Monthly Mood March Interieuradvies

 

Een kijkje in de keuken
Een dag te laat, de Monthly Moodboard voor de maand Maart. Deze keer een klein kijkje in de keuken voor mijn werk als interieurstylist. De leukste job die er bestaat, als je het mij vraagt. Afgelopen maand heb ik dit project opgeleverd voor een stel uit Hilversum. Met de komende gezinsuitbreiding van nummer 2 verhuizen zij naar de zolderverdieping. Om hier te kunnen slapen moest er wel het e.a. verbouwd worden en werd er een aannemer in de arm genomen. Voor een indelings, kleur, verlichting, materiaal en accessoires advies mocht ik aan de slag. Tijdens het intakegesprek in het gezellige jaren 30 huis, had ik al het gevoel dat het een warme slaapkamer met kleur mocht worden. De opdrachtgever vertelde ook dat ze graag werkt met kleur, maar achteraf het dat meestal wel wat fel, te druk vond. Kleding bleef op de 1e verdieping. Wel zou het handig zijn om ergens nog wat kleding van dezelfde dag op te kunnen hangen. De televisie moest een plaats krijgen en een oude dekenkist (familiestuk), bed en nachtkastjes bleven ook. De verbouwing en het inrichten van 2  kinderkamers waren een grote kostenpost, dus het zou fijn zijn als daar rekening mee gehouden zou kunnen worden in het budget.De bewoners zullen niet nog heel lang in dit huis blijven wonen en verwachten over ongeveer 2/3 jaar wel te gaan verhuizen.

Het advies
Aangezien de bewoners al aangegeven hebben over niet al te lange tijd te willen verhuizen, heb ik de basis voor de slaapkamer vrij neutraal gehouden. Alle muren wit, houten kozijnen en balken worden wit geschilderd (RAL 9010) Dit ook voor een ruimtelijk, groter effect aangezien er een vliering over de hele zolder komt en de kamer niet erg hoog is. De kleur zit hem voornamelijk in de muur waar het bed tegenaan staat en de accessoires. Nieuwe bewoners kunnen hier ook makkelijker doorheen kijken. Ook qua verlichting heb ik voor niet opvallende, maar sfeervolle verlichting gekozen. Witte spots en strakke gipsen lampen boven het bed, die in dezelfde kleur als de rest van de muur geschilderd kunnen worden. Het bestaande bed heeft een grijze ombouw en grijs stoffen hoofdbord, ik heb daarom gekozen voor een kleurencombinatie met Vintage Blue en wat meer richting mint kleurige accessoires. Tijdens het intake gesprek viel mij op dat de bewoners wel van blauw en groen tinten houden, maar deze tint is wat warmer en niet zo fel. En prachtig in combinatie met het bestaande grijs. De foto van de vogel en vlinders heb ik als uitgangspunt genomen en daar steeds mijn keuzes langs gelegd. Naast het kleurenplan, plattegrond, verlichtingsplan, raambekledingadvies,  idee voor tv/ophangmogelijk en een accessoiresplan, maakte ik ook een shopplinglist met linken naar alle accessoires die ik heb voorgesteld. Hier zie je eigenlijk alleen het moodboard en 1 presentatie voor accessoires. Voor de accessoires ben ik bewust op zoek gegaan naar mooie maar betaalbare spullen. Deze vond ik o.a. bij Hema (manden, dekbedovertrek) Otto.nl (grijze effen kussens) H&M (kussens met opdruk, waxines) IKEA (lackplanken, cactussen) enz. De bewoners waren erg enthousiast over het voorstel en zijn er direct mee aan de slag gegaan. Op dit moment worden de laatste loodjes gelegd aan de verbouwing en kan bijna het inrichten beginnen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
Mocht je interesse hebben in het totale advies van deze slaapkamer of een interieuradvies? Neem dan een kijkje op bij www.dev.fernieweb.com/suus/styling of stuur een email naar info@dev.fernieweb.com/suus

 

Foto van (gedeelte) plan met bijbehorende stalen

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.