Camping or Glamping? Welkom Tendi!

De zomervakantie….waar gaan we dit jaar heen? Helaas voorlopig geen verre reizen met de rugtas voor ons. Met de komst van Evie hebben wij dat even uitgesteld. Natuurlijk zou dit nog wel kunnen, maar wij kiezen ervoor om wat dichter bij huis te blijven. Ons strandhuisje hebben we het afgelopen jaar verkocht en we zijn nog in dubio of we ooit gaan sparen voor een nieuwe. Dit jaar gaan we weer naar ons beide geliefde Italië. Mijn vriend wilde graag met de camper weg of kamperen. Ondanks dat ik ben opgegroeid met vakanties in een huisje op het strand met gezamenlijk toilet, ben ik zelf niet heel erg van het kamperen. Ja, of het moet in een huisje zijn….maar dat is dan niet het echte werk natuurlijk. Een tijdje geleden zagen we bij Loods 5 een volledig ingerichte safari lodge tent staan van Tendi. Dit zag er erg mooi uit en leek ons wel een mooi compromis. Heel toevallig was het dan ook, dat vrienden van ons (na bezoek flavourites beurs) ook met dit idee kwamen en het misschien wel leuk was om een weekje te overlappen. Nog toevalliger werd het toen ik diezelfde dag werd benaderd door Stephanie. Haar man runt Tendi en zij heeft haar eigen interieur bureau LIFS. Stephanie heeft dan ook de lodge tenten ingericht! Ze benaderde me nadat ik voor 101woonideeën een blog had geschreven en zij vroeg zich af of Tendi sponsor kon worden. Op dat moment had ik daar nog niet over nagedacht en ik wist ook niet zo goed wat ik er mee aan moest. Ben je dan nog wel objectief richting je lezers? Zitten zij daar op te wachten? Door de vraag van Stephanie heb ik er goed over nagedacht en toch besloten om met sponsoring aan de slag te gaan. Mits het paste bij mij en mijn blog en dat ik er op mijn eigen manier over kon schrijven.  En dat kan, want deze zomervakantie gaan we het dus echt beleven!

 Ferm Living
 Via Campbrand 

Camping or Glamping?
We hebben geboekt en zo kan ik dus over een tijdje de echte ervaringen vertellen. We gaan dit jaar eerst naar Toscane in een huis en sluiten dan af met kamperen op het prachtige Elba. Nouja, de echte kampeerder ligt nu waarschijnlijk in een deuk, want ik weet niet of je het zo kunt noemen met een eigen keuken, sanitair en een 2 persoons boxspring 🙂 Glamping (van glamour)  heb ik al eens voorbij zien komen! En dat klopt ook wel een beetje: Tendi is Esperanto voor kamperen, de tenten zijn afgeleid van de tenten die de Britse ontdekkingsreizigers werden gebruikt. Zij waren wel ver van huis, maar wilde niet al teveel afstand doen van een luxe en comfort die ze thuis hadden. Dat klinkt mij erg goed in de oren! En de combinatie lijkt ons ideaal. Zo willen we in het begin van de vakantie veel op pad en ondernemen (dorpjes en wijnboerderijen bezoeken, kookcursus) en sluiten we af heerlijk aan het strand. Tja, ik blijf toch een strandmeisje 🙂 Waarbij er in Elba natuurlijk nog genoeg te doen en te zien valt, maar gecombineerd met een relax dagje aan het strand.  Ik denk dat onze dochter ook wel blij is met deze afsluiting. Meer kans op vriendjes, een zwembad en kleinschalige entertainment. Helaas duurt het nog wel even, maar de voorpret is ook al fijn. Hier kun je vinden waar wij op Elba vertoeven. Ik kan niet wachten!

Hebben jullie al vakantie plannen? Ik ben erg benieuwd!
 Via Chevronsandstripes

Foto’s Tendi.nl 

English summary: Tendi is my first sponsor on my blog. This year we returned to our beloved Italy. My boyfriend likes to camp. Although I grew up with holidays in a cottage on the beach (with shared toilet) I am not a huge fan of camping. But the TENDI safari lodgetents in beautiful places with own bathroom seemed a good alternative.We have booked and I can therefore post the real experiences. We are going to Tuscany this year, first in a house and close it off with camping on the beautiful Elba. Well, the real camper is now probably have to really laugh, because I do not know if you can call it camping with its own kitchen, bathroom and 2 double box spring 🙂 Glamping (glamor) sounds maybe better? And that’s true: Tendi is Esperanto for camping, tents are derived from the tents that the British explorers were used. They were so far from home, but did not want too much renounce luxury and comfort that they had at home. That sounds great to me!  We are already looking forward to. Do you already know what to do with the summer holidays? I am very curious!


18 Comments

 1. Knoopjes 28 januari 2013

  Tja wij moesten er vorig jaar aan geloven & hebben een caravan gekocht en enigzins gepimpt. Ik ben er nog steeds niet over uit wat ik van dat hele kamperen moet vinden… 🙂
  xoxox

  Beantwoorden
 2. Alet de Boer 28 januari 2013

  Jaa….gisteren hoogstwaarschijnlijk een camper voor 3 weken gehuurd! Dan naar Engeland, mijn kriebels zijn nu al goed bezig!

  Beantwoorden
 3. Margreet de Vries 28 januari 2013

  Ik krijg gelijk zin in vakantie door jouw verhaal! Voor ons ook altijd meer glamping. De luxe en comfort bij de hand, maar dan wel op een camping, want dat vinden de kids helemaal geweldig en als zij genieten, dan genieten wij ook :)We hebben nog niet geboekt, maar Frankrijk en Italië zijn favoriet als bestemming.

  Beantwoorden
 4. Gewoon Chic 28 januari 2013

  Toeval bestaat niet… Gisteren een week geboekt in een safari lodge voor het betere glamping. Compleet met keuken, steigerhouten meubels, badkamer, hemelbed en bedstee, maar dan wel in Nederland. Ben echt geen kampeerder maar ga het proberen met de kinderen. Ik hou Tendi in mijn achterhoofd!

  Beantwoorden
 5. Ziet er fantastisch uit!

  Beantwoorden
 6. Marijn 28 januari 2013

  Heeft niet zozeer te maken met je post, maar die biertafels blijf ik toch leuk vinden. Als dat metaal nu niet groen was maar donkergrijs bijvoorbeeld 😉
  Beterschap Suus!

  Beantwoorden
 7. Iris Vank 28 januari 2013

  Ziet er gaaf uit, ik ben benieuwd naar je ervaring! (En mooie vorm van sponsoring zo, past prima in je concept!)

  Beantwoorden
 8. Mars 28 januari 2013

  Goh, zo’n sponsor zou ik ook wel willen hahaha, lekker hoor! Klinkt helemaal goed die vakantie! Ik ben ook niet zo’n kampeerder, hoewel wij vroeger vaak genoeg op de camping te vinden waren… maar dan wel met een grote caravan 🙂 (maar wel 3 velden over naar het sanitair pff)

  Beantwoorden
 9. Martine vianen 28 januari 2013

  Leuke post Suus! Zo leuk camperen maar krijg mijn man niet zover. En die tenten tja dan gaat t wel lukken denk! Wij gaan elk jaar naar frankrijk. Stacaravan. Ook beetje camperen vind ik. Gaaf zo’n sponsor, wel dubbel snap t wel. Maar het kan makkelijk bij jou blog. X

  Beantwoorden
 10. Anneke 29 januari 2013

  Wat geweldig! Dit lijkt wel alsof je op safari bent!
  Geniet van een heerlijke vakantie, en voor nu, van de voorpret!!!
  X

  Beantwoorden
 11. Anonymous 11 februari 2013

  Dat is leuk om te lezen…ik kom via google op je blogspot. Gisteren onze vakantie geboekt en ook eerste week agriturismo in Toscane en dan nog een week in de safaritent op Tenuta delle ripalte op Elba. Ben ook erg benieuwd en hoop ook zo dat het leuk is voor de kindjes van 2 en 4 jaar.

  Veel plezier! Groet Christie

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 11 februari 2013

   Jammer dat je geen email adres hebt achtergelaten, maar mocht je dit wel lezen. Ben zo benieuwd waar jullie heen gaan in Toscane. En wat leuk dat je op deze manier op mijn blog komt. Jij ook alvast veel plezier. Duurt nog wel even maar de voorpret is ook al leuk! Groetjes

   Beantwoorden
 12. Anonymous 12 februari 2013

  Hoi Suzanne,
  Wij vliegen op Pisa op 18 augustus en gaan dan ca 10 dagen in een agriturismo. Heb al aardig wat leuke adresjes gevonden, maar nog niet iets geboekt. Vanaf dinsdag 27/8 gaan we dan naar Elba voor een week. Wij zijn ook niet van die rasechte campeerders maar zijn vorig jaar ook op een (kleinschalige) glamping geweest en voor de kids en dus ook voor onszelf was het wel erg leuk. Ik ben reuze benieuwd! Wanneer gaan jullie?

  Gr Christie@vanasautoschade.nl

  Beantwoorden
 13. wahyud 30 mei 2013

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  Beantwoorden
 14. Camping Drenthe 7 juni 2013

  Leuk idee! Ik moet hier echt eens naar gaan kijken of wij ook zoiets kunnen gaan opzetten op onze camping.

  Beantwoorden
 15. Anonymous 13 juni 2013

  Wat leuk zeg… ik kom ook via google op je blog. Wij zitten vanaf 25/6 in deze tent op Elba en vanaf de 29e in een Agriturismo (Borgo al Cerra) in Toscane. Niet echt origineel dus 😉

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 13 juni 2013

   Oh jullie gaan dan al bijna. Ziet er ook prachtig uit jullie plek in Toscane. Laat je nog weten hoe het op Elba was?
   🙂
   Alvast veel plezier!

   Beantwoorden
 16. Lucas 22 december 2014

  Wat leuk zeg! Mooie locatie ook nog eens. Super.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *