EVENT: FonQ Zuiver styling

FonQ Event
Het is inmiddels al bijna 2 weken geleden. Het trendwatching bloggersevent bij Fonq. Een goed verzorgde dag op het hoofdkantoor in Utrecht. Met presentaties van uiteraard Fonq zelf, Trendwatching door Zuiver Design en Kirsten Jassies. Ik hou dus van verhalen achter grote bedrijven, vooral hoe ze zijn begonnen en waar ze voor staan. Kirsten gaf ons bloggers weer diverse handige tips. Krachtig, hoe zij elke keer met iets vernieuwends komt!

Stylingopdracht, de waarheid
Na de lunch kregen we allemaal een stylingopdracht, uiteraard met artikelen van Zuiver. Ondanks dat ik niet heel erg trots ben op het eindresultaat wil ik het wel graag met jullie delen. Niets is beter dan te leren van je fouten. Een lege witte muur en 1 groter artikel was het uitgangspunt. Ik had de koperen lamp en heb daar zelf het witte tafeltje bij gepakt. Om de muur wat te vullen naast de grote lamp, pakte ik wat bloemen uit een vaas en maakte deze vast met masking tape. Ook de stoel heb ik ergens vandaan getrokken 🙂 De tas van een medeblogger, iemand zijn theekopje, het tijdschrift en mijn eigen lipstick om het iets leefbaarder te maken.

Verbeterpunten
Maar waar ik mij dus aan stoor is de vaas op links. Goed dat deze er maar voor de helft opstaat, zodat het niet zo statisch naast/voor elkaar staat. Maar…..die bloemen, die moeten er eigenlijk uit. Kijk nog maar een keer en dan met je hand voor de vaas. Rustiger en meer in balans toch? En die bloemen aan de muur hangen er ook maar een beetje droevig bij. Het was anders wel een heel leeg vlak geweest, maar of dit nu de juiste oplossing is? Nou dit is dus wat je doet als je styling foto’s maakt en je langer de tijd hebt. Vaas op de voorgrond, kijken….vaas op de achtergrond….kijken, vaas met bloemen, vaas zonder bloemen. Ga je zelf aan de slag? Zet je camera dan op statief, zo kun je heel makkelijk de objecten verplaatsen en kijken wat het op de foto doet.

Foto 1: &SUUS – Foto 2:  Zuiver

11 Comments

 1. More Than Living 20 november 2014

  Wat een goed idee zeg! Ik ben ook niet zo tevreden over mijn styling en heb hem dus uiteindelijk weggelaten haha. Toch vind ik jouw foto wel mooi geworden hoor!

  Ik snap wel wat je bedoelt met de vaas. Op dat moment stond hij daar toch wel heel mooi. Liefs Cindy

  Beantwoorden
 2. Ageeth Mooij 20 november 2014

  Mooie plaatjes, mooie spullen!
  De opberger van Vitra is prachigt!

  Beantwoorden
 3. Anneke 20 november 2014

  Wauw wat een mooi plate. Heeerlijk die Lichtenstein kleur em. De bass was mischief mooier fewest zomer bloemen maar mij story het niet. Creatief idee I’m dit zo te dele , top!

  Beantwoorden
 4. Susanne Otter -Frivole 20 november 2014

  Heb je soms..
  Onlangs bij iemand thuis onverwacht zomaar de vraag of ik even iets leuks van dat kale hoekje wilde maken.. Ik rommelde wat aan en zij zei blij te zijn. Onderweg naar huis belde ik haar, tegelijk in lachen uitgebarsten, ze wist waarom ik belde. Het was zo’n stom hoekje geworden, sloeg nergens op en had simpel zoveel beter gekund. Ook niet verkeerd, het kon best maar niet voor mijn doen..
  Het toont dat we niet geprogrammeerd zijn en niet op de automatische piloot staan, het is niet even een kunstje wat je altijd zo uit je mouw schudt.
  En ik denk dat jij, net als ik, niet elke keer hetzelfde wil doen maar juist wil verrassen door iets nieuws te laten zien. Dat maakt het voor onszelf moeilijker. Toch maak ik liever nu en dan fouten dan dat ik altijd hetzelfde laat zien en nooit iets nieuws.. Liefs!

  Beantwoorden
 5. Susanne Otter -Frivole 20 november 2014

  Daarom ga ik dus ook niet naar dit soort dingen.. Super dapper dag jij dat wel doet, bewonder ik je om..

  Beantwoorden
 6. Danielle Lakeman 21 november 2014

  Hihi ik vind het zo leuk dat je met een paar dingen zoiets leuks komt neerzetten. En dan gewone dingen, zoals een tas het toch net wat extra’s kunnen geven!

  Beantwoorden
 7. By Marloes Thuis 21 november 2014

  SuuS, velen doen het je niet na, ziet er top uit! Die vaas stoort mij totaal niet maar was misschien zonder chrysanten i.d.d. iets mooier, rustiger geweest. Je had misschien ook kunnen proberen om die drie gerbera’s met de bloem omhoog op te plakken i.p.v. de bloemen omlaag. Iets wat naar beneden hangt, kijkt vaak al treuriger dan wanneer het rechtop staat 😉

  Beantwoorden
 8. Indruk 21 november 2014

  Het lijkt me in dit geval zo lastig vanwege de hoogte verschillen, lamp en tafel en dat vlak ertussen inderdaad. Mooie spulletjes en totaalplaatje ook. Dat van die statief ga ik zeker onthouden! Veel plezier op Flavourites Live. Pascale X

  Beantwoorden
 9. Evy 21 november 2014

  Vaas weg, lamp in het midden misschien? Maar mooi gedaan, fijne kleuren. Ik word erg blij van je styling!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *