Thuis bij…..Maaike #1

Het is alweer een tijdje geleden, maar vandaag gaan we weer even heerlijk binnenkijken in Haarlem. En je hoeft er met dit gure herfstweer niet eens voor naar buiten. Kom kijk met mij mee in dit werkelijk prachtige huis van Maaike. Maaike woont hier samen met haar man, 2 zoontjes en hond Max in een jaren 30 huis in Haarlem. Ik heb Maaike leren kennen via Instagram, ze viel me direct op met haar geweldig prachtige en grappige foto’s. Maaike heeft van haar passie haar beroep gemaakt en ze omschrijft zichzelf als een grafisch designer in de ruimste zin des woord. Voor wat dat precies allemaal inhoud, kun je een kijkje nemen op www.mydeer.nl. Elk huis heeft zo zijn unieke sfeer, maar dit huis is toch wel mijn favoriet. Ik word hier zo blij van en zou hier zo kunnen intrekken! Veel wit, oude details gecombineerd met designklassiekers en moderne prints. Spannende combinaties tussen kleuren, materialen en modern vs klassiekere stijlen. Alles straalt een bepaalde rust uit, maar heeft wel sfeer en gezelligheid. In de woonkamer, keuken en master bedroom, overheerst voornamelijk veel zwart, wit en natuurlijke materialen en tinten. In Maaike haar werkkamer en in de 2 kinderkamers zijn wel kleuraccenten toegevoegd. Deze kamers kun je in een latere post deze week vinden. Ik wilde alle foto’s en Maaike haar verhaal zo graag delen, dat ik er 2 blogs aan besteed.

Eerst dus een kijkje in de woonkamer en keuken. Overal zijn de houten vloeren wit geschilderd en alle muren zijn heerlijk fris wit. De oude schouw is behouden en doet dienst als een wisselende expositie voor mooie spulletjes. In de keuken valt de familie Eames natuurlijk op. De prachtige Eames lounge chair en de witte Eames eetkamerstoeltjes.

Hieronder een kijkje in de slaapkamer en badkamer in 1. Wat een beauty! Dat wil toch iedereen? Het apothekerskastje, de halve (!)  bedlampjes, de steentjes op de badkamer vloer en natuurlijk het losstaande bad. Wat ik zo mooi vind, is dat deze gewoon op de witte houten vloer is geplaatst. Kleur bed ombouw matched weer met de steentjes, wat houten details (krukjes, bankje, trapje) zorgen voor  sfeer zonder dat het druk wordt. Je zou toch niet meer je slaapkamer uitkomen?

Zoals gezegd, wilde ik elke foto plaatsen en heel graag alles met jullie delen. Daarom deze week nog een post met foto’s van de kinderkamer en een interview met Maaike. Altijd leuk om te weten waar iemand met zo’n goede smaak haar inspiratie vandaan haalt en waar haar favoriete winkels zijn. Voor nu ben ik heel erg benieuwd wat jij het leukste of mooiste vind….ik kan namelijk niet kiezen 🙂

Lieve Maaike, alvast ontzettend bedankt dat ik je foto’s en je verhaal mocht delen. Ik weet zeker dat je veel meer mensen weer een portie inspiratie geeft. Enne mochten jullie je huis ooit te koop zetten, laat je het dan wel even weten? 🙂

XXX

Voor alle eerdere binnenkijkers, klik hier. 

++++

It’s been a while , but today we are again equally delicious look inside ! Come look with me in this truly beautiful home of Maaike. Maaike lives here with her husband , two sons and dog Max in a 30’s house in Haarlem . I met her via Instagram , Maaike struck me immediately with her ​​amazing beautiful and funny pictures. Maaike has made ​​her profession of her passion and she describes herself as a graphic designer. For what that exactly is, you can visit her website at www.mydeer.nl . Each house has its unique atmosphere , but this house has to be my favorite. It makes me happy and could live there! Many whites, old details combined with design classics and modern prints . Exciting combinations of colors, materials and modern vs. classic styles . Everything exudes a certain calm, but it has atmosphere and coziness. In the living room , kitchen and master bedroom, it’s  mainly black , white and natural materials and tones. In her office and the two children’s rooms she addes some color accents. These rooms can be found this week in a later post. I really wanted to show you guys all the photos and so that I spent two blogs .

So first a look at the living room and kitchen . Everywhere the wood floors painted white, also all the walls are wonderfully crisp white. The old fireplace is preserved and serves as a changing exhibition of beautiful things. In the kitchen you will find the Eames family. The stunning Eames lounge chair and white Eames dining chairs. And then a look in the bedroom/ bathroom. What a beauty! That’s what everybody wants right? The pharmacists table, half (!) Bedside lamps, the stones on the bathroom floor and of course the freestanding bathtub. What I like is that this is just placed on the white wooden floor Color bed matched  with the stones, some wooden details (stools, bench, ladder) create atmosphere without pressure. You would not get out your bedroom?

As I said, I wanted each photo placed and love to share everything with you. Therefore, this week a post with pictures of the children rooms and an interview with Maaike. For now I am very curious what you like best of this beautiful house?  …. I can not choose  🙂 Dear Maaike, I already thank you I could share your photos and your story. I’m sure you give many more people a portion inspiration. And when you ever put your house for sale, you let me know right?

XXX

For all previous post with visits in beautiful houses, just click here.

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.