Afgelopen week was het dan zover, 4 dagen Kopenhagen een verjaardagscadeau van mijn vriend. Een paar dagen quality time, ontspannen en natuurlijk shoppen.Want dat kun je in Kopenhagen! Prachtige kledingzaken en natuurlijk Deense woon en designs winkels. Ontzettend aardige mensen, lekker eten en nog prima weer ook. We hebben er heerlijke dagen gehad. Omdat ik het zelf altijd wel handig vind, heb ik voor jullie mijn leukste shoptips op een rijtje gezet. In deze post de leukste hotspots in de Wijk Vesterbro, waar wij vlakbij in een hotel zaten. Het stadsdeel Vesterbro stond vroeger alleen bekend om zijn hoerenbuurt. Die zit er nog steeds, maar als je iets verder loopt vind je in deze vroegere arbeiderswijk juist de leuke kleine winkeltjes en leuke restaurants. Inmiddels is het nu 1 van de hipste plekken om te wonen, winkelen en uit te gaan.
Vanaf de Vesterbrogade straat (hier vind je trouwens leuke restaurants zoals Tony, Madklubben en Spuntino, ook zit hier een Flying Tiger, maar die laatste vind je door de hele stad) loop je naar de Vaernedamsvej. Hier vind je om te beginnen Shop Dora, een heerlijke woonwinkel met een mooi mix van nieuwe merken en vintage. Merken o.a. HAY, Lucky Boy Sunday, House Doctor en veel prints (o.a. Nynne Rosenvinge) en lampen. Het neon oranje bankje op de foto’s hebben we trouwens erg vaak voorbij zien komen in Copenhagen. Naast de Dora Shop vind je Playtype een grafische design winkel die helaas steeds dicht was toen wij er waren. De verschillende lettertypes vind je daar op mokken, boeken, wijnflessen en natuurlijk op prints voor aan de muur.

 

 Als je hier begint kun je bij Granola heerlijk ontbijten, koffie drinken of lunchen. Het is net alsof je zo de fifties binnenloopt. Echt een leuke locatie, met goede service en vriendelijk personeel!
Sla linksaf de Gammel Kongevej in, hier nog veel meer kleine boetieks, woon (en design) winkels. Neem een kijkje bij Mumuland een klein winkeltje met mooie Deense items (en weer veel prints) Ook Nederland was hier goed vertegenwoordigd, in de etalage zie je de lamp van Snowpuppe al hangen en het prachtige keramiek van Lenneke Wispelway.
Ook in de buurt, bierbrouwerij Mikkeller met daarnaast een leuke kroeg waar je speciale biertjes kunt bestellen zoals. Uiteraard moesten wij daar ook even heen, na al dat woonshoppen had mijn vriend dat wel verdiend 🙂
Als je vanuit Vesterbro de Gammel Kongevej terugloopt, kom je uiteindelijk in het centrum terecht. Op de weg erheen ook weer genoeg te zien. O.a. No 40 Copenhagen, een stoere industriële winkel met lockerkasten, lampen en meer.
In een volgende post de tips in de omgeving van het centrum!
Pics by &SUUS
+++++++++++++
English summary:
4 days Copenhagen! A few days quality time, relaxation and of course shopping. Beautiful clothing stores and of course design and living shops. Very nice people, good food and great weather too. We  had wonderful days. I have my best shopping tips put on a list for you. In this post the best hotspots in the Vesterbro district, where we stayed in a nearby hotel. The district Vesterbro was previously only known for its neighborhood whore. He’s still there, but if you continue you will find something in this former working-class neighborhood just the cute little shops and nice restaurants. Meanwhile, it is now one of the trendiest places to live, shop and go out.
Hot spots:
  • Dora Shop: A lovely shop with a great selection of new interior items mixed with vintage findings, a must visit if you visit Copenhagen.
  • Playtype: A graphic design company, typography is their thing and you can find the fonts on mygs. wine bottles, books and the most beautiful ones in a frame.
  • Granola: Feel transported to the fifties in this great cafe, Granola offers freshly-brewed coffee, ice cream and special milkshakes.
  • Mumuland: A design shop offering a large selection of modern Danish (and Dutch!!) designer items for the perfect home. Beautiful porcelain, wood and textile home decor items like vases, blankets and lamps.
  • Mikkeller: Mikkel is a gipsy brewer, who brews at different breweries in Denmark and around Europe and the USA. And now had is own beer bar Mikkeller. A great place to drink one of the most special beers!
  • No 40 : Industrial interior design, over sized lamps, spots and fans. And off course some locker cabinets.

To eat:

Later on this week I will post my favorite shops in the centre of Copenhagen

Previous PostNext Post

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.