Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling ‘ Like Pastoe’, 100 jaar vernieuwing in vormgeving’ in de kunsthallen in Rotterdam. Pastoe is sinds de oprichting in 1913 uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het meubelmerk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht. Mocht je nog nooit van het merk gehoord hebben, dan zul je bij het zien van de meubels vast wel enige herkenning hebben. De draadstoelen ‘ die opnieuw in productie zijn gebracht’, de sobere berkenhouten kastjes op luspoten of bijvoorbeeld de bekende rolluikkasten. Pastoe was hun tijd ver voorruit, met ‘ meubelen naar maat’, die de klant zelf kon samenstellen en uitbreiden. Ook kwamen zij al -ver voor de IKEA- met modulaire meubels waarvan de planken zelf vastgemaakt konden worden.

Dat veel mensen het Nederlandse merk een warm hart toedragen bleek wel bij de opening. De opkomst was zo groot dat de opening in 2 shifts werd gegeven, omdat de zaal te vol zat. Het was dan ook vrijwel onmogelijk om hele goede foto’s te nemen. Hierbij mijn impressie van die avond. Mijn favorieten zijn toch wel de verschillende minimalistische (draad)stoelen, de praktische ‘klik’ kastjes aan de wand en de opzet van de tentoonstelling. De met grote lappen vilt gescheiden kamers, zijn alleen al prachtig om te zien. De tentoonstelling is van 23 februari tot en met 2 juni 2013. Ik raad je zeker aan om je bezoek te combineren met de The Fashion World van Jean Paul Gaultier, die tot 12 mei te bewonderen is. Van praktisch en eenvoud, naar provocatief en gedurfd, maar beide tijdloos en innovatief. Pastoe, bedankt voor de uitnodiging en op naar de volgende 100 jaar! I like 🙂

Pictures by &SUUS

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.