Waar je hart van vol is
Gisteren plaatste ik mijn blog over Flavourites met de opmerking dat ik de babykledingwinkels het meest vernieuwend vond. Later bedacht ik me, dat dit natuurlijk komt omdat ik weer ‘ in de baby’s zit’. Waar ik voorheen alleen voor meisjeskleding hoefde te kijken, komt daar opeens ook de jongens babykleding bij. Ik zei het al eerder, wat een leuke jongenskleding heb je tegenwoordig. En wat ik helemaal leuk vind, de meeste van deze merken komen van eigen bodem.
Frankey’s
Neem nu, Frankey’s een nieuw Nederlands merk en het was liefde op het eerste gezicht 🙂 Ik had ze al via Social Media voorbij zien komen, maar nu ik de collectie in het echt kon zien ben ik helemaal verkocht. De collectie is handgemaakt, dus elk product is uniek. Naast kleding verkopen ze ook de prachtige zeefdrukken en houten speelgoed. Het broekje met de leren driehoekjes en de speelpakjes met originele prints en mooie kleuren zijn mijn favoriet.
MiniMiks
Frankey’s verkopen ze o.a. bij MiniMiks die een kleine, maar fijne stand heeft op de beurs. Verschillende kledingmerken, maar ook leuke spulletjes voor je kleintje. De prachtige handgemaakte poppen van Studio Escargot, de schattige kaartjes en posters van Eef Lillemor en meer leuke spulletjes voor de kinderkamer. Ook deze creatieve dames zijn Nederlands en de eigenaresse van Minimiks vertelde mij dat zij als droom heeft om uiteindelijk alleen maar Nederlandse merken te verkopen.
Little Indians
Nog een Nederlands merk, Little Indians. Opgericht door Vanessa, creatief brein en bedenker van de Swan Market en nu laatst het 100% mama event. Voor dit event was ik genomineerd voor een Blog Award en trof de te schattige Zebra slofjes in mijn goodie bag. En die leggings, die zou je toch allemaal wel willen hebben?
BonBonBlock – Maed for mini
Little Indians is 1 van de vele merken die BonBonontheBlock online en in haar winkel in Rotterdam verkoopt. Op de beurs was de collectie van Maed for Mini te zien. Een in Rotterdam ontstaan, maar gevestigd in Amsterdams kinderkleding merk. Weer zo’n fijn Nederlands merk! Ik begin bijna chauvinistisch te klinken. Mooie stoffen en goede kleuren. En wat ik zelf dan weer leuk vind, is dat je de rompertjes kunt combineren met bijpassende sokjes.
 
 
Luckyno7
En jawel, nog een Nederlands merk voor stoere jongensbaby’s en peuters. Risma, mama van een jongen en een meisje, begon haar eigen label Luckyno7.  Zo stoer! En dat kun je ook van deze kleding zeggen. Keep it cool & be awesome. Als Bram zijn boevenpakje aan heeft, vind ik hem eigenlijk helemaal niet stoer maar om op te eten 🙂 Gisteren liet Risma ook de nieuwe collectie zien en volgens mij wordt dat net zo’n grote hit!
 
Styling & Co
Gisteren kon je al wat foto’s van deze online Concept Store vinden. Maar naast woonaccessoires verkoopt Styling & Co ook (baby) meisjeskleding en accessoires. Na alle focus op jongens babykleding, weer terug in de zoetere kleuren voor Evie. Soft Gallery, Gro Company en Louise Misha zijn o.a. de merken die je hier op de foto’s ziet. Niet nederlands, maar wel erg mooi!

Speelpakhuis 
Als laatste nog een cadeautjes winkel tip, het Speelpakhuis. De enige foto die ik kon maken, want wat was het druk de hele dag. Hier koop ik eigenlijk elk jaar Sint en kerstcadeautjes voor Evie en haar nichtje Mees. Speelgoed van Djeco, boekjes, knutselspullen. Elk jaar nog een succes!

Ben jij al geweest of ga je nog naar de beurs? Veel plezier en ben benieuwd wat je ervan vond.

Mijn andere fotoverslag (vind je hier)

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.