Vloerkleden

Graag zou ik een nieuw vloerkleed willen voor in onze woonkamer, dus de laatste tijd valt mijn oog daar dan ook regelmatig op. Zo schreef ik al eerder over de prachtige Boucherouite kleden in deze post, plaatste ik een Instagram foto van een House Doctor kleed en inmiddels zijn daar nog enkele mooie andere kleden bijgekomen. Voor mijn opleiding kwam ik in contact met Edwin van de Vloerkledenwinkel en vond daar deze beauty’s van design vloerkleden ontworpen door bekende ontwerpers. Hierbij een selectie van mijn favoriete ontwerpen en ontwerpers!
 
Patricia Urquiola.
Op de eerste foto zie je de bijzondere Mangas collectie ontworpen door Patricia Urquiola. De collectie van 100% wollen tapijt, kenmerkt zich door de variërende patronen, robuuste en grove steken. In verschillende kleuren, maar die toch een mooi geheel vormen.
 
Charlotte Lancelot
Ook voor GAN, maar dan van ontwerpster Charlotte Lancelot zijn deze kleden, poefs en kussens. Tapijten van vilt met kruissteek in kleuren van deze tijd, maar toch met een beetje een vintage karakter.
HAY
En dan dit kleed, voor HAY ontworpen door Scholten Baijins. Dit vloerkleed bestaat uit kleine vilten bolletjes met meer dan duizend bolletjes in elk vloerkleed. De bolletjes worden met de hand aan elkaar genaaid.’ Dot’ is er in verschillende kleuren, maar mijn favoriet is toch wel deze met een wat heftiger roze.
Linge Pure
En als laatste mooie handgemaakte karpetten van Linge Pure, voor een wat strakkere en rustigere sfeer in je huis. Wel een heel stoer kleed door de extra grote V lussen!
Ik ben de draad, letterlijk en figuurlijk wel een beetje kwijt,want ik heb inmiddels zoveel mooie kleden gevonden. Een aantal kleden over elkaar heen, vind ik ook altijd erg mooi. Misschien is dat wel de oplossing 🙂 Ik ben benieuwd welk kleed jouw voorkeur heeft!

17 Comments

 1. Easy: Linge Pure! Mijn favoriet 🙂 Zou ‘m zelf ook wel willen!

  Beantwoorden
 2. FrauSchmitt 23 mei 2013

  These rugs and poufs are all so beautiful. Thanks for sharing!

  Beantwoorden
 3. Mars 23 mei 2013

  De bovenste en die van Hay! Ik neem geen vloerkleden meer helaas, ik vind het niet te doen met twee katten 🙂

  Beantwoorden
 4. Ilona van Vliet 23 mei 2013

  Wat een mooie vloerkleden heb je uitgezocht voor je blog!! De laatste van Linge Pure staat al een tijdje op mijn wishlist 🙂 De HAY dot vind ik toch ook wel erggg leuk!

  Beantwoorden
 5. Talitha 23 mei 2013

  Ik vind de Mangas collectie van Patricia Urquiola heel mooi! Zou ik die afbeelding misschien voor mijn eigen blog mogen gebruiken?

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 23 mei 2013

   Hoi Talitha,

   Leuk dat je mijn collage wilt gebruiken, met bronvermelding mag dat uiteraard! Erg leuk zelf.

   Groetjes Suus

   Beantwoorden
  • Talitha Munnik 23 mei 2013

   Hoi Suus,

   Uiteraard met bronvermelding ja, dank je! 😉

   Groetjes, Talitha

   Beantwoorden
 6. More Than Living 23 mei 2013

  Linge Pure:). Prachtig!!

  Beantwoorden
 7. Anneke 23 mei 2013

  Wat een leuk blog!
  Ik heb me ook een rotje gezocht naar iets moois en het werd een kleed van Nordal van restjes grijs en koper leer.
  Ben er nog altijd blij mee. Maar kiezen uit deze inspiratie is wel heel lastig. Wat mooi allemaal!

  Beantwoorden
 8. Margreet de Vries 23 mei 2013

  Dat is inderdaad erg moeilijk kiezen!!! Ze zijn allemaal zo mooi! Ik zou gaan voor Linge Pure (tijdloos), maar de Boucherouite kleden vind ik ook nog steeds geweldig!

  Beantwoorden
 9. Indruk 23 mei 2013

  Linge Pure staat volgens mij altijd goed, de bovenste twee zijn wat gedurfder. Pffff lastig hoor! Pascale X

  Beantwoorden
 10. Henny van der Wal 23 mei 2013

  Ze hebben allemaal wat, maar ik zou gaan voor de Linge Pure. Daar zou ik het minst snel op uitgekeken raken. Suc6 met de zoektocht!
  Lieve groet,
  Henny

  Beantwoorden
 11. SOYZ 23 mei 2013

  Mooie post over de kleden! Heb heel lang naar het kleed van Charlotte Lancelot gekeken op de Woonbeurs en hier in een post over borduren ook al eens iets over geschreven. In onze woonsituatie zijn bovenstaande kleden helaas niet echt geschikt vanwege kids & cats, maar ik vind ze prachtig! We hebben nu een oud perzisch tapijtje liggen zo her en der en verder ben ik gek op de rag rugs van restmateriaal. En welke opleiding doe je eigenlijk?

  Beantwoorden
 12. Antine Treffers 24 mei 2013

  Ha suus! Ik zou voor de Linge Pure gaan. Dat is zo’n mooi stoer kleed!

  Beantwoorden
 13. Wouter Durville 8 augustus 2013

  Erg mooie verzameling kleden!

  Wij hebben deze week https://bolletjeskleed.nl gelanceerd. Hier kan je o.a. je eigen bolletjeskleed ontwerpen in elke kleur en maat. De kleden worden vervolgens handgemaakt door vrouwen in Nepal, die hiervoor een goede training en een eerlijk salaris krijgen.

  Sorry voor de promotie, maar misschien ook iets voor jullie?

  Beantwoorden
 14. Laquelle 31 december 2013

  Ziet er fleurig uit Wouter. Dan attendeer ik ook graag op iets klassiekers, kijk maar eens op:
  https://laquelle-carpets.nl/webshop/index.php?main_page=index&cPath=67

  Van een Fins ontwerpster die alles zelf weeft. Ben er op bezoek geweest en het was bijzonder inspirerend.

  Beantwoorden
 15. Tessa 7 januari 2014

  Zeer leuk zeg! erg top!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *