View on Wonder | Efteling | Sprookjes bestaan

 

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | Efteling | View on Wonder

Een tijdje geleden kreeg ik van Lonneke (Bubblemint) de vraag: “Wil jij samen met een aantal andere bloggers, de verwondering door de ogen van jouw kind vastleggen in de Efteling”.  Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Net zoals vele van ons, heb ik  fijne herinneringen aan dit magische park. Wij gaan nog steeds elk jaar op de verjaardag van Evie en mijn zusje, die op dezelfde dag zijn geboren. Mijn zusje en ik hadden vroeger ook altijd een droom om alleen met z’n tweetjes hier rond te mogen lopen. En deze droom werd voor mij een beetje werkelijkheid. Door de dolle was Evie toen ik vertelde dat wij samen een nachtje in Bosrijk mochten slapen. En het kon helemaal niet meer stuk toen ik zei dat we daarna’ door een speciale ingang ‘ alleen door het Sprookjesbos mochten lopen. Zo leuk dat ik (vanwege mijn blog) nu ook iets terug kan doen voor haar. Ze staat tenslotte vaak genoeg (meestal heeft ze het niet door, maar toch) op foto’s voor mijn blog of Instagram. We maakte er gezellige ‘meiden’ dagen van, zoals Evie dat altijd zegt. Sliepen samen in een bed, kletste wat af en aten veel zoetigheid 🙂

Beetje spannend
Na het ontbijt gingen we door de personeelsingang naar het sprookjesbos. Evie, het sprookjesbos, net wakker en foto’s maken van haar verwondering waren in het begin nog best een uitdaging. Evie is niet zo’n held en vond Doornroosje dus best een beetje spannend. Want waar was toch die wolf? Ik zag het al helemaal voor me, allemaal foto’s van een angsthazen Evie gezicht ipv verwondering. Gelukkig heb ik soms hele heldere ideeën:  We hadden koffie nodig, met wat lekkers! 🙂 Na de koffie break en 57 keer blaadjes in Holle Bolle Gijs gegooid te hebben, was het spannende er wel af en begon ons avontuur.  Bijzonder om zo saampjes door het Sprookjesbos te lopen. We kwamen de andere bloggers amper tegen, maar misschien komt dat omdat wij echt 13 x verdwaald zijn 🙂

Op Joetjoep en in de krant
We zijn een geweldige herinnering rijker en geloven samen weer even in sprookjes. En nog steeds een sprookje in de Anton Pieck stijl, want dat vind ik een grote kracht van de Efteling. Ze zijn trouw gebleven aan deze stijl en bouwen dat in ere en met liefde uit. Evie heeft het nog over dit speciale uitje en laat aan iedereen weten dat ze op Joetjoep (youtube) staat en in de krant. Naast het uitpakken van kindersurprise eieren (?!), bekijkt ze dit te schattige filmpje nu elke dag. Klik hier voor our 2 seconds of fame 🙂 En nee, we staan niet in de krant, maar wel in de Flair van deze maand. Onderstaande foto is trouwens gemaakt toen we even gefilmd werden 🙂 Vanaf nu is de View on Wonder actie open meer informatie lees je op de site van de Efteling.

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | View on wonder | Papierhier

&SUUS | En ook nog een hapje van mama haar groene draak cupcake proberen &SUUS | Hoelang is lange Jan? Zoooooo lang &SUUS | Koffie break met een prinsessen cupcake

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | Mama kijk, er zit een cafee'tje in deze boom

Mama, kijk er zit een cafeetje in deze boom 🙂

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | Efteling | View on Wonder

 

&SUUS | Efteling | View on Wonder

&SUUS | Efteling | View on Wonder

Evie waar moeten we naartoe? #verdwaald

Evie waar moeten we naartoe? #verdwaald

&SUUS | View on wonder | j

 

14 Comments

 1. Lonneke 17 december 2015

  Heeerlijk! <3 Wat een fijne foto's, dat koppie van Evie spreekt boekdelen. xxx

  Beantwoorden
 2. Irene van der Veen 17 december 2015

  Heerlijke foto’s! Wij gaan morgen met ons meisje, zo’n zin in!

  Beantwoorden
 3. Lonneke 17 december 2015

  Wat een fijne foto’s! Ik word er blij van 🙂

  Beantwoorden
 4. Marloes 17 december 2015

  Je hebt prachtige foto’s gemaakt! Het roept weer dat gevoel op dat ik vroeger zelfs als kind had als we er kwamen. En dat van die eieren, wat is dat toch he? Ik vind het nog steeds bijzonder dat er dus mensen zijn die dat maken en er geld mee verdienen haha!
  – X Marloes

  Beantwoorden
  • Suzanne 17 december 2015

   Ja belachelijk! Of playdo-en?

   Beantwoorden
 5. Rensina Steursma 17 december 2015

  Wauw wat een mooie foto’s zeg!
  Een prachtig avontuur samen met je dochter.

  Beantwoorden
 6. Pascale 18 december 2015

  Wat een enige foto’s, geweldig! EN wat gezellig om dat samen met je dochtertje te doen. Pascale X

  Beantwoorden
  • &SUUS 18 december 2015

   Echt een mooie herinnering voor later. En mocht ik dan zo oud zijn dat ik het vergeten ben, hebben we gelukkig de foto’s nog 🙂

   Beantwoorden
 7. Monique | WritingMonique 18 december 2015

  Oh, wat een prachtige foto’s! Ik word altijd zo vrolijk van de Efteling!

  Beantwoorden
  • &SUUS 18 december 2015

   Ja! Ik ook…weer even klein kind zijn.

   Beantwoorden
 8. Yvonne Huijbregts 18 december 2015

  Jij “verwondert” me steeds met leuke, lieve verhaaltjes en heerlijke foto’s van je kinders … wat een genot om zo met je mee te mogen kijken!!

  Beantwoorden
  • &SUUS 18 december 2015

   Bedankt voor je lieve reactie! Ik vraag mij soms weleens af of iemand uberhaupt mijn tekst wel leest (het is altijd best veel, niet altijd even heel geweldig nederlands) maar goed om te horen dat ik het niet voor niets doe 🙂

   Beantwoorden
 9. Esmée 18 december 2015

  Wat leuk dat je naar de Efteling mocht! Ik ben een paar weken geleden ook geweest, en wat is het toch altijd genieten daar. Ook prachtige foto’s!

  Beantwoorden
 10. Puck 21 december 2015

  Zo leuk! De efteling is mijn favoriete pretpark van NL. Zo mooi gemaakt. Zondag mag ik ook weer.
  Trouwens, dat met die suprise eitjes, hoort er waarschijnlijk echt bij. Hier wordt ze er ook helemaal in meegezogen. Ik snap er niets van!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *