Flexa Kleur van het Jaar 2019: Spiced Honey

De nieuwe Flexa Kleur van het Jaar is vandaag bekend gemaakt: de honing warme kleur Spiced Honey. En wat vinden wij daar nu eigenlijk van? Ik deed een vragenrondje op &SUUS HQ

Spiced Honey, wat komt er als eerste bij je op en wat vind je ervan?

Danique:  “Warme aardetint, knus en gezellig. Makkelijk toepasbaar en denk ik goed te combineren met het groen van planten”

Mirella: “Leuk, sfeervol als je het goed toepast en ik denk dat je er veel kanten mee op kunt” Niet typische Nederlandse kleur”

Inge: “Een sjieke en rustigere basis, die je goed kunt combineren met de kleuren die je nu veel ziet. Ik krijg er een herfstig en gezellig gevoel bij”.

Suzanne: Alles zoals hier boven genoemd 🙂 Qua trends zie je het bruin wel veel meer terugkomen. Ik had daarom een bruintint verwacht, maar eerlijk gezegd niet iets met geel. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe deze kleur in het echt is. Ik denk dat dit een kleur is waar mensen aan moeten wennen, maar die juist heel verrassend en mooi te combineren is met andere kleuren. Een warme en elegante kleur, die op verschillende manier en stijlen toepasbaar is.

4 kleurenpaletten
Om alvast een beetje de combinaties op te zoeken, hebben we hieronder de 4 verschillende kleurenpaletten waarbij Spiced Honey een hoofdrol speelt.

THINK
Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust.  Het relaxte palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Het bestaat uit een mix van rijke natureltinten, hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Het Kleurpalet van het Jaar is toe te passen in allerlei huizen en ideaal om van je huis een relaxte thuis te maken.

DREAM-palet
Met het DREAM-palet creëer je een ruimte waar je stil kunt zijn. Een rustige plek om te gaan zitten en weg te dromen. Het palet is sereen en volwassen, maar ook zacht en warm. Een vriendelijke, milde mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl de honingkleurige Kleur van het Jaar diepte toevoegt en iets van wereldwijsheid.

LOVE-palet
Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, afgeblust met de honingachtige Kleur van het Jaar en een aantal lichte natureltinten. Houten meubels en botanische prints maken er verder een gezellig huis van.

ACT-palet
 Als je voor dit palet kiest, wil je van je huis energie krijgen.Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. De gouden ondertoon in de Kleur van het Jaar garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft. Met verf opgeknapt vintage meubilair brengt het interieur tot leven en geeft het karakter.

Binnenkort laten we op het blog graag zien hoe je de Spiced Honey kunt toepassen in je interieur en zal ik er zelf mee aan de slag gaan. Voor nu zijn we natuurlijk erg benieuwd wat jij ervan vindt…...Spiced Honey? Ja leuk? Of nee, ik sla even over!

 

 

 

 

 

 

6 Comments

 1. Esther 4 september 2018

  Bedoel je niet kleur van het jaar 2018 ipv 2010?

  Beantwoorden
  • &SUUS 4 september 2018

   Ja, dat klopt was type foutje. Als het goed is direct aangepast, maar jij ziet het nu blijkbaar nog staan. Zie jij het in de titel? OF ergens anders ook nog? Dankjewel. Het moet 2019 zijn.

   Beantwoorden
 2. Judith 4 september 2018

  Precies naar waar ik opzoek was voor in de gang! Ik vond hem erg mooi! Miss een stomme vraag maar is hij ook pas vanaf 2019 verkrijgbaar?

  Beantwoorden
  • &SUUS 4 september 2018

   Wat leuk! Nee, deze kleur is als het goed is nu al verkrijgbaar. Succes met het schilderen. Groetjes

   Beantwoorden
 3. Meggy 27 september 2018

  Wauw wat een mooie zachte kleur! en wat een mooie kleurencombinaties. Ik was nog opzoek naar een nieuwe kleur voor mijn werkplekje, maar ga deze zeker op mijn lijstje zetten!

  Beantwoorden
 4. Rick 28 september 2018

  Ik heb als kind nooit gedacht dat ik bruin ooit een mooie kleur zou vinden, maar ik moet zeggen dat de bruine kleur echt heel mooi toegepast is in het interieur op de foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *