Flower Friday: Hello! Helleborus

Hello Helleborus
Kerstroos, winterroos, nieskruid ofwel Helleborus.  Een plant die in de wintermaanden bloeit en daar ook 2 van zijn bijnamen aan te danken heeft. Ik ken het plantje van de creaties die mijn vader altijd voor kerst maakte, waarin hij deze plant vaak gebruikte. Maar je kunt ze natuurlijk ook als snijbloemen gebruiken. Deze keer in de ‘rubriek’  Flower Friday de wit/groene variant, omdat ik dat zo mooi vind staan bij het verweerde hout en zwart/wit. Maar je hebt ze in heel veel verschillende kleuren. En omdat hij in de winter bloeit, ook erg leuk voor in de tuin. Dan gebeurt er ‘s winters buiten ook nog wat.

Als je de plant als snijbloem gaat gebruiken, moet je de stelen tot aan de eerste bladeren opensnijden. En warm water gebruiken. Dan gaan ze langer mee!

Franse tulpen
Op de keuken een vaas met veel groen en mijn favoriete bloem van dit seizoen, de franse tulp. Prachtig! En dan het liefste die in het zalmroze, maar die neemt de bloemist volgende week voor mij mee 🙂 Nog 1 dagje werken en dan heerlijk van het weekend genieten met vrolijke bloemen in huis. Gezellig weekend!

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.