Graag zou ik een nieuw vloerkleed willen voor in onze woonkamer, dus de laatste tijd valt mijn oog daar dan ook regelmatig op. Zo schreef ik al eerder over de prachtige Boucherouite kleden in deze post, plaatste ik een Instagram foto van een House Doctor kleed en inmiddels zijn daar nog enkele mooie andere kleden bijgekomen. Voor mijn opleiding kwam ik in contact met Edwin van de Vloerkledenwinkel en vond daar deze beauty’s van design vloerkleden ontworpen door bekende ontwerpers. Hierbij een selectie van mijn favoriete ontwerpen en ontwerpers!
 
Patricia Urquiola.
Op de eerste foto zie je de bijzondere Mangas collectie ontworpen door Patricia Urquiola. De collectie van 100% wollen tapijt, kenmerkt zich door de variërende patronen, robuuste en grove steken. In verschillende kleuren, maar die toch een mooi geheel vormen.
 
Charlotte Lancelot
Ook voor GAN, maar dan van ontwerpster Charlotte Lancelot zijn deze kleden, poefs en kussens. Tapijten van vilt met kruissteek in kleuren van deze tijd, maar toch met een beetje een vintage karakter.
HAY
En dan dit kleed, voor HAY ontworpen door Scholten Baijins. Dit vloerkleed bestaat uit kleine vilten bolletjes met meer dan duizend bolletjes in elk vloerkleed. De bolletjes worden met de hand aan elkaar genaaid.’ Dot’ is er in verschillende kleuren, maar mijn favoriet is toch wel deze met een wat heftiger roze.
Linge Pure
En als laatste mooie handgemaakte karpetten van Linge Pure, voor een wat strakkere en rustigere sfeer in je huis. Wel een heel stoer kleed door de extra grote V lussen!
Ik ben de draad, letterlijk en figuurlijk wel een beetje kwijt,want ik heb inmiddels zoveel mooie kleden gevonden. Een aantal kleden over elkaar heen, vind ik ook altijd erg mooi. Misschien is dat wel de oplossing 🙂 Ik ben benieuwd welk kleed jouw voorkeur heeft!
Previous PostNext Post

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.