Kleur van het jaar | Denim Drift

&SUUS | vtwonen | Plantjes in de kinderkamer | www.ensuus.nl

Kleur van het jaar 2017

Het is alweer een jaar geleden (aaah!) dat ik aan de gang ging met de kleur van het jaar van vorig jaar; okergoud. Het kamertje van Bram (zie hier) kreeg deze kleur, naast het bestaande grijs en lichtgeel. Vandaag werd de nieuwe kleur van het jaar bekend gemaakt vanuit Flexa – Akzo Nobel en dit jaar gaan we voor ……………….Denim Drift.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

Fan!
Ik ben nu al fan van deze kleur, die ook heel erg goed matched met de kleur van vorig jaar trouwens. Het koelere blauw tegen het warme geel. Het geel hebben we echt wel veel voorbij zien komen, maar volgens mij wordt deze toegankelijke kleur een dikke hit. Een kleur die mensen sneller aan durven op een muur in de woonkamer. Misschien….jawel, DE grote opvolger van dat andere succes… Early Dew. Een kleur die vaak….heel vaak (!) wordt genoemd als ik vraag naar favoriete kleuren bij een interieuradvies. Er was zelfs een heuze #earlydewfanclub (!) Hoog tijd voor een nieuwe favoriet dus!

Denim Drift
Wanneer je nu gaat winkelen kun je er niet omheen….heel veel blauw. Bij het zien van de naam dacht ik gelijk aan het blauw van spijkerbroeken. Maar persoonlijk vind ik het misschien wel meer richting grijs gaan. Het ligt er natuurlijk ook net aan, welke spullen of kleuren je er naast zet en of er veel of weinig lichtinval is.

Hoe pas je deze kleur toe?
Het is echt een ideale kleur om mee te combineren en voor heel veel interieur stijlen te gebruiken. Hieronder vind je een paar voorbeelden van moodboards van het afgelopen jaar waarin we blauw hebben gebruikt en waarin deze specifieke kleur Denim Drift ook perfect zou kunnen staan.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

&SUUS | Mijn leven in vierkantjes | www.ensuus.nl | maandoverzicht Juni| Moodboard Interieuradvies Utrecht

Blauw met nude/roze: Dit moodboard hebben we gebruikt voor een nieuwbouw woning in Utrecht. De woning krijgt donkere stalen deuren, een grijze gietvloer en de kleuren die we gebruikt hebben zijn vergrijsd blauw naast een mix van beetje terra-nude-roze kleur. Het blauw en grijsblauw zorgt voor een stoer karakter en de andere kleuren maken het warmer, gezelliger en vriendelijker.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift
&SUUS | Interieur advies jaren 30 Villa Bussum | www.ensuus.nl | Moodboard Interieur advies

Blauw en goud: Voor deze vrijstaande jaren 30 villa maakte we dit moodboard als onderdeel van een totaal interieurplan. Hier spelen de kleuren blauw en grijs ook weer een hoofdrol.Als tegenhanger van het koelere blauw, gebruikte we dit keer goud als accent ‘kleur’ . Een combinatie die erg goed aansloot bij de wensen en bestaande meubels van de klant. Een fris, landelijk, scandinavische stijl met een klassiek luxe gevoel.

Tijdens de Maison et Objet beurs in Parijs van vorig jaar viel mijn oog op de blauwe kleuren in combinatie met goud/brass. Dat verslag met foto’s vind je hier.

En jij?
Kleur van het jaar….Denim Drift, heel erg benieuwd wat jij ervan vind. En ja, ik snap ook dat het een trend is, kleuren persoonlijk zijn en dat je een muur alleen schildert omdat je het gewoon mooi vind en je heus niet elk jaar je muren gaat schilderen 🙂 Ik ga in ieder geval met deze grijsblauw aan de slag en hoop jullie snel het eindresultaat te kunnen laten zien!

Voor als je ook aan de slag wilt gaan….Het kleurnummer is S0.10.50 / Denim Drift 

WORK: Some blue and brass for project Rotterdam. More about this combination I spotted at Maison et Objet on the blog (direct link in bio) #ensuusblog #blueandbrass #ensuusstyling

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

 

8 Comments

 1. Marleen 6 september 2016

  Super mooie kleur!!
  Ik ben ook fan!

  Beantwoorden
 2. Petra 7 september 2016

  Heel mooie kleur. Ik was niet echt van plan mijn muren te schilderen, maar het doet me toch twijfelen. Het is een kleur die lang mooi blijft.

  Beantwoorden
 3. Patricia 11 september 2016

  Denim drift erbij in ons moodbord 🙂

  Beantwoorden
  • &SUUS 12 september 2016

   Jaaa, jullie liepen voor op de kleur van het jaar 🙂

   Beantwoorden
 4. Chantal | Moving Slowly 15 september 2016

  Prachtige kleur, dat blauw! Na ruim 16 jaar gekleurde muren te hebben gehad ben ik ontzettend blij dat we in ons nieuwe huis alles wit hebben gemaakt. Behalve bij onze dochter, daar is één muur zacht roze. Maar wellicht Denim Drift accessoires, dat lijkt me wel wat. Chantal | Movingslowly.nl

  Beantwoorden
 5. Martijn 24 april 2017

  Beste Suus,

  Weet jij toevallig ook welke kleur blauw de zijmuur heeft op het laatste plaatje?

  Beantwoorden
  • &SUUS 25 april 2017

   Hoi, nee sorry dit weet ik niet. Maar anders misschien even de foto bewaren en doorsturen naar Flexa met de vraag welke kleur dit is? Succes! Groetjes Suzanne

   Beantwoorden
 6. Sanne 16 mei 2017

  Beste Suus,

  Graag zou ik Denim Drift willen combineren met een groene muur. Heb je een kleur die je zou aanraden?

  In mijn woning heb ik een grijze bank, groene fauteuil, lichtgroene eetstoelen, lichtblauwe barkrukken en verder houten meubels. De gordijnen zijn blauw en grijs.

  Ik zoek nog kleuren op de muur om hiervan een geheel te maken. Deze kleuren wil ik weer terug laten komen in kussens en kaarsen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *