Waarom ik geen goede voornemens ‘moet’ hebben

 
Ik moet niets

Goede voornemens, ik heb er niets mee. Niet dat ik nooit goede voornemens heb, maar ik weet bij voorbaat al dat ik ze niet ga halen. Ergens in mijn systeem zit een knopje dat uit gaat, zodra ik iets moet. Dat kan van iemand anders zijn, maar dus ook als ik iets van mijzelf  ‘moet’ . Geen idee waar dat vandaan komt, als je alle tijdschriften mag geloven zou dat vast iets uit mijn jeugd zijn. Maar dat heb ik nog niet kunnen achterhalen. Om een voorbeeld te noemen: als je een beetje een goede blogger bent dan blog je minimaal 2/3 x per week. Van veel bloggers begreep ik dat zij ook een aantal blogs op een dag maken, zodat ze al een voorraadje hebben. Ik kan dat dus niet, als ik dan ga zitten omdat het moet komt er echt niets uit mijn handen. Ik bedenk meestal opeens iets, maak of zoek foto’s, ga zitten en tik mijn gedachtes in 1 keer op papier. Niet te ingewikkeld, gewoon wat ik denk. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar was dan ook om elke week minimaal 2 blogs te schrijven. Met de eerste op 1 januari zodat ik jullie kon bedanken en een gelukkig nieuwjaar kon wensen. Nou het is nu 17 januari en dit is mijn eerste blog in 2015 🙂

Geen gelukkig nieuwjaar?
Ik weet niet wie dat ooit bedacht heeft, maar na een bepaalde datum mag je elkaar geen Gelukkig Nieuwjaar meer wensen? Precies, ik wens jullie daarom dus bij deze een heel erg mooi en gelukkig 2015 – 17 dagen. Lieve lezers, bedankt dat jullie mijn *niet zo georganiseerde, niet altijd goed nederlands en flexibele postgedrag blog* trouw blijven lezen. Bedankt voor jullie lieve reacties, hier of op Facebook en Instagram. En natuurlijk ook voor de stille volgers. Bedankt!
Iets later dan gepland net zoals vorig jaar een terugblik, voordat ik flink aan de bak ga voor 2015 met leuke ontwikkelingen. Want wat was 2014 een prachtig jaar, met als persoonlijk hoogtepunt natuurlijk de geboorte van onze zoon en broertje Bram. En ondanks dat ik op de helft van mijn zwangerschap wat minder frequent ben gaan bloggen, ging het met mijn blog ook heel erg goed. Enkele hoogtepunten en de top 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar vind je hieronder (met link naar blog)
Persoonlijke hoogtepunten 2014 (op datum 🙂
Televisie optreden in Eigen Huis & Tuin
– Verjaardag Evie 4 jaar (en naar de grote school)
Top 5 Best gelezen Blogs:
Evie’s nieuwe kamer  en waar je de spulletjes uit haar kamer kunt vinden
Sneak peak van de babykamer van Bram (die toen nog niet geboren was)
– Onze veranderingen in de woonkamer deel 1 en deel 2 
– Kerst bij ons thuis, deel 1 en deel 2 en deel 3
PS. Geen goed voornemen, maar iets wat ik trouwens wel ga doen (mee bezig ben) gezonder leven en beter voor mijzelf zorgen. Ik weet het, andere woorden voor dezelfde doelstelling, maar omdat ik het zelf wil en niet omdat het moet 🙂

28 Comments

 1. Life With Faye Blog 18 januari 2015

  Oh zo herkenbaar Suus! Ik ben begonnen met bloggen omdat ik het leuk vond (en nog steeds vind) en als iets moet dan wordt dat minder. Dus ik blog wanneer ik wil :)Dus doe gewoon je ding..je post iig genoeg op IG, daar volg ik jou ook met plezier 🙂 Liefs Charly xo

  Beantwoorden
 2. Fleur 18 januari 2015

  Allemaal hele fijne foto’s Suus! Het duurde even 😉 maar toch blij om ze te zien.

  Beantwoorden
 3. Kris 18 januari 2015

  Daarom volg ik je zo graag! Mooie plaatjes, verhalen en het voelt echt! Dankjewel

  Beantwoorden
 4. Maaike | Gekkiggeitje 18 januari 2015

  Haha, zo true. Mijn wijze vader zegt altijd: ‘Niks moet. Poepen moet’. Dat is wel een tegeltje waard als je het mij vraagt. Veel plezier komend jaar!

  Beantwoorden
 5. Denies overseas 18 januari 2015

  Herkenbaar! Een heel fijn 2015 voor jullie. Geniet!

  Beantwoorden
 6. Carla 18 januari 2015

  Zooo herkenbaar. Niks moet, alles mag! Ik zeg: blijf gewoon lekker je ding doen op je eigen manier want ik volg je graag.

  Beantwoorden
 7. Stephanie Koster 18 januari 2015

  Leuke foto’s allemaal en genoeg doelen behaald in 2014. Goed voor jezelf zorgen is de juiste instelling.

  X Steef

  Beantwoorden
 8. Anneke 18 januari 2015

  Wat een heerlijk blog!
  Herkenbaar en zo recht uit je hart!
  Een heel gelukkig, inspirerend en sprankelend 2015! Geniet ervan met iedereen die je lief is! XXX

  Beantwoorden
 9. Indruk 18 januari 2015

  Goede voornemens omdat het ‘moet’ gaat inderdaad nooit werken. Ik blog gewoon waneer ik kan, wil en iets te vertellen of te laten zien heb anders is de lol er voor mij vanaf. Dus ga vooral zo door, we lezen je mooie blogposten toch wel! Pascale X

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 20 januari 2015

   Dankjewel Pascale, ik ben het helemaal met je eens. Bloggen moet ook gewoon leuk blijven, daarvoor zijn we het tenslotte gaan doen.

   Beantwoorden
 10. Marlies - Mliees 18 januari 2015

  Goed voor jezelf zorgen is veel belangrijker dan 2 keer per week bloggen! Lekker doen als je zelf zin hebt! 🙂 Fijn om toch nog jouw mooie jaaroverzicht te zien. Zo te zien een heerlijk jaar, voor jou ook nog een heel gelukkig 2015! Maak er net zo’n mooi jaar van. xoxo

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 20 januari 2015

   Dankjewel Marlies, ik vond het eigenlijk ook wel erg leuk om zo’n overzicht te maken. Had toen pas door dat ik eigenlijk nog best wel heel veel gedaan heb 🙂 Voor jou ook een prachtig 2015! X

   Beantwoorden
 11. By Marloes Thuis 19 januari 2015

  Prachtig voornemen, geen voornemens! Je hebt helemaal gelijk, gewoon doen wat bij je past en dicht bij jezelf blijven… X

  Beantwoorden
 12. Verie - Vestywo 19 januari 2015

  Heerlijk, Susan! `k Ben ook echt niet van de `goede voornemens`. Net als jou weet ik dat ik ze ook niet zal uitvoeren, ja maybe een paar weekjes, maar dan houd het echt op,..;)! Je hebt mooie hoogtepunten van het vorige jaar, geniet ervan. Fijne week,..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Beantwoorden
 13. Susanne Otter -Frivole 19 januari 2015

  Aaaaaaaahhhhhhh! Alsof ik het schrijf! Eng!
  Hahaha.. het woordje ‘moet’ is ook verschrikkelijk, ik wil ook altijd gillen ‘IK MOET NIKS’
  En bloggen doen we ook hetzelfde, what’s new 😉
  Ik had alleen niet zo’n super jaar als jij, dat dan weer niet.
  Op naar minstens zo’n mooi jaar, we zien wel..
  Kus!

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 20 januari 2015

   We zien wel inderdaad…zodra het een mooier jaar MOET worden gaat het bij ons mis. Maak er iets moois van lieve Suus! X

   Beantwoorden
 14. LNNK 21 januari 2015

  Geweldig geschreven en ik ben het helemaal met je eens. Ik doe ook lekker wat ik zelf wil, zeker wat betreft mijn blog 😉
  Als ik mezelf iets opleg dan gaat het meestal mis dus dat kan ik gewoon beter niet doen.

  Beantwoorden
 15. Isabel 6 februari 2015

  Heel herkenbaar, ik heb ook altijd goeie voornemens en begin er dan direct mee, maar geef al snel op. Vooral als het gaat om gezonder eten etc. Alles wat te maken heeft met het opfleuren van mijn woning lukt dan weer wel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *