Flower Friday: Hello! Helleborus

Hello Helleborus
Kerstroos, winterroos, nieskruid ofwel Helleborus.  Een plant die in de wintermaanden bloeit en daar ook 2 van zijn bijnamen aan te danken heeft. Ik ken het plantje van de creaties die mijn vader altijd voor kerst maakte, waarin hij deze plant vaak gebruikte. Maar je kunt ze natuurlijk ook als snijbloemen gebruiken. Deze keer in de ‘rubriek’  Flower Friday de wit/groene variant, omdat ik dat zo mooi vind staan bij het verweerde hout en zwart/wit. Maar je hebt ze in heel veel verschillende kleuren. En omdat hij in de winter bloeit, ook erg leuk voor in de tuin. Dan gebeurt er ’s winters buiten ook nog wat.

Als je de plant als snijbloem gaat gebruiken, moet je de stelen tot aan de eerste bladeren opensnijden. En warm water gebruiken. Dan gaan ze langer mee!

Franse tulpen
Op de keuken een vaas met veel groen en mijn favoriete bloem van dit seizoen, de franse tulp. Prachtig! En dan het liefste die in het zalmroze, maar die neemt de bloemist volgende week voor mij mee 🙂 Nog 1 dagje werken en dan heerlijk van het weekend genieten met vrolijke bloemen in huis. Gezellig weekend!

 

9 Comments

 1. Woon - Geluk 20 maart 2015

  Inderdaad prachtige bloemen allebei! Ik kan zo blij worden van verse bloemen in huis!
  Groetjes Cindy
  woon-geluk.blogspot.nl

  Beantwoorden
 2. Esther 20 maart 2015

  Ik word altijd erg blij van bloemen. Ook als ik ze zo mooi op je foto’s zie staan. Leve flower friday.

  Beantwoorden
 3. Verie - Vestywo 20 maart 2015

  Prachtig, Suus! Wat staan ze mooi bij je op de tafel. Geniet ervan, fijne avond!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Beantwoorden
 4. Alet Venhuizen 20 maart 2015

  Weer schitterende bloemen voor deze flower friday!

  Beantwoorden
 5. saved with style 21 maart 2015

  Verse bloemen maken mij instant blij. De eerste variant kende ik nog niet, maar hij is erg mooi. Geniet ervan en fijn weekend! X, Judith

  Beantwoorden
 6. Jolanda 21 maart 2015

  Wat is je eerste foto mooi! Ik hou ook zo van helleborussen en ben blij met de helleboruspollen in mijn tuin, fijn weekend.

  Beantwoorden
 7. All Seasons 21 maart 2015

  De Helleborus, ze heeft zo’n pracht mooie bloemen. Ik heb er een aantal in mijn tuin staan. witte en mooie donkerrode. Als ik dan door mijn tuin loop moet ik altijd even kijken hoe mooi ze weer geworden zijn, echt genieten!
  Je hebt er prachtige foto’s van gemaakt!

  Geniet van een fijn weekend
  Liefs
  Patricia

  Beantwoorden
 8. Indruk 22 maart 2015

  Mooi dat frisse groen! Ik wist niet dat je de Helleborus ook als snijbloem kon gebruiken. Leuk om het weekend te beginnen met zo;n mooie blos bloemen. Pascale X

  Beantwoorden
 9. By Marloes Thuis 23 maart 2015

  Het is alweer maandag maar ik hoop dat je nog steeds van je mooie bloemen geniet! Fijne week 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *