Uitkomsten onderzoek en natuurlijk het moestuintje

Vorige week liet ik op Facebook al weten dat ik bezig ben met een opdracht voor Albert Heijn en daar wat input voor nodig had. Over hun bezorgservice, het online boodschappen doen. Wie heeft dat wel eens gedaan tijdens de zwangerschap of juist net daarna? Ik kreeg ontzettend veel reacties, dank daarvoor.

En ik?
Zelf ben ik ook begonnen met de Albert Heijn bezorgservice toen ik zwanger was. Bij ons thuis is mijn vriend de kok. Hij geniet van koken en vind het ook leuk om op zaterdag zijn rondje te lopen, eerst naar de markt en daarna naar de supermarkt. Online bestellen vond hij maar onzin. Totdat ik zwanger thuis was en elke dag kookte. Ik hou ook van koken, maar dan op zaterdagavond met een wijntje erbij 🙂 Een paar boodschappen doen, vind ik ook nog wel ok. Maar niet hoogzwanger, met een peuter. Ik weet wel leukere dingen om te doen. Vanaf dat moment bestelde ik online en dat bevalt eigenlijk heel erg goed. We doen op zaterdag nog steeds ons rondje markt, maar de rest wordt gebracht. Hou je ook meer tijd over om samen met je kinderen bijv. de moestuintjes te verzorgen. Want ja die worden er ook gewoon bijgeleverd 🙂 Hieronder vind je een overzicht van de reacties:

Waarom niet? 
Wat lopen er toch veel goede mannen in Nederland rond. Dat was wel 1 van de hoofdredenen waarom online bestellen geen optie was. De mannen liepen, soms met een ‘ op looppad’ afgestemde boodschappenlijst, de zware tassen te dragen. Er wordt nog niet overal in het buitengebied bezorgd, dus werd er vaak voor de AH Pick up Point optie gekozen. Veel vonden het ook een leuk uitje en voelde zich daar nog goed genoeg voor. Een aantal blijven gewoon het liefst zelf de (met name) groente en fruit uitkiezen.

Waarom wel?
Maar ook veel reacties waarom wel. Op de bank met een kop thee, ipv met 2 jengelende kids door de winkel zeulen, dat spreekt denk ik elke moeder wel aan 🙂 Of stel je voor je woont hoogzwanger 3 hoog? Dan is het toch wel fijn dat de bezorger tot in de keuken bezorgt. ” Ik bespaar geld, doordat ik minder impulsaankopen doe” was ook een veelgenoemde reactie. Daarnaast ook de opmerking dat vanwege die reden er ook minder eten werd weggegooid. Maar de leukste vond ik nog zelf van iemand die reageerde dat zij geen poetsdrang had tijdens haar zwangerschap, maar hamster drang 🙂 HAMSTEREN! Dus de koelkast, vriezer al alle voorraadkastjes moesten vol zitten 🙂

Verbeteringen
En zo tussendoor hebben we AH ook nog enkele verbeterpunten kunnen meegeven, bijvoorbeeld over de nieuwe site of op te nemen speciale producten. Zelf vond ik het idee om meer kindvriendelijke recepten aan te bieden een goede. Waarbij je in 1 keer alle producten in je mandje kunt plaatsen.

Voor wat hoort wat, een bedankje! 
Nogmaals iedereen enorm bedankt voor de input. Uiteraard is dit inmiddels ook een gesponsorde post geworden, maar om jullie te bedanken mag ik volgende week nog iets leuks van Albert Heijn weggeven. Toch fijne input die ze gekregen hebben, daar mag best wat tegenover staan 🙂

8 Comments

 1. Pure 19 maart 2015

  Ik heb nog nooit de bezorgservice van de AH geprobeerd..soms wel aan egdacht als het slecht en glad weer was bv..
  De moestuintjes zijn echt super leuk,vooral toen de eerste groene stukjes zich boven de aarde kwamen..
  Super leuk voor de kinderen wel te verstaan want terwijl zij op school waren liep ik in huis met een dichte keel rond..de oorzaak ??
  Het opkomen van de gewasjes van de moestuintjes zorgde voor hooikoorts..heel jammer voor de kinderen..ze mogen het opkomen nu buiten volgen want de plantjes staan nu alweer een paar dagen buiten terwijl ze eigenlijk nog lekker warm binnen horen..
  Nou ja niks aan te doen hihi..
  Groetjes Chris

  Beantwoorden
  • Suzanne de Jong 19 maart 2015

   Dat meen je niet. Dan heb je ook wel een heftige vorm van hooikoorts. Mijn vriend heeft ook altijd last van vroege hooikoorts en de laatste tijd ook veel last. Misschien dus ook wel daarvan 🙂

   Beantwoorden
 2. Verie - Vestywo 19 maart 2015

  Super leuke blogpost, Suus! Bij ons zitten de winkels om de hoek, dus bezorgen wordt het niet, de AH-Moestuintjes zijn idd heel leuk en komen snel uit. Geniet ervan..

  Lieve-Groetje,
  Verie

  Beantwoorden
 3. Irene Geldof 19 maart 2015

  Haha dat op looppad is (was?) een.handigheidje van de Appie app hoor.

  Maar kom op AH ga eens overal bezorgen!

  Beantwoorden
 4. Leuk zeg, een opdracht van de Appie! En wat een mooie vrolijke foto’s… eigenlijk word ik vrolijk van alles over die moestuintjes, geniale actie. Ik zocht laatst wat leuke ideeën voor plantenbakken voor de moestuintjes, daar zijn we de rest van de zomer zoet mee 🙂 https://www.leukmetkids.nl/moestuintje-crea-ideeen-voor-kinderen/

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *