien kan deze Hello Kitty Dekbedovertrek een compromis zijn: https://www.babynl.nl/a-20901651/hello-kitty/hello-kitty-dekbedovertrek-white-blinky/?utm_source=beslistslimmershoppen&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslist ?

  Verder een heel mooi moodboard.. maar ik zou niet vergeten dat het wel de kamer van je dochter is. Ik weet dat kinderen super veranderlijk zijn, maar misschien kan je, bv door zo’n dekbedovertrek, haar toch het gevoel geven dat zij dat zelf heeft mogen uitkiezen voor haar kamer.

  groetjes, Carry

  Beantwoorden
 24. Chrissie en Heidi 19 januari 2013

  Hihi, ben veel te veel van het roze/mingroene en truttige, dus ik zeg…. houden zo!!! Heerrrrlijk sfeertje en dan met een witte vloer…mooi!

  Beantwoorden
 25. Margreet de Vries 20 januari 2013

  Hoi Suus,

  Ik zou toch alles veranderen 🙂 Hoe mooi de boom ook is… Mijn oudste dochter van 7 wilde per se licht roze vogeltjes behang van Pip studio 2,5 jaar geleden en ik wilde grijze polka dots. Zij heeft haar roze behang gekregen, maar na ong. een jaar was ze het roze al zat… Je kunt zelf ook wiebers op de muur schilderen (grote) en in plaats van de leuke boom maak je voor haar dan bv. een mooi groot krijtbord, zodat ze haar boom snel vergeet 😉 Super mooi moodboard en idd. even kijken bij de kringloop o.i.d. Leuke naam Evie: mijn jongste zou eerst ook zo heten, totdat mijn oudste dochter aan iedereen de naam al had verteld nog voor de geboorte: daarom is het Eva geworden…

  Beantwoorden
 26. Aggy 20 januari 2013

  Jeetje….. Ze heeft al zo’n leuk kamertje! Maar snap als geen ander dat je weer wat anders wilt! Je ideetjes zien er prachtig uit. Van heel ief naar lekker stoeren meiden look! Ben fan van allebei!

  xx Aggy

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *