In de Today’s favorite rubriek plaats ik leuke, grappige, mooie of opvallende producten die ik ben tegengekomen. Vandaag staan de Boucherouite tapijten centraal. Waar je vorig jaar nog vaak de kelim kleden (en kussens) tegenkwam, zie je nu de Boucherouite tapijten steeds meer opduiken. Niet dat ze heel nieuw zijn, want in de jaren 70 en begin jaren 80 werden ze ook veel gemaakt. Inmiddels hebben ook bekende merken zoals HK living zulke tapijten in hun assortiment toegevoegd.In mijn Etsy shop verkoop ik ook een handgemaakt kleed van restmateriaal uit de textielindustrie (Zpagetti stof), dus wat ik persoonlijk erg leuk vind, is dat deze traditionele marokkaanse tapijten ook worden gemaakt van gerecyclede repen en stroken van restanten textiel zoals wol, katoen, nylon. Maar ze zouden dus ook gemaakt kunnen worden van oude kleding zoals theedoeken, bedlinnen of zelfs kunstof. Op Etsy en bij Elramlahamra ben ik al een aantal mooie kleden tegengekomen.

Maar bij Carpet of Life las ik dat je dus echt van je favoriete kleding een tapijt kunt maken. Misschien leuk met oude babykleding van je zoon of dochter en dan als tapijtje in de kinderkamer, als kunstwerk boven de bank? Of als je nu net niet de juiste kleuren kunt vinden die passen in je interieur, doe dan een rondje kledingkast en stel je eigen tapijt samen.De totale winst (excl transportkosten) gaat direct naar het project die zich inzet voor het behoud van culturele en ecologische erfgoed van de regio in het Zuidoosten van Marokko.

Hierbij alvast een paar mooie exemplaren die ik gevonden heb.
Misschien leuk als kleurige onderbreking in onze totaal witte (bijna met wit geschilderde vloer!) slaapkamer.
Via Elramlahamra
Via Elramlahamra
Via Elramlahamra
Via Elramlahamra

 

Via Thedesignfiles

 

Via Wolfeyebrows
Via HKLiving

English summary: In Today’s favorite category I place cute, funny, beautiful or remarkable products that I come across. Today the Boucherouite carpets. Where you last year often see kilim rugs (and pillows), you now see the Boucherouite carpets increasingly emerge. Also known brands such as HK living have carpets in their catalog.In my Etsy shop I sell a handmade garment of residual materials from the textile industry (Zpagetti), so what I personally really like is that this traditional Moroccan rugs can also be made ​​from gercyclede strips and strips of scrap fabrics such as wool, cotton, nylon. But they could also be made from old clothes like tea towels, linen or even plastic. On Etsy and Elramlahamra I already encountered some pretty ones.But at Carpet of Life I read that you really can make a carpet from your favorite clothes. Maybe a fun idea with old baby clothes from your son or daughter Or if you’re can’t find the the right colors , do a round in your wardrobe and set your own carpet. De total profit (excl. shipping) goes directly to the project dedicated to the preservation of cultural and ecological heritage of the region in the southeast of Morocco. Maybe a nice colorful break in our totally white (almost white painted floor!) bedroom.

Previous PostNext Post

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.