Afgelopen weekend was ik een heerlijk weekend naar Antwerpen, samen met mijn vriend en vrienden van ons. Het weekend na Sinterklaas wordt daar altijd de kerstmarkt geopend. Met een optocht door de stad en vuurwerk bij het mooi verlichte reuzenrad. Echt een aanrader, als je toch van plan bent rond de kerstperiode te gaan. Voor de rest heel veel gegeten, gedronken en geshopt. Hier enkele impressies en wat tips! Niet zo heel erg veel, want ik heb me voornamelijk bezig gehouden met genieten van een gezellig weekendje weg! Deze foto’s zijn dan ook gemaakt met mijn Iphone.


Om te beginnen een tip om te slapen. Wij vinden het altijd erg leuk om in een Bed en Breakfast te overnachten ipv in een hotel. B&B A2 ligt centraal, heeft mooie kamers, een heerlijk bed en uiterst vriendelijke eigenaren. En wat wij heel fijn vonden, ‘s ochtends (tijdstip kun je aangeven) werd er een ontbijtmandje aan de deurpost gehangen. Wij zijn onze zaterdagochtend dus goed begonnen met een ontbijt op bed. Heerlijke broodjes, croissants, koffie broodjes, beleg en verse jus en allemaal leuk ingepakt. Een goeie start van de dag!
Als je gaat winkelen is  Concept Store Your Antwerp een goed uitgangspunt. Voor hem en haar, kleding schoenen, sieraden, gadgets, boeken en zelfs een kapper! Wat ook handig is dat je aan de overkant (op de kade) je auto nog gratis kunt parkeren! 


Iets verderop (Kloosterstraat 106) de leuke winkels van Rewind. Kids en Ecodesign!
Vanaf bovenstaande winkels richting het centrum (Kloosterstraat) kom je veel antiek, curiosa en vintage/industriele  woonwinkels tegen.
Op dit moment is er ook een expositie van Eddy van Gessel fotografie in het sfeervolle pand van Mercator – Orteliushuis op de Kloosterstraat 15. Prachtige zwart – wit foto’s van landschappen, portretten en wild life in Afrika. Echt de moeite waard om even rond te lopen. Niet alleen om de foto’s te bekijken, maar ook de woonliefhebber heeft genoeg te zien. 

 Zo’n simpel leuk idee zwarte doosjes met een waxine!

Nog een leuke conceptstore:  Moos in the City en super als je (net zoals ik) een zwak hebt voor  Scandinavische kleding en woonmerken! HAY, Muuto, Marimekko, zijn enkele merken die ze daar verkopen. 
 Dag Antwerpen, het was mij weer een waar genoegen!

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.