Copenhagen – Citytips – Centre

Een hele tijd geleden (zie hier) heb ik jullie een blogpost over leuke shops in het centrum van Kopenhagen beloofd. Na de post over tips in de (daar-moet-je-heen-wijk) Vesterbro nu dan toch echt mijn favorieten in en rondom het centrum. Echt een heerlijk centrum om te shoppen, alles ligt op loopafstand en het winkel aanbod is echt fantastisch. De langste autovrije winkelstraat Stroget is een goed start punt. Vanuit die straat ook vooral de kleine zijstraatjes pakken voor de leukste winkeltjes. Om te beginnen met de winkel waar ik een beetje verliefd op ben….Stilleben een schattig klein winkeltje met 2 verdiepingen aan de Niels Hemmingsensgade 3. Ik vond hier geloof ik echt alles leuk! De bovenverdieping is een kleine galerie met allerlei soorten kunst, posters & prints. Hier heb ik dan ook 2 zeefdrukken van Leise Dich Abrahamsen meegenomen. Echt, hier moet je even langs.

Dan het lieve en schattige winkeltje Liebe, deze vind je op Kompagnistraede 23. Veel pasteltinten, mooi aardewerk en porselein en veel leuke hebbedingetjes. Als je daar bent, loop dan ook 1 straatje verder naar de Badstuestraede waar Helbak Scherning zit. Helaas was deze winkel dicht toen wij er waren, maar de etalage zag er in ieder geval erg leuk uit.

De hoofdstraat kun je mooi als herkenningspunt nemen en ook daar zijn genoeg mooie winkels, gecombineerd met grotere ketens zoals H&M, Tiger, Vero Moda enz. Ergens in het midden zit ook 1 van de Sostrene Grenes, een soort hippe Xenos. Wat je echt niet mag overslaan is het legendarische  interieur mekka van vier verdiepingen Illums Bolighus. Alle Deense design merken zijn er vertegenwoordigd en ik had het gevoel of ik in een levend Pinterest liep 🙂 Ik werd er echt heel erg hebberig van en kon er wel uren rondlopen. En de etalages waren ook al zo prachtig!

Natuurlijk kon ik de HAY Design store niet overslaan, daar keek ik al naar uit vanaf het moment dat ik de tickets voor mijn verjaardag kreeg 🙂 Vlakbij Illum Bolighus bevind de Hay Store zich op de 2e en 3e verdieping van een indrukwekkend oud pand. Uiteraard alle meubels en accessoires van HAY, maar ook andere kleinere merken waren er te ontdekken. Een inspirerende plek die je eigenlijk niet mag overslaan!

Een fijne lunchtip voor als je bij HAY en Illums bent geweest, is het Royal Smushi Cafe. Echt een waanzinnige locatie met hoge beschilderde plafonds en een kunstzinnige inrichting. Wij aten er de heerlijkste Smushi’s, een traditioneel gerecht en je kunt het vergelijken met Smörrebröd in sushi formaat. Let’s Smushi dus 🙂

Het vervelende van Kopenhagen is dat je eigenlijk niets mag overslaan 🙂 Als je in Kopenhagen bent geweest, dan moet je natuurlijk ook even langs Marimekko. Wij besloten naar de Flagshipstore te gaan op de Gammel Mont 7. Maar er zijn er dus meerdere te vinden in Kopenhagen.

Het leuke van beginnen in de lange winkelstraat Stroget aan het stadhuis, is dat als je hem uitloopt je eindigt in het bekende Nyhavn. Ondanks de kou zat daar iedereen gezellig op het terras met de ‘heaters’ aan en een dekentje om. De locals vaak op de boulevard met hun zelf meegebrachte drankjes. Echt een super plek om de dag af te sluiten en mensen te kijken!

Als laatste nog een tip voor een volgende dag. Do like the locals! Denen zijn gek op fietsen picknicken, komt dat mooi uit. Wij ook. Dus op een zonnige zondag huurden wij fietsen bij het hotel en stopte wij voor koffie bij de overdekte markt Torvehallernek  Ook dit weten die Denen dan weer zo mooi neer te zetten. Je kunt je hier makkelijk een paar uur vermaken en mijn vriend denk ik wel 2 dagen 🙂 Wij dronken er koffie en kochten er allemaal lekkere picknick dingetjes (niet goedkoop) en stapte weer op de fiets. Altijd leuk om iets meer te zien van een stad dan alleen het centrum. Ons doel, picknicken in Frederiksberg Park. Frederiksberg is een aparte enclave in Kopenhagen met eigen stadsrechten, het is 1 van de duurste woongebieden. Wat het erg leuk maakt om door heen te fietsen en de prachtige woningen te bekijken. Op weg naar het park heb je ook een leuke winkelstraat. Helaas waren ze dicht, maar als jij gaat fiets dan wel even langs de Gammel Kongevej. We eindigde onze fietstocht in het prachtige park, waar we net zoals vele Denen onze middaglunch nuttigde op het gras in het zonnetje!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geweest ben, maar ik zou zo weer terug willen. Wat een ontspannen dagen hebben wij daar gehad. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, mooie winkels en een ontspannen sfeertje. Kopenhagen, wij komen zeker weer een keer terug!
Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt mocht je ook gaan! Nieuwe tips? Reageer dan even op mijn blog dan weet ik dat voor een volgende keer 🙂

Voor mijn andere post over de wijk Vesterbro klik hier

+++
English summary: It’s been a while since I wrote a post about the shop tips in Vesterbro Copenhagen, click here.  In this post great tips in and around the center of Copenhagen. A good starting point is the longest pedestrian street and start at the town hall. You walk towards the famous Nyhavn where you can end your shopping day on one of the terraces. The stores you should not be missed are:

Stilleben
Liebe and Helbak Scherning
Illums Bolighus
HAY flagship store
Marimekko
Lunch at Cafe Royal smushi

And at the last a tip: rent bicycles and have a picnic ‘ like the locals’  in the Frederiksberg park. Get your picnic treats first at the covered market Torvehallernek  We had an amazing time in Copenhagen. Great food, friendly people, nice shops and a relaxed atmosphere. Copenhagen, we will definitely go back again!

 

16 Comments

 1. Judith 13 november 2013

  Wat een heerlijke stad is Kopenhagen he. Ik was er in augustus en heb ook zo genoten (klik op mijn naam voor ’t linkje met mijn mini-guide). Vooral Hay en Stilleben vond ik prachtig. Nu ik je foto’s zie, wil ik weer terug!

  Beantwoorden
 2. Martine vianen 13 november 2013

  Goeie tips daar moet ik absoluut een keer naar toe!
  X

  Beantwoorden
 3. Henny van der Wal 13 november 2013

  Bedankt voor de tips, ik wil er ook heel graag heen. Zou me er opperbest vermaken ;-).
  Lieve groet,
  Henny

  Beantwoorden
 4. Nermina 13 november 2013

  Kopenhagen staat al zo lang op mijn verlanglijstje….zeker na het lezen van al jouw leuke tips!
  Dat wordt dus even sparen voor een citytrip, maar ik denk dat ik met al die leuke (woon)winkeltjes mijn vent beter thuis kan laten en samen met een vriendin gaan….die heeft wel geduld voor dat soort dingen 😉

  Beantwoorden
 5. Clarieke 13 november 2013

  Dank je wel voor de tips! Nu nog sparen voor een citytrip (+ wat zakgeld voor al die gave winkeltjes!)

  Beantwoorden
 6. Elv's 13 november 2013

  Super leuke tips Suus… ik ben een paar jaar geleden geweest maar zou er graag nog eens heen gaan… zo’n mooie en gezellige stad!

  Beantwoorden
 7. Vanbinnen Styling 13 november 2013

  Kopenhagen staat bovenaan mijn lijstje….als ik ga kom ik zeker nog even je tips nakijken 😉

  Beantwoorden
 8. Ik wil ook weer! Mooie fotos hoor en weer leuke tips erbij! x

  Beantwoorden
 9. Miepisch 13 november 2013

  Wat een ontzettend prachtige stad (als ik het zo op je blog bekijk). Kopenhagen staat ook op onze wishlist, kan niet wachten! Fijne week!

  Beantwoorden
 10. Margreet de Vries 13 november 2013

  Ik ben er ook geweest, maar daar weet ik weinig meer van (het kan wel 30 jaar geleden zijn)! Ik wil er nu heel graag heen en wat een geweldige tips heb je voor ons!

  Beantwoorden
 11. Christine - House of C 14 november 2013

  Zo, deze post maar gelijk even opgeslagen! Wishlist compleet! 😉 thanks for sharing x

  Beantwoorden
 12. More Than Living 14 november 2013

  Heel leuk!!! Als ik ga, kijk ik eerst even bij je tips, heel handig:)

  Beantwoorden
 13. Cindy Deuning 14 november 2013

  I love Kopenhagen, hopelijk ga ik er volgend jaar weer heen.

  Beantwoorden
 14. House of Seasons 24 november 2013

  Wat een leuk blog! Ik ben je net tegengekomen en me meteen aangemeld als volger.
  En nu zie ik je post over Kopenhagen. Ik ben er vorig jaar geweest en vind het een superstad!
  WAT en sfeer! WAT een geweldige winkels! Ik wil er ook snel weer heen……
  Bedankt dat ik even kon meegenieten bij jou.
  Lia

  Beantwoorden
 15. Boukje 16 november 2015

  Hi Suzanne, wat leuk dat ik op jouw blog stuit! Was op zoek naar Kopenhagen hotspots. Ik heb al je tips opgeslagen!
  Groetjes
  Boukje (@dudes_dutch_design op IG?)

  Beantwoorden
  • &SUUS 16 november 2015

   Wat leuk om te horen. Wanneer ga je? Zo’m fijne stad!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *