Feestje!
Wat een klein feestje was het gisteren! Inmiddels kunnen jullie het woord Bloggerscafé niet meer horen, maar wat was het leuk. Een super relaxte groep van 11 interieur bloggers die verspreid over de Dutch Design Week eerst zelf op pad gingen, om daarna bij Coffeelovers aan te schuiven om live te bloggen. Maar ook (on)bekende andere bloggers en niet bloggers te ontmoeten. Mensen die speciaal voor ons kwamen, dat voelt toch stiekem best wel bijzonder. Iedereen ontzettend bedankt en natuurlijk Lonneke, voor de tiptop organisatie voor deze fantastische dag!
Bewust genieten
Na koffie, bijkletsen en iedereen uitzwaaien ben ik zelf met mijn camera op pad gegaan. Met een vooraf bepaald doel! Niet als een kip zonder kip overal naar toe willen gaan om uiteindelijk nergens te komen. Een ontzettende valkuil van mij, altijd bang om iets te missen. Ik kan soms te veel willen en doen, of doorslaan in mijn enthousiasme. Mijn motto is dan ook: bewust genieten! Dus dat roep ik dan zo af en toe ook heel hard tegen mijzelf. Ook wilde ik dit keer niet alles door mijn lens zien en heb ik van te voren uitgezocht waar ik heen wilde gaan. En daar ook alle tijd voor genomen.
DDW Aanrader Hallenweg
Het werd de Hallenweg, een karakteristiek hallencomplex, dat omstreeks 1950 gebouwd is in stijl van de Delfste school. Een schot in de roos! Het was er niet druk en ik heb heel ontspannen foto’s kunnen nemen, zelf rond kunnen kijken (niet door de lens!) en praatjes gemaakt met de ontwerpers. De verhalen achter hun ontwerpen, de bevlogenheid, enthousiasme, de ideeën. Heerlijk om te horen. Wat ben ik blij dat ik daar de tijd voor heb genomen. Als je morgen nog gaat DDW-en, neem dan zeker een kijkje bij de Hallenweg. Mijn absolute favoriet!
HALLENWEG EN DE DESIGNERS 
 
 
Vij5 Design
Vij5 design bestaat uit 2 ondernemers /ontwerpers Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst en naast hun eigen ontwerpen, zoeken zij ook de samenwerking op met andere jonge ontwerpers. In de Hallenweg vind je hun Ton sur Ton tentoonstelling. Met echt prachtige kleurstellingen en slimme, duurzame producten. Het NewsPaperwood kastje, zoals de naam al zegt gemaakt van oude kranten.  Of de TwoTowel, een handdoek en theedoek in 1, zodat je er maar 1 op hoeft te hangen. En natuurlijk de verschillende prachtige lampen oa in samenwerking met Ontwerpduo. 

Airplanting  – Carolijn Slottje
Bij Carolijn heb ik een bakje koffie gedronken en ze vertelde mij over de lucht planten. Deze planten hoef je niet in de aarde te zetten en leven van de condens in de lucht. Alleen in hele droge ruimtes moet je ze af en toe een beetje besproeien. Ik vind ze echt geweldig, zo tegen die witte muur lijkt het net een kwallen zee. Prachtig en praktisch voor evenementen, hotellobby’s of restaurants. Of gewoon thuis, ideaal voor mensen die hun planten nog weleens vergeten water te geven.

 

Studio Tjeerd Veenhoven
Studio Tjeerd Veenhoven is een productontwerp studio met liefde voor het ontdekken van nieuwe materialen en productie technieken. Tjeerd vertelde mij o.a. over hun laatste innovatie, het drogen van afgevallen palm bladeren om er een zacht en soepel soort leer van te maken. Hiervan worden slippers en tassen gemaakt. Deze worden nu geproduceerd in India, waar de mensen daar speciaal voor worden opgeleid. Ook op Nederlandse bodem zijn ze actief met het ontdekken van nieuwe materialen. Zo kunnen zij nu uit onze eigen Nederlandse bloemen pigment en verf produceren zonder er chemische stoffen aan toe te voegen. Een klompen producent heeft het al in productie genomen. Klompen gekleurd door tulpen, Hollandser kan het gewoon niet!

Wouter Goverts
Wouter geeft je in zijn loods een andere kijk op de kermishijskraan. Die grijpertjes, waarvan als je denkt dat je hem hebt je prijs er net afglijdt. Deze 3 D printer zorgt er juist voor dat het niet grijpen beloond wordt door een nieuw design. Ik vond ook zijn drinklaars erg goed bedacht. Een kinderlaars, deurklink en bovenkant van een milkshake beker (dat laatste weet ik trouwens niet meer zeker)

Daniel de Bruin
Steeds meer producten worden gevormd door middel van geautomatiseerde processen. Neem nu de 3 D printer, je drukt op de knop en het product komt er precies uit zoals je wilt. Daniel de Bruin miste juist die afwijkingen die je hebt bij handwerk. Die zijn meestal het interessants en maken een object uniek. Met die gedachte bouwde hij zijn eigen 3 D printer (die je live aan het werk kunt zien) met zulke aanpassingen dat je zelf nog wel het e.a. moet toevoegen en veranderen. Wat zorgt voor beeldige vaasjes, met wat onvolmaaktheden. Perfect is so boring!

Jeroen Wand 
Voor het eerst presenteert Jeroen Wand zijn gehele collectie en laatste projecten ontworpen door zijn studio. Zijn studio creëert producten en voorwerpen waar de traditionele combinaties van materialen en technieken bijvoorbeeld worden aangepast. Zo zijn de stoelen gemaakt van 160 gr papier. Door gebruik zal hij meer gaan slijten en het papier zal gaan scheuren, vlekken en vouwen net zoals je favoriete boek. Of neem de vazen serie. Deze worden gegoten in gips en gedroogd. Daarna wordt dit ondergedompeld in vloeibare gips, dat zich als het ware vastklampt aan de eerder geharde vorm. Deze 2 fases van hetzelfde materiaal reageren op elkaar en maken het uiterlijk van de vaas. Je kunt alles bekijken in zijn studio/atelier. Sowieso super om daar even binnen te mogen /kunnen kijken!

DDW – Blog moe?
Mijn eerdere blogs over de DDW vind je hier, de blogs van FrancaMilou, Robine, Stephanie, Cindy, en Karlijn stonden gisteren al online. Marij en Margreet volgde vanochtend en Martine deed een live Instagram verslag! Ik had een gedreven club mensen in mijn team! Als je DDW en al die blogs een beetje moe bent, lees dan zeker even het stukje van Planet Fur. Treffend en mooi omschreven, precies zoals ik er over denk, maar zoals Marloes het omschrijft is het bijna poëtisch. 
Bedankt DDW EINDHOVEN, voor al je inspiratie de afgelopen dagen!

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.