Thuis bij…..Maaike Koster My Deer #2

 

Wat een feestje de vorige binnenkijker in het prachtige huis van Maaike! Leuk om te merken dat vele van jullie het net zo konden waarderen als ik 🙂 Bedankt voor alle leuke reacties. Heb je hem gemist? Klik dan hier. Zoals beloofd vandaag nog een deel 2. Ik stelde de talentvolle Maaike wat vragen en ik mag jullie deze keer de kinderkamers laten zien. Ook weer in dezelfde ‘ eigen’ sfeer zoals de rest van het huis, maar in deze kamers is wat meer kleur toegepast. Laten we beginnen met de groene kamer, want deze kleur springt er echt uit. Met name de kast als eyecather in de kamer! Uiteraard veel groene details, ook weer nieuw met oud gecombineerd. Een echte stoere jongenskamer met kistenbedje, grote groene kist op wielen voor speelgoed en de schommel. Alle details in deze kamer kloppen, kijk bijvoorbeeld naar de boekjes op de planken. De 2 met groen witte stippen zijn ook echt boekjes, maar dit zijn achterkanten van 2 vintage boekjes 😉 Wil je nu ook zo’n resultaat maar kun je geen matchende boekjes vinden, kun je er ook bijvoorbeeld 2 met een leuk papier kaften.

Op de volgende kamer slaapt het jongste mannetje. Heb je ooit weleens zo’n schattig ledikantje gezien? Deze kamer is wat zachter en liever ingericht met lichtblauwe zwarte en gele accentkleuren. En weer al die kleine, schattige details zonder dat het hysterisch of druk wordt. Ik weet eigenlijk niet of Maaike het zo gedaan heeft, maar mocht je wat zwarte polkadots op je muur willen dan kun je ook van die ronde zwarte stickers kopen bij de kantoor/ boekwinkel. Deze doen het trouwens ook erg leuk op een rijstlamp van de IKEA. De kleine vlaggetjes zijn makkelijk zelf te maken met wat bindtouw en masking tape.
Maar wie is deze Maaike nou eigenlijk? 🙂
———————————————————————————————————————————-
Wie is….Maaike?
(Grafisch) Designer in de ruimste zin van het woord, Interieur / stijl junkie, Photoholic, Food & Wine lover en trotse mama van twee heerlijke zoontjes (1 en 3).
Hoe kom je aan de naam My deer?
Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt, dus mijn werk is mij heel dierbaar. Dit bracht me als snel tot ‘my dear’. Om het meer kracht en eigenheid te geven heb ik het ‘verbasterd’ naar My Deer. Alles wat ik bedenk en/of ontwerp, doe ik met passie en inlevingsvermogen, dat is ook waar My Deer voor staat. www.mydeer.nl 
Je woont in Haarlem, altijd al of zijn jullie hierheen verhuisd?
Ik ben geboren en getogen in Heemstede. Dit ligt tegen Haarlem aan. Toen ik ging studeren in Den Haag heb ik er toch voor gekozen om in Haarlem te gaan wonen. Haarlem is een prachtige (historische) stad en heeft het gemoedelijke van een groot dorp. Ik ben Haarlems grootste fan!
Hoelang woon je al in dit huis?
Inmiddels al weer 7 jaar.
Wat vond je het mooist aan het huis?
De originele details die behouden zijn gebleven (kamer-en suite deuren, glas in lood, paneeldeuren, gestucte plinten op de plafonds, marmeren schouwen etc.) De mix van
Wat is jouw favoriete plek in huis?
Onze slaap- en badkamer in een. Vorig jaar zomer hebben we een extra etage op ons huis laten plaatsen en hebben we precies kunnen indelen/inrichten zoals we voor ogen hadden. Het voelt als een luxe hotelkamer waar ik me kan terugtrekken en helemaal tot rust kan komen. Op deze etage bevind zich ook mijn studio/kantoor, dus als ik weer eens tot laat aan het werk ben rol ik zo mijn bed in. En iedere dag geniet ik weer als ik wakker word in deze heerlijke kamer.
Welk meubelstuk/accessoire gaat altijd mee naar een volgend huis?
De Eames Lounge Chair.
Wat zou je het liefste in je huis willen veranderen?
Er zijn nog zoveel wensen…;) Maar de ‘tv-hoek’ zou ik heel erg graag willen aanpakken. Het is nu ‘prima’, maar ik heb nog wel wat wilde plannen op de plank liggen. Hopelijk kan ik deze volgend jaar realiseren. J
Als ik je nu geld zou geven, welk item zou je dan het liefst voor je interieur willen? 
Een schommel of hangstoel voor aan het plafond. Ik ben allerlei mogelijkheden aan het bedenken hoe dat uit te kunnen voeren. Het moet en zal er komen!!
Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik kan op en door de meest uiteenlopende momenten, situaties of plekken geïnspireerd raken, maar veelal ook door blogs, magazines, Pinterest en uiteraard Instagram!
Favoriete woonwinkels.
Ik ben gek op conceptstores, kleine interieur winkels, kringloop en (antiek)marktjes. Dol op struinen. Maar daarnaast vind ik het ook altijd een feestje om Van Dijk & Ko, Loods 5 en Nijhof te bezoeken.
———————————————————————————————————————————-

Lieve Maaike, nogmaals bedankt voor deze uitgebreide binnenkijker. Het doel van mijn blog is om mensen te inspireren, ideeën voor hun eigen huis te geven en daarom ben ik zo blij dat ik jullie fantastische huis heb mogen laten zien. Het leverde mij in ieder geval een tijd geleden al een boel inspiratie en ideeën op!

Onthouden dus! =>  www.mydeer.nl 

Voor alle binnenkijkers klik hier.

++++

Nice to see that many of you could appreciate the latest post about Maaike home 🙂 Thanks for all the nice comments . Did you missed him? Click here. As promised part 2 today. I asked the talented Maaike some questions and I can show you the children bedrooms this time . Again in the same ‘ unique  sphere like the rest of the house , but in these rooms you will find a bit more color .Let’s start with the green room, because this color really stands out . In particular, the cabinet as eyecather in the room! Obviously many green details , combined with old and new furniture. A real tough guys with box bed room , big green box on wheels for toys and the swing. For example, all the details in this room are right , look at the books on the shelves . The two green with white dots are actually books , but these are the backs of two vintage books 😉 Nice idea,  but you can not find matching books , you can also cover 2 books with nice paper. In the next room sleeps the youngest son of Maaike. Have you ever seen such a cute crib? This room is rather softer and decorated with light blue black and yellow accent colors. And again all those little, cute details without being hysterical. Such a good job!

Dear Maaike, thanks again for this extensive look in your beautiful home. The purpose of my blog is to inspire, and give my readers some ideas to use at their home and therefore I am so glad I was able to show your fantastic house.  It gave me at least a lot of inspiration and ideas!

For the other beautiful houses on the blog, click here.

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.