Flower Friday: Amaryllis

Ons huis
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige blog over onze veranderingen thuis. En ja, de print is Ron Jeremy 🙂 En nee, mijn huis ziet er niet altijd zo netjes uit. Verre van! Maar als je o.a. over interieur blogt, is het wel leuk als het er een beetje knap opstaat. Ik deel graag nog wat foto’s uit deze serie, kan ik nog even mee genieten van mijn opgeruimde huis.

Real life
Want wat wel echt is, zijn de bloemen. Die koop ik bijna elke week bij ons op de markt. Ik weet dat heel veel mensen dit enorm zonde van het geld vinden. Maar ik word er blij van. Niet alleen van bloemen in huis, maar ook het kopen/uitzoeken met Evie. Zij krijgt dan ook elke keer een bloem, die ze in haar eigen vaasje zet. Ik kan moeilijk ontspannen en je zult mij dan ook zelden op de bank voor de televisie zien. Als ik de mijn bloemen ‘s avonds (als de kindjes op bed liggen) ga vervangen en in vaasjes doe, dat is ontspanning. Ik weet het, dit klinkt eigenlijk best heel erg suf.

Amaryllis
Al jaren mijn favoriet tijdens dit seizoen, de amaryllis. Fijne bloemen, omdat ze ook zo mooi in hoge vazen staan. Wil je de onderkant ook zo gekruld? Snij dan wat inkepingen aan de onderkant, ze gaan vanzelf omhoog. De Amaryllis kan ook goed op glas of schaal gebruikt worden. Eindeloze mogelijkheden voor de kerstdagen. De bol moet eerst goed droog en schoon gemaakt worden. Ze zouden zonder water kunnen, maar voor de zekerheid besproei ik de bol soms met een beetje water.  Wat vinden jullie?

Leuke nieuwe rubriek? Of moet ik mijn bloemen maar lekker als eigen ontspanningsmoment blijven houden 🙂 In ieder geval een mooi weekend!

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.