Je zou het niet zeggen op het moment, maar de donkere dagen komen er weer aan. Gezellig met een dekentje op de bank, kaarsjes en openhaard aan. Maar met de klok die dit weekend een uur terug gaat, ook eerder donker en minder zonlicht overdag. Vorige week kreeg ik hier dan ook een specifieke interieur opdracht voor. “Nu het donkerder wordt begin ik me weer af te vragen wat we met het donkere tussenstuk tussen de woonkamer en eetkamer moeten doen. Ik heb bijna alle kleuren al geprobeerd. Graag jouw advies” Als kersverse stylist begon ik gelijk te denken in kleuren en verschuiven van meubels en het moodboard was al snel geboren. Eenmaal bij de klant, vertelde ze dat ze het daglicht in de badkamer ook erg mist. Nu hebben wij dit ‘ probleem’ thuis ook en ‘s avonds ben ik op het internet gaan zoeken naar oplossingen.

Al snel kwam ik terecht op de site van VELUX ® en informeerde naar de mogelijkheden. Inmiddels is dit bericht ook een gesponsord bericht geworden 🙂 Er bestaan namelijk genoeg verschillende manieren om de donkere kamers met natuurlijk daglicht te belichten. Zo kun je kiezen voor een lichttunnel, dit is eigenlijk een stugge buis die naar buiten gaat en met een frame met glazen plaat wordt gemonteerd. Of kies je voor de daglichtspot ontworpen door industrieel ontwerper Ross Lovengrove, deze spot verspreid het natuurlijke daglicht zachtjes in de hele kamer. Je hoeft er dus nergens meer donker bij te zitten. Ook mijn opdrachtgever vond het natuurlijke daglicht een interessante overweging. Zoals het er nu uitziet gaan zij voor de daglichtspot in de badkamer. Voor de benedenverdieping kozen ze voor het kleuren en materialen voorstel en ga ik binnenkort met ze mee winkelen om dit toe te passen. Leuk! Als het af is, zal ik zeker wat voor en na foto’s plaatsen. Mocht je ook interesse hebben in meer daglicht in bepaalde ruimtes in je huis? Neem dan echt even een kijkje op VELUX via www.veluxshop.nl. 

En niet vergeten, van het weekend gaat de klok weer een uur terug….of was het vooruit? 🙂
 Pictures VELUX

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.