White floors – Witte vloer

Een witte  vloer heb ik altijd zo mooi gevonden, maar toen we ruim 2 jaar geleden in ons nieuwe huis gingen wonen, durfde we het toch niet aan. Was het niet te kil? Je ziet er echt alles op! Dus vriendlief heeft toen op de 1e verdieping eigenhandig een houten vloer gelegd, geschuurd en een beetje een white wash look gegeven. Alleen zijn we daar beide nooit helemaal happy mee geweest. Dus nu is project ‘ boven schilderen’ van start gegaan en de 1e kamer is al klaar! De kleinste kamer heeft nu een witte houten vloer en de muren zijn ook weer van een nieuw laagje voorzien. 1 down, 2 (en een gang) to go! Ik kan niet wachten tot de slaapkamer vloer helemaal wit is. Tot die tijd hier wat mooie ‘ witte vloeren’ plaatjes voor inspiratie. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat het niet kil is en over dat stofzuigen….misschien een extra stimulans omdat wat vaker te doen 🙂
Fijne zondag nog!
Via: Love Warriors
Via 101woonideeen
Via woonblog
Via 79ideas
Via maisonblanches

English summary: White wooden floors I’ve always found so beautiful, but when we moved to our new home, we didn’t dare it.Was it not too cold? You can see everything (dust)! So my boyfriend laid the wooden floor on the 1st floor himself and given it a whitewash look. Only we both never been completely happy with it. So now project ‘painting above ‘ is started and the first room is ready! The smallest room now has a white wooden floor and the walls are also painted. 1 down, 2 (and a walk) to go! I can not wait for the bedroom floor to be all white. Until then, here some nice ‘white floors’ pictures for inspiration. I am convinced that in any case it is not cold and about that vacuuming …. maybe it’s an extra boost to do that more! Have a great Sunday!

42 Comments

 1. Héél mooi! Bovenaan mijn wishlist staat een witte vloer 😉

  Beantwoorden
 2. Susanne Otter 17 maart 2013

  Hier alleen maar witte vloeren, van zolder tot woonkamer, alleen niet in de keuken..
  Op de woonkamer na is het alweer bijna 6 jaar zo, nooit spijt van gehad!
  Maar als je een showroom typje bent waarbij je van de vloer moet kunnen eten, zul je een haat-liefde verhouding hebben met een witte vloer.. heb ik gelukkig geen last van..
  Succes, het is een hele klus!

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 17 maart 2013

   Nou….hihi dat ben ik niet (showroom)type. Verre van! 🙂
   En deze kamer mocht ik niets doen, maar wil toch wel graag ook meehelpen. Want wat je zegt een hele klus!

   Beantwoorden
 3. Stephanie Koster 17 maart 2013

  Ik heb het je vast al een keer verteld maar wij zijn boven begonnen 9 jaar geleden met een wit geverfde houten vloer. Met die drie jongens van ons zag het er al heel snel niet meer uit. Twee jaar terug is de hele vloer kaal geschuurd en alleen afgelakt. Eigenlijk vind ik er nu helemaal niet meer aan! maar goed. Verven is voorlopig bij ons geen optie (denk)…. Het is en blijft prachtig Suus! succes met verven X

  Stephanie

  Beantwoorden
 4. Hier leeft ook nog de wens om onze houten benendenvloer helemaal wit te schilderen, maar daarmee wachten we maar totdat het zomer is en we lekker buiten kunnen leven & eten 😉 Succes met schilderen!

  Beantwoorden
 5. Henny van der Wal 17 maart 2013

  Ik ben benieuwd, ik vind witte houten vloeren ook prachtig! Boven hebben we wit laminaat gelegd, maar in de woonkamer en gang hebben we een houten vloer. Wij willen deze ook heel graag wit verven, maar ook wij zijn al jaren er wat huiverig voor. We zouden het 2,5 jaar geleden doen, maar toen kwam onze kleine meid te vroeg dus is het niet doorgegaan, nu hebben we al gesproken over het feit om het deze zomer te doen. Zou vast heel mooi staan.
  Lieve groet,
  Henny

  Beantwoorden
 6. Lisanne van de Klift 17 maart 2013

  En ik kan niet wachten om bij jou het resultaat te zien!!! Super nieuwsgierig naar de pictures 🙂

  Liefs Lisanne

  Beantwoorden
 7. Indruk 17 maart 2013

  Ben benieuwd naar het resultaat, zal vast prachtig zijn. Je spullen komen er allemaal zo mooi op uit he? Lieve groet Pascale

  Beantwoorden
 8. mieke vanderbroeck 17 maart 2013

  tip: koop een stofzuigrobot!

  Beantwoorden
 9. Margreet de Vries 17 maart 2013

  Ik heb de vloerdelen boven nu grijs en daarvoor wit. Ik vind wit ook weer heel mooi als ik deze mooie beelden zie…

  Beantwoorden
 10. Anneke 17 maart 2013

  Wat mooi! Ik ben heel benieuwd hoe het bij jullie gaat worden.
  Succes met verven. X

  Beantwoorden
 11. Karin Éénig Wonen 17 maart 2013

  Witte vloeren vind ik prachtig, ben benieuwd naar je eindresultaat! Zelf durf ik een witte vloer niet aan, ben bang dat het geheel dan te wit wordt. Maar op foto’s vind ik het altijd erg mooi staan!

  Beantwoorden
 12. vanbinnen 17 maart 2013

  Witte vloeren vind ik prachtig vooral voor foto’s! En wat zag ik ben je bij Paulina Arcklin geweest voor de photo workshop! Benieuwd naar het resultaat, wil ik ook graag eens doen!
  Groetjes Greta

  Beantwoorden
 13. Blomkje en Wenje 17 maart 2013

  Ja..dat zijn mooie vloeren! Staat erg mooi…

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  Beantwoorden
 14. Kim 17 maart 2013

  Oeh.. zo mooi!!! En moedig 😀

  Ben erg nieuwsgierig naar het hoe je dat gedaan hebt… wij willen ook zo’n project-je starten binnenkort 😉

  Beantwoorden
 15. Mars 17 maart 2013

  Je hebt er wel heel mooie plaatjes bij gezocht! Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Succes met het karwei!

  Beantwoorden
 16. Miranda 17 maart 2013

  Oh jij gaat hier ZOOOOO GEEN spijt van krijgen! Ben erg benieuwd Suus.
  Mooie plaatjes trouwens, vooral die laatste vind ik heel gaaf.

  KUS!

  Beantwoorden
 17. Cindy Deuning 17 maart 2013

  Mooi project, erg goed dat jullie de vloeren als nog schilderen. Wij hebben ook op twee verdiepingen de vloeren wit gescilderd. Helemaal blij mee, alleen de vloer in de gang bij de voordeur is niet zo’n succes 😔

  Beantwoorden
 18. My Attic 17 maart 2013

  Wat heerlijk zoveel wit! Hier krijg je toch nooit genoeg van!? Zoals je weet hebben wij dit boven ook gedaan en nee, je krijgt er zeker geen spijt van! Ben benieuwd!!

  Beantwoorden
 19. Ilona van Vliet 17 maart 2013

  Zooo gaaf zo’n witte vloer! Ben benieuwd naar je foto’s van het eindresultaat! Succes met de rest van de vloer verven!!

  Beantwoorden
 20. vosges paris 17 maart 2013

  leuk he witte vloeren Mijn dochter heeft ze ook super! De eerste foto is van Love warriors 😉
  https://vosgesparis.blogspot.nl/2013/02/love-warriors-boho-chic.html

  Beantwoorden
 21. Samira 17 maart 2013

  Bij ons in de winkel is de vloer (in sommige kamers en op de trap) vorige week opnieuw wit geverfd. Het effect is echt heel verfrissend. Een hele klus, maar daarna kan je er zeker van genieten!

  Alvast een fijne week gewenst..

  Beantwoorden
 22. More Than Living 18 maart 2013

  Super mooi, een witte vloer. Wij hebben het ook in de kinderkamers, nog steeds erg blij mee (en ook geen showroom type;).

  Beantwoorden
 23. Martine vianen 19 maart 2013

  Mooi hoor, wilde altijd houten vloeren in wit of zwart.
  Maar niet gedaan….
  Vind het wel erg mooi. Ben benieuwd hoe het er straks uitziet bij je.

  Beantwoorden
 24. Hege 21 maart 2013

  Love this inspiration.
  The first one is so cool.
  hx

  Beantwoorden
 25. Anonymous 27 maart 2013

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  Beantwoorden
 26. Sanne 25 maart 2014

  Oh ik houd zo van witte houten vloeren. Helaas ziet manlief het niet in en ben ik maar meegegaan met een donkere houten vloer. Daar ben ik ook wel heel blij mee, maar nu het weer zomer word zou een verfrissende witte vloer niet misstaan. Ben je er nog steeds blij mee?

  Beantwoorden
 27. Adriaan 11 april 2014

  Het is helemaal niet kil, de plaatjes weergeven meer een warm beach house effect! Prachtig! Zelf heb ik ook een lichte vloer, helaas zie je hier wel heel snel krassen op. Voorzie dus je meubels van bescherm filters aan de onderkant en als je een bureaustoel hebt raad ik je aan om een vloerbeschermingsplaat aan te schaffen (ik heb deze besteld bij W&B products en ben hier erg tevreden over).

  Beantwoorden
 28. Loes 27 mei 2014

  Wauw, wat prachtig die witte vloeren! Ik zou ook wel bang zijn hoor dat je er alles op ziet maar wel goed dat jullie toch besloten hebben om het te gaan verven. Mocht je nog antislip nodig hebben dan moet je eens kijken op de website van W&B products.

  Beantwoorden
 29. Marloes 19 augustus 2014

  Ik vind wit geschilderde parketvloeren ook wel erg mooi hoor, en een stuk goedkoper dan houten vloeren. Misschien is het wel leuk om dat parketvloeren met grote knoesten te kopen, anders wordt de ‘houtlook’ een beetje teniet gedaan door het wit schilderen. Hoe dan ook, ik vind je inspiratie foto’s allemaal erg leuk, en ben helemaal dol op witte vloeren!

  Beantwoorden
 30. Femke 10 oktober 2014

  Echt zo mooi! We hebben heel erg getwijfeld over onze vloer boven, ik wilde hem heel graag wit hebben maar omdat we 3 zwarte katten hebben was vriendlief erg bang dat je van die zwarte plukken haar overal ging vinden. uiteindelijk zijn we op een vloer terecht gekomen van de vloerenkamer iets donkerder maar ook heel mooi hoor, lichtgrijs!

  Beantwoorden
 31. Hoofd kantoor 24 december 2014

  This one is really useful resource of information. I’m glad to see this post over here.Lamelparket | Visgraat Parket

  Beantwoorden
 32. Jonas 26 januari 2015

  Erg mooie inspiratiefoto’s, ik vind alleen wel dat bij een witte vloer niet de rest van het interieur ook wit moet zijn! Misschien iets meer houten meubelen, denk dat het een stuk warmer zou staan zelfs!

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 27 januari 2015

   Ik begrijp wat je bedoeld, ik zou persoonlijk ook zeker voor meer warmte kiezen dmv hout toe te voegen.

   Beantwoorden
 33. Lies 27 januari 2015

  Vind de foto’s erg inspirerend. Heb net een huis gekocht en ik ben een beetje rond aan het kijken om wat ideetjes om te doen. Vind dit echt een prachtige inrichting!!

  Beantwoorden
 34. Hoofd kantoor 29 januari 2015

  De informatie die op deze blog informatie is erg belangrijk voor ons . Men moet zich bewust zijn van al deze dingen . Houd het delen in de toekomst .

  Massief Houten Vloeren | Eiken Lamelparket

  Beantwoorden
 35. Daniel 9 februari 2015

  Prachtig de vloer in de kleur wit te hebben. Zelf hebben we ook een witte vloer en ben er nog steeds heel erg trots mee!

  Beantwoorden
 36. Peter 17 februari 2015

  Om een huis zo wit in te richten is echt heel mooi en erg inspirerend naar mijn mening! Echt super mooi!

  Beantwoorden
 37. Hoofd kantoor 26 februari 2015

  Uitstekende blogs . Ik echt waardeert met uw artikel . bedankt voor het delen van deze blog .

  Breed Visgraat Parket | Houten Vloeren Aanbiedingen

  Beantwoorden
 38. Femke Lijsten 27 augustus 2015

  Prachtig dat wit! Wij hebben het in de keuken gedaan en we zijn er zo blij mee!

  Beantwoorden
 39. Evy Sims 28 augustus 2015

  Wij hebben een prachtige witte gietvloer je ziet er alles op maar hij is zo prachtig rustig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *