Kids: Kinderfotografie & twinning

Kindjes op de foto

Kinderfotografie is mij met de paplepel in gegoten, mijn vader heeft vroeger ontelbaar veel (amateur) foto’s van mij en mijn zusje gemaakt. Voor ons heel normaal. Wie mij op instagram volgt, weet dat ik ook heel veel foto’s van mijn kinderen maak. Misschien voor sommige tot vervelends aan toe. Ik kan het niet helpen, het is een verslaving. Zeker nu je zo makkelijk en snel leuke, grappige of mooie momenten kunt vastleggen met je telefoon. Herinneringen die je nu vastlegt en anders misschien zou vergeten. Soms probeer ik echt minder kind foto’s te plaatsen, maar eigenlijk vind ik deze gewoon het leukste. Gewoon zoals ze zijn, spelend, zingend, kwaad of vrolijk. En ik probeer daar bijna onopgemerkt wat foto’s van te maken. Kinderen zijn uniek, origineel en doen nooit wat je zou willen en dat geeft juist de leukste beelden.

Telefoon vs camera 

Door die telefoon, pak ik alleen nog zelden mijn echte camera. Wel als we op pad gaan, maar de meest grappige foto’s van Evie en Bram zijn met mijn telefoon gemaakt. Voor Kidsdepartment maak ik af en toe foto’s van hun kinderkleding. Terwijl ik (met mijn telefoon) weer een foto maakte van de BeauLoves broekjes, zaten daar weer zulke leuke ‘herinneringen’ foto’s tussen. Hoe lief Evie met haar broertje was, hoe ze op precies dezelfde manier hun voeten buigen. Dus ik pakte snel mijn camera, maar uiteraard had vooral Evie er toen geen zin meer in. Dus niet deze dezelfde buigende voetjes, maar het leverde toch andere leuke plaatjes op. Voor in het boek, dat ik nooit maak. Bij de laatste foto van Bram ben ik maar gestopt 🙂

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.