Project Slaapkamer part II

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over ons project ” slaapkamer” , klik hier . De houten vloer wilde we helemaal wit schilderen en achter het bed zou een steigerhouten hoofdbord komen. Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en hebben we nog niets gedaan aan de slaapkamer. Project ‘ zolder’ kwam er nl. even tussendoor,klik hier . Het plan is nu om van het voorjaar wel weer de slaapkamer op te pakken. Maar in de tussentijd heb ik het steigerhouten hoofdbord al zo vaak voorbij zien komen, dat ik een beetje ben gaan twijfelen. Van de week kwam ik deze foto’s tegen en misschien is dit wel een leuk alternatief. Alhoewel ik het robuuste, simpele van steigerhouten planken ook nog steeds erg kan waarderen. Nog maar eens goed bedenken wat ik wil.

In ieder geval is het vandaag al een klein beetje voorjaar, heerlijk! 
Zonnige zondag nog allemaal!

English summary: A while ago I told you  about our project, “bedroom”, click here. The idea is to completely paint the the wooden floor and behind the bed we wanted to make a headboard of wood. Meanwhile we are a few months later and we still done nothing to the bedroom. Project ‘attic’ came instead, click here. The plan is to pick up the bedroom project in springtime.  But in the meantime, I see the wooden headboard so often, I started to doubt.  This week I came across these photos and maybe this is a nice alternative. Although I can still appreciate the simpl and robust style of the used wood. 
Sunny Sunday to you all!

18 Comments

 1. Susanne Otter 17 februari 2013

  Ik vind persoonlijk het steigerhout een uitgekauwd idee, maar ik heb nu eenmaal graag iets in huis wat bijna niemand heeft.. ik vind het wel erg mooi..
  Succes met beslissen.
  Fijne zondag!

  Beantwoorden
 2. Marit 17 februari 2013

  Ook mooi, maar vind het steigerhout stoerder, maar ik ken het gevoel van iets origineels willen. Is de zolder trouwens al helemaal af? Ben zo beniewd. Hier is het trouwens maar somber en grijs, geen zon in Zeeland vandaag. Liefs Marit

  Beantwoorden
 3. Els 17 februari 2013

  Ook hier in het zuiden schijnt het zonnetje 🙂
  Ik zie de hoofdborden van steigerhout ook steeds vaker voorbij komen. Dan vind ik het ook niet meer leuk. Ik snap heel goed dat je liever iets origineels hebt.
  Succes met kiezen, de foto’s die je laat zien vind ik ook erg mooi!
  Ondanks dat onze slaapkamer vorig jaar mei pas vernieuwd is voel ik veranderkriebels opkomen. Ik krijg ook zoveel inspiratie en prikkels uit blogland 🙂

  Fijne zondag verder
  Liefs Els

  Beantwoorden
 4. Mirjam 17 februari 2013

  Ha Suus, heerlijk hè die zon?! En dan zit ik met E. in de bioscoop… 😉
  Snap je dilemma. Steigerhout is gaaf en stoer maar helaas niet zo origineel meer. Het hoofdeind op de foto’s vind ik ook mooi. Gelukkig veel inspiratie op blogs en Pinterest!
  Fijne zondag verder,
  X M

  Beantwoorden
 5. Ruth 17 februari 2013

  mooie inspiratiebeelden!

  Beantwoorden
 6. Ruth 17 februari 2013

  (& succes met kiezen, lastig he 😉 )

  Beantwoorden
 7. Chrissie en Heidi 17 februari 2013

  Oe ja, dit is ook wel heeell leuk! En origineel! Ik kan ook eindeloos inspiratie blijven verzamelen, maar dan een keuze maken is nog niet altijd makkelijk! Zo vervelend dat Pinterest enzo 😉

  Beantwoorden
 8. Indruk 17 februari 2013

  Gelukkig heb je nog even de tijd! Fijne zondagavond nog, lieve groet Pascale

  Beantwoorden
 9. Margreet 17 februari 2013

  Ook hele mooie ideeën Suus! Dat wordt nog lastig om een keuze te maken… we hebben zelf onze houten vloer boven al 3 keer geschilderd: eerste keer white wash, maar dat vond ik rommelig, daarna wit en nu al ruim 2 jaar grijs. Best een hele klus en zeker met kinderen… maar absoluut de moeite waard!

  Beantwoorden
 10. Marieke 17 februari 2013

  Ik zou gewoon geen hoofdeind doen. Alles zo simpel en minimalistisch mogelijk, dan ben je het ook nooit beu. Maar ik ben dan ook een minimalist. Echter is mijn slaapkamer ook verre van wat ik wens. Ik heb een antiek bed. Wel leuk maar niet minimalistisch.

  Beantwoorden
 11. Addy Koster 17 februari 2013

  Hee Suus, mocht je een hoofdeind willen maken zou ik denk een strakke witte maken. Ik heb er geen mis het eigenlijk niet. Steigerhout zou ik ook niet meer doen maar is nog steeds wel mooi!

  Groetjes, Steef

  Beantwoorden
 12. Le Style 17 februari 2013

  Dit hoofdeind vind ik zeker mooi & origineel.
  De hoeveelheid aan inspiratie is super maar maakt het er niet makkelijker op om een keuze te maken.
  Ben heel benieuwd wat het gaat worden, succes!

  Liefs,
  Yet

  Beantwoorden
 13. Souraya Hassan 17 februari 2013

  Hi Suus, wat heerlijk dat jullie aan de slag gaan met de slaapkamer! Ik denk dat je echt op je gevoel moet afgaan zodat je de beste keuze maakt en geen spijt krijgt. Je kan het natuurlijk altijd proberen en er een eigen draai aan geven, dit idee op die foto’s zijn super leuk. Wat je ook kan doen, als de rest van de slaapkamer rustig is, is een hoofdbord ‘stofferen’ door middel van stof om een bord vast te maken. Er zijn zoveel mooie stoffen in kleuren en prints verkrijgbaar, zo kan je ook een persoonlijke en unieke sfeer maken. Je kan zo ook een stoere canvas nemen met een mooie wassing of een grafische print. Deze print in de stof kan je eventueel nog terug laten komen in een kussen of subtiel wandelement (bv om canvas vastmaken/tacken). Is maar een ideetje! Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden :). Fijne dag morgen! Souraya

  Beantwoorden
 14. Elv's 18 februari 2013

  Mooie inspiratie Suus… en wat is het moeilijk hé om tot een keuze te komen met zoveel leuke en mooie ideeen! Ik heb zelf geen hoofdeind… heel minimalistisch maar eigenlijk ben ik het nog steeds niet zat… Erg benieuwd naar je keuze! Fijne week x

  Beantwoorden
 15. Samira 18 februari 2013

  Oehh.. Je hebt dus nog even tijd voor een plan van aanpak. Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk van gaat maken. Het leuke van dit hoofdbord vind ik dat je er ook nog iets op kan zetten. Misschien kan je het combineren?

  Fijne week Xx

  Beantwoorden
 16. Aggy 18 februari 2013

  Hey Suus:)
  Nou poging twee! Wij zitten midden in de verbouwing van de slaapkamer! Eindelijk zijn de wanden gestuukt en we hebben alles in de verg staan. Ook de vloer! Die is heerlijk wit! Wat knapt het dan ineens op zeg met een schilderbeurtje! We hebben issues gehad over het headboard. Ik wilde in eerste instantie ook een steigerhouten achterwand, maar ik zie het ook overal terug en we hebben al jaren een steigerwand gehad, dus ben er een beetje klaar mee! Nu hebben wij gekozen voor een strak headboard van mdf. foto’s volgen later:) Succes met beslissen meid!
  Die foto’s zijn trouwens geweldig! Zo’n headboard is ook erg origineel.

  xx Aggy

  Beantwoorden
 17. Martine vianen 18 februari 2013

  Oh mooie beelden, wij zitten ook te denken aan steigerplanken als hoofdbord. Maar ik vind witte steigerplanken, sloophout ook mooi.
  Toch rustig maar wel robuust. Weten het ook nog niet zo goed. En dan met mooi fris nieuwe dekbedhoezen. Krijg er wel zin, zeker met het voorjaar in het vooruitzicht.

  Beantwoorden
 18. Miriam 18 februari 2013

  Hai, wij hebben een oude Zweedse staldeur als hoofdbord,lekker verweerd en stoer in onze verder witte kamer. XMir

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *