Thuis bij….
Vanessa Barendregt in Rotterdam. De “Thuis bij…” rubriek is mijn persoonlijke favoriet, lekker ongegeneerd bij mensen thuis kijken. Het was alweer een tijdje geleden, dus ik vroeg Vanessa of we even bij haar mochten binnenkijken. Vanessa ken ik via Instagram en haar mooie lichte foto’s vallen direct op. We hebben beide een grote voorliefde voor bloemen in huis, maar het meest favoriet is natuurlijk de kast met nissen en hoe deze is ingericht. Met de boeken de andere kant op, zodat het een rustig en natuurlijk geheel blijft. Sowieso ademt de hele woning een hele rustige sfeer uit. Lieve Vanessa, bedankt voor het mee mogen gluren in jullie prachtige woning. Wil je meer zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram account.

Voor alle eerdere binnenkijkers klik hier

Wie is Vanessa?

Ik ben 36 jaar, werk fulltime voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ik ben getrouwd met Ramon. Ik vind het leuk om in ons huis bezig te zijn (verbouwen, veranderen, stylen, etc). Daarnaast hou ik ontzettend van bloemen en zijn deze ook bijna altijd in huis te vinden. 
 
Je woont in Rotterdam, altijd al of zijn jullie hierheen verhuisd?
We wonen in Rotterdam. Ik woon daar al 10 jaar. Ik ben daar 10 jaar geleden naar toe verhuisd vanwege werk. Nooit spijt van gehad, want Rotterdam is een erg leuke stad.
 
Hoelang woon je al in dit huis?
Ik ben er 10 jaar geleden alleen gaan wonen. Sinds 4 jaar wonen we er samen. 
 
Wat vond je het mooist aan het huis?
Toen ik het kocht vond ik de ruimte erg fijn. Ondanks dat het in de stad is, is het een ruime, lichte woning, waarbij je ook nog naar buiten kan (balkon en dakterras)
 
Wat is jouw favoriete plek in huis?
Mijn favoriete plek is aan de eetkamertafel. Ik kan dan de huiskamer en keuken zien en als de zon schijnt is het daar een heerlijk warme plek.
 
Welk meubelstuk/accessoire gaat altijd mee naar een volgend huis?
Mijn Marimekko servies. 
Wat zou je het liefste in je huis willen veranderen?
We hebben 2 grote verbouwingen achter de rug, eerst de woonverdieping en daarna de slaapverdieping. Maar er staat nog veel op mijn lijstje. Het liefst zou ik de badkamer verbouwen.
 
Als ik je nu geld zou geven, welk item zou je dan het liefst voor je interieur willen? 
Bovenaan mijn wensenlijst staat de de Hay about a chair, wit. Die wil ik graag voor in mijn werkkamer.
 
Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit tijdschriften (VTwonen), Instagram en verschillende blogs.
 
Favoriete woonwinkels.
Loods 5, Buiten de Lijntjes, Wonen met Lef, Sissy Boy, Stoermetaal
 
Bij wie zou jij weleens willen binnenkijken?
Er zijn wel een aantal huizen van mensen die ik volg via Instagram of hun blog, waar ik graag binnen zou willen kijken. Favorieten op dit moment zijn Marieke Rusticus, Elvera van Schaik en Franca (Villa d’Esta)
 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.