De zomervakantie….waar gaan we dit jaar heen? Helaas voorlopig geen verre reizen met de rugtas voor ons. Met de komst van Evie hebben wij dat even uitgesteld. Natuurlijk zou dit nog wel kunnen, maar wij kiezen ervoor om wat dichter bij huis te blijven. Ons strandhuisje hebben we het afgelopen jaar verkocht en we zijn nog in dubio of we ooit gaan sparen voor een nieuwe. Dit jaar gaan we weer naar ons beide geliefde Italië. Mijn vriend wilde graag met de camper weg of kamperen. Ondanks dat ik ben opgegroeid met vakanties in een huisje op het strand met gezamenlijk toilet, ben ik zelf niet heel erg van het kamperen. Ja, of het moet in een huisje zijn….maar dat is dan niet het echte werk natuurlijk. Een tijdje geleden zagen we bij Loods 5 een volledig ingerichte safari lodge tent staan van Tendi. Dit zag er erg mooi uit en leek ons wel een mooi compromis. Heel toevallig was het dan ook, dat vrienden van ons (na bezoek flavourites beurs) ook met dit idee kwamen en het misschien wel leuk was om een weekje te overlappen. Nog toevalliger werd het toen ik diezelfde dag werd benaderd door Stephanie. Haar man runt Tendi en zij heeft haar eigen interieur bureau LIFS. Stephanie heeft dan ook de lodge tenten ingericht! Ze benaderde me nadat ik voor 101woonideeën een blog had geschreven en zij vroeg zich af of Tendi sponsor kon worden. Op dat moment had ik daar nog niet over nagedacht en ik wist ook niet zo goed wat ik er mee aan moest. Ben je dan nog wel objectief richting je lezers? Zitten zij daar op te wachten? Door de vraag van Stephanie heb ik er goed over nagedacht en toch besloten om met sponsoring aan de slag te gaan. Mits het paste bij mij en mijn blog en dat ik er op mijn eigen manier over kon schrijven.  En dat kan, want deze zomervakantie gaan we het dus echt beleven!

 Ferm Living
 Via Campbrand 

Camping or Glamping?
We hebben geboekt en zo kan ik dus over een tijdje de echte ervaringen vertellen. We gaan dit jaar eerst naar Toscane in een huis en sluiten dan af met kamperen op het prachtige Elba. Nouja, de echte kampeerder ligt nu waarschijnlijk in een deuk, want ik weet niet of je het zo kunt noemen met een eigen keuken, sanitair en een 2 persoons boxspring 🙂 Glamping (van glamour)  heb ik al eens voorbij zien komen! En dat klopt ook wel een beetje: Tendi is Esperanto voor kamperen, de tenten zijn afgeleid van de tenten die de Britse ontdekkingsreizigers werden gebruikt. Zij waren wel ver van huis, maar wilde niet al teveel afstand doen van een luxe en comfort die ze thuis hadden. Dat klinkt mij erg goed in de oren! En de combinatie lijkt ons ideaal. Zo willen we in het begin van de vakantie veel op pad en ondernemen (dorpjes en wijnboerderijen bezoeken, kookcursus) en sluiten we af heerlijk aan het strand. Tja, ik blijf toch een strandmeisje 🙂 Waarbij er in Elba natuurlijk nog genoeg te doen en te zien valt, maar gecombineerd met een relax dagje aan het strand.  Ik denk dat onze dochter ook wel blij is met deze afsluiting. Meer kans op vriendjes, een zwembad en kleinschalige entertainment. Helaas duurt het nog wel even, maar de voorpret is ook al fijn. Hier kun je vinden waar wij op Elba vertoeven. Ik kan niet wachten!

Hebben jullie al vakantie plannen? Ik ben erg benieuwd!
 Via Chevronsandstripes

Foto’s Tendi.nl 

English summary: Tendi is my first sponsor on my blog. This year we returned to our beloved Italy. My boyfriend likes to camp. Although I grew up with holidays in a cottage on the beach (with shared toilet) I am not a huge fan of camping. But the TENDI safari lodgetents in beautiful places with own bathroom seemed a good alternative.We have booked and I can therefore post the real experiences. We are going to Tuscany this year, first in a house and close it off with camping on the beautiful Elba. Well, the real camper is now probably have to really laugh, because I do not know if you can call it camping with its own kitchen, bathroom and 2 double box spring 🙂 Glamping (glamor) sounds maybe better? And that’s true: Tendi is Esperanto for camping, tents are derived from the tents that the British explorers were used. They were so far from home, but did not want too much renounce luxury and comfort that they had at home. That sounds great to me!  We are already looking forward to. Do you already know what to do with the summer holidays? I am very curious!


Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.