Kerstboom eruit, pine tree erin!
Januari, niet mijn favoriete maand. Meestal van dat druilige weer, alle gezellige dagen achter de rug, schuldgevoel over het eten wat je naar binnen hebt gewerkt, goede voornemens die na dag 3 toch best zwaar zijn, blut van alle kerstinkopen, alle gezellige kerstverlichting het huis uit. Nouja, dat laatste vind ik altijd wel weer fijn om te doen. Hoe leuk ik het vind om ons huis kerst klaar te maken, hoe heerlijk ik het ook vind om die (inmiddels altijd zielige) boom de deur uit te doen en de kerstspullen naar zolder. Weer een frisse start en een lekker rustig en schoon huis. Opnieuw even naar je huis te kijken en weer wat andere aankleding.Veel mensen kopen in januari weer een mooie plant, om de kerstboom een beetje te vervangen. Ik zelf vind het altijd wel leuk om nog een beetje in winterse sferen te blijven, maar dan zonder kerst. Dit jaar matched dat niet helemaal met het weerbeeld, maar zoals vorig jaar stonden we nog op het ijs en lag er een dik pak sneeuw.

Nieuwe Rubriek
Vanaf deze maand begin ik ook met een nieuwe rubriek Monthly Mood, hierin geef ik wat inspiratie voor die maand met bijbehorende spullen, winkels en kleuren. Voor deze maand een beetje een winterse vintage look, de inspiratie foto is van Fine Little Day waar ook de leuke boom kussentjes (gran cushion) van zijn. Ze zijn er in diverse kleuren en te koop bij Coos-je. Op de vintage kruk zie je nog een leuk boompje, als vervanging van de kerstboom. Zelf heb ik er ook 1 thuis staan en na het plaatsen een foto op instagram kreeg ik hier veel vragen over. Het is een indoor pine tree en ik heb hem gewoon bij de intratuin gevonden .Voor de vintage kruk op de foto moest ik wat langer zoeken, maar vond ik uiteindelijk bij Otto.nl, ook de fotolijstjes komen hier vandaan. De Andy Warhal poster zou ik zelf graag willen, maar is helaas moeilijk te verkrijgen. Je moet hiervoor naar Stockholm, deze posters verkopen ze alleen daar bij het Moderna Museum. Als voorbeeld heb ik de posters van Ylva Skarp genomen, deze zijn ook te koop bij Coos-je (en in de Sale 🙂 De cross blanket van Pia Wallen is ook al zo’n item waar lastig aan te komen is in Nederland. Maar online kun je hem kopen bij Pia Wallen zelf.  Als je toch al zoveel geld uitgeeft voor een deken, kunnen de verzendkosten er ook nog wel bij 🙂

Kleuren
Na alle bling bling met kerst vind ik januari weer mooi om wat rustigere kleuren te gebruiken. De grijs en bruintinten, groen van de planten en misschien een vrolijke accentkleur voor een frisse start. In dit voorbeeld is voor (oker) geel gekozen. Ik ben heel erg benieuwd of we nog sneeuw krijgen, of gaan we gewoon in 1 keer door naar het voorjaar. In ieder geval een mooie maand!

 Instagram pictures by &SUUS
++++
 
English summary
Christmas tree out, pine tree nt !

January. How much I like to make our house Christmas ready, how wonderful I think it is to get ride of the christmas tree and put al the christmas deco in the attic.A fresh start and a nice quiet and clean house .

New Category
Starting this month with a new section Monthly Mood, here I give some inspiration for that month with associated products, shops and colors. For this month a bit of a winter vintage look , the inspiration photo is from Fine Little Day from  the cute tree pillows( gran cushion ) They come in various colors and  are for sale at Coos -je . On the vintage stool you can see a nice tree to replace the Christmas tree.  It is an indoor pine tree and I just found him at the Intratuin . The vintage stool in the picture was difficult to find , but I eventually found it at Otto.nl , including the picture frames. The Andy Warhal poster I’d love to have it for myself, but it is unfortunately difficult to buy. You have to visit Stockholm , these posters are sold  at the Moderna Museum.As an example in the moldboard,  I choosee a poster of Ylva Skarp,  these are also available at Coos -je  (Now on Sale 🙂 The Cross Blanket by Pia Wallen is also such a difficult item to buy in theNetherlands. But online you can buy it at Pia Wallen herself. If you already spend so much money for a blanket, you can miss the shipping costs 🙂

Color
After all the bling bling at Christmas I like to use soms quite colors. The gray and brown shades and green of the plants and maybe a cheerful accent color for a fresh start. In this example some f ( ocher ) yellow selected. I ‘m very curious if we get snow, or we just go in one time through to spring . At least I wish you all a good month !

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.