Flower Friday: Amaryllis

Ons huis
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige blog over onze veranderingen thuis. En ja, de print is Ron Jeremy 🙂 En nee, mijn huis ziet er niet altijd zo netjes uit. Verre van! Maar als je o.a. over interieur blogt, is het wel leuk als het er een beetje knap opstaat. Ik deel graag nog wat foto’s uit deze serie, kan ik nog even mee genieten van mijn opgeruimde huis.

Real life
Want wat wel echt is, zijn de bloemen. Die koop ik bijna elke week bij ons op de markt. Ik weet dat heel veel mensen dit enorm zonde van het geld vinden. Maar ik word er blij van. Niet alleen van bloemen in huis, maar ook het kopen/uitzoeken met Evie. Zij krijgt dan ook elke keer een bloem, die ze in haar eigen vaasje zet. Ik kan moeilijk ontspannen en je zult mij dan ook zelden op de bank voor de televisie zien. Als ik de mijn bloemen ’s avonds (als de kindjes op bed liggen) ga vervangen en in vaasjes doe, dat is ontspanning. Ik weet het, dit klinkt eigenlijk best heel erg suf.

Amaryllis
Al jaren mijn favoriet tijdens dit seizoen, de amaryllis. Fijne bloemen, omdat ze ook zo mooi in hoge vazen staan. Wil je de onderkant ook zo gekruld? Snij dan wat inkepingen aan de onderkant, ze gaan vanzelf omhoog. De Amaryllis kan ook goed op glas of schaal gebruikt worden. Eindeloze mogelijkheden voor de kerstdagen. De bol moet eerst goed droog en schoon gemaakt worden. Ze zouden zonder water kunnen, maar voor de zekerheid besproei ik de bol soms met een beetje water.  Wat vinden jullie?

Leuke nieuwe rubriek? Of moet ik mijn bloemen maar lekker als eigen ontspanningsmoment blijven houden 🙂 In ieder geval een mooi weekend!

16 Comments

 1. Mae 28 november 2014

  Heel mooi, zietber gezellig uit.

  Beantwoorden
 2. Ageeth Mooij 28 november 2014

  Kom maar op met de Flower Fridays!
  Deze plaatjes vind ik prachtig.
  Fijn weekend.

  Beantwoorden
 3. Anneke 28 november 2014

  Oh wat leuk die Friday Fliwers op je blog en in huis. Daar word je altijd weer blj van.
  Ben benieuwd waar je ons nog mee gaat verassen!
  Fijn weekend! X

  Beantwoorden
 4. Esther 28 november 2014

  Geweldige rubriek. Ik ben ook fan van verse bloemen en laat me graag inspireren.
  Groetjes, Esther

  Beantwoorden
 5. By Marloes Thuis 29 november 2014

  Flower friday, leuke rubriek SuuS! Immers bloemen houden van mensen 😉

  Beantwoorden
 6. Marit-Verknocht Styling 29 november 2014

  Leuk Suus, keep on sharing! Bedankt voor die bloeme!

  Beantwoorden
 7. Anonymous 29 november 2014

  heel mooi,
  twee tips: de bol hoeft echt geen sproeibeurtje: de kracht komt uit haarzelf!
  en nooit bloemen in de buurt van fruit: bloemen zijn eerder leleijk, ze hebben een slecht invloed op elkaar.

  heel leuke blog!
  Carolien.

  Beantwoorden
 8. RUW MET STIJL 29 november 2014

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden
 9. RUW MET STIJL 29 november 2014

  Prachtig en een hele mooie kleur.
  Ik heb ze net weggegooid waren helemaal uitgebloeid.
  Maar er staat alweer iets nieuws om ons huisje mee op te fleuren.
  Ik snap helemaal, even een eigen ontspanningsmoment.
  Fijn weekend,
  Ellen

  Beantwoorden
 10. Maaike | Gekkiggeitje 30 november 2014

  Zeker een nieuw rubriekje waard!
  Ik haal iedere week bloemen in huis, en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Gewoon een paar low-budget bosjes van de supermarkt (bij gebrek aan een markt) en dan zelf lekker schikken. Ik post ook regelmatig een foto op m’n blog. Gewoon, omdat het zo fijn is om naar te kijken. 🙂

  Beantwoorden
 11. HartvanFay 4 december 2014

  Wauw de amarylissen zijn echt geweldig! En wat een mooi huis. De vaas van Hema vind ik ook echt super!

  Beantwoorden
 12. Kerstdecoratie 6 december 2014

  Amarylissen zijn echt super mooi! Echt gaaf deze post over deze bloemen 🙂 X Helen

  Beantwoorden
 13. LOTTILOU G 13 december 2014

  LOVE THE DECOR of your living-room!!! Beautiful details! Have a great December!

  Beantwoorden
 14. Tante Mali 18 december 2014

  Amaryllis are always gracefull beauties!!! Your living room looks fantastic! Light and so very positiv!!!
  Have a happy happy holiday season
  Elisabeth

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *