De ideale combinatie

Strandmensen….je bent het of je bent het niet. Wij zijn het wel! En na ons verblijf in het prachtige Toscane (zie vorige bericht) vertrokken wij dus richting het strand. Naar Elba via de veerboot, waar wij een weekje gingen ‘ kamperen’ via Tendi Al eerder (zie deze link) vertelde ik jullie daarover en nu kan ik dus echt vertellen of het kamperen of glamping is 🙂 
Omgeving
De safari lodge tenten staan op een 450 hectare groot prive domein/landgoed Tenuta della Ripalte op het zuidelijke puntje van Elba. Het landgoed zelf heeft eigen stranden, een zwembad met kinderbad, tennisbanen, restaurant, fietsverhuur, manage en zelfs een eigen wijnhuis! Na een uurtje op de veerboot rij je vanuit Capoliveri het natuurpark in en na 9 kilometer op een onverharde weg langs de rotsen kom je aan op het landgoed. Prachtig uitzicht, maar eerlijk gezegd niet een heel fijn weggetje om ‘s avonds in het donker nog te rijden. Eenmaal op het terrein reed iemand van de receptie ons voor in een golfkarretje, omdat mensen nog weleens verdwaalde op het grote terrein.
De tent
Helemaal achteraan, na de wijngaard en tussen de bomen liggen de tenten. Ruim opgezet, dus wij zagen onze ‘buren’ niet. Onze tent had helaas geen uitzicht op de zee (deze heb je wel) maar stond een beetje tussen de bomen. Wat wij niet heel erg vonden, aangezien onze tent op een vlak stuk stond zodat Evie gewoon rond de tent kon spelen, zonder dat we bang hoefde te zijn dat ze ergens vanaf viel. De tent is van alle gemakken voorzien en Tendi is dus echt luxe kamperen. Een 2 persoons boxspring, stapelbed voor de kindjes, een keukentje, toilet en douche. Aan heel veel dingen is gedacht dus je hoeft echt alleen je kleding en handdoeken mee te nemen.
Eerlijk gezegd hebben wij op Elba erg weinig gedaan. Naast Calpoliveri, Porto Azzuro en de markt daar hebben wij weinig uitstapjes gemaakt. Wel 2 erg leuke plaatsjes trouwens! Elba heeft zoveel prachtige strandjes en baaien dat we dat voornamelijk hebben gedaan. De 2 prive stranden van Tenuta della Ripalte zijn ook erg leuk. Kleinschalig entertainment voor de kids overdag (denk aan knutselen, beachvolleybal op het strand). Calanova heeft een eigen restaurant (echt heerlijk gegeten) en Remaiolo een beachbar. Naar deze stranden kun je met de pendelbus (3 x op een dag).
Camping or Glamping?
Glamping! Tendi is echt luxe kamperen in een compleet ingerichte lodge tent op een mooie, rustige en bijzondere locatie. Tussen de bomen, slapen met de zee op de achtergrond en wakker worden met baby zwijntjes naast de tent. Door de opstelling van de tenten merk je soms niet eens dat er buren zijn. Wij hebben wel andere leuke Nederlanders leren kennen, maar dat is dan echt omdat je het zelf opzoekt. De tenten waren voornamelijk bezet met Nederlanders met meisjes in de leeftijd van Evie, dus dan raak je op het strand al snel aan de praat. Enige puntje waar je wel rekening mee moet houden is dat je wel alles met de auto moet doen. Voor de rest hebben wij na aankomst met de 2 heerlijke flessen wijn als welkomstgeschenk een ontzettend ontspannen week gehad. Voor ons de ideale combinatie met onze eerste week Toscane. Mocht je interesse hebben, neem dan hier een kijkje op de site van Tendi. En voor wat extra informatie mag je me ook altijd mailen!

Wij zijn om en dit was zeker niet de laatste keer dat we gaan ‘glamperen’ !

Foto’s by &SUUS

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.