Maison et Objet 2015: Blue & Brass

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

 

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass |_

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass | Dutch Design | House of Rym

Bonjour! De afgelopen dagen was ik op de internationale beurs voor interieur professionals: Maison et Object. Zaterdagochtend reisde ik met de Thalys naar Parijs en ben ik direct doorgegaan naar de beurs. Deze is zo ontzettend groot, dat ik mijn bezoek over 2 dagen heb verspreid. Uit het verleden is nl. gebleken dat ik anders als een kip zonder kop over die beurs ren en van alles mis. Zaterdag ben ik dan ook eerst (heel relaxed) samen met Anki over de beurs gelopen. We liepen vol trots langs heel veel prachtige Nederlandse merken die ruimschoots vertegenwoordigd waren. O.a de opvallende en in het (h)oog springende stand van Fest Amsterdam met de prachtige kleur bank en Pol’s Potten met een enorme stand, waar je bij sommige ‘potten’ gewoon niet uitgekeken raakt.

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass | Dutch Design | Fest Amsterdam

&SUUS | Maison et Objet 2015 Blue and Brass | www.dev.fernieweb.com/suus | Pol's Potten

Trend: Blue & Brass 
De Maison et Objet beurs heeft 8 hallen en is zo immens groot dat het onmogelijk is om alles te zien. En voor iemand die nooit iets wilt missen en alles graag wilt delen, is dat dan best lastig. Want wat ga je dan fotograferen? Focus Suzanne! Dus ging ik op zoek naar een trend, om deze vervolgens bij verschillende merken vast te leggen. Zo blijft de kleur blauw ook het komende seizoen nog ‘hot’, veelal gecombineerd met metalen. Dat koper plaats heeft moeten maken voor het messing/goud (oftewel Brass) werd deze beurs versterkt. We zien koper nog wel gedeeltelijk terug, maar dan meer als klein detail naast het goud.  Het goud wordt vaak toegepast met wit en natuurlijke materialen zoals licht hout, touw enz.  Maar nu viel juist de combinatie goud met blauw (en andere seizoenskleuren zoals aubergine/masala en mosterdgeel) het meeste op. Deze kleuren combinatie kwam duidelijk naar voren in de inspirerende stand van &Tradition. Om het koelere blauw, de donkere tinten en het zwarte marmer meer warmte te geven, werden rijkere materialen, oranje tinten en zachtere stoffen gebruikt.

&TRADITION:&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2

Ook op de verschillende andere stands en merken vond ik veel blauw en goud inspiratie. Naast blauw zag ik nog steeds veel groen en veel diepere, warme herfstkleuren.

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2Vitra say’s Hi 🙂

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2Stationary van HAY Design

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2Danish Designer

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass |_

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass | object

&SUUS | Maison & Objet 2015 | www.dev.fernieweb.com/suus | Blue and Brass 2Nieuwe kleurencollectie van Le Cerise sur le Gateaux. Die tevens prachtig kinderbeddengoed en accessoires hebben. Kids interieur en accessoires waren in hal 6 vertegenwoordigd, uiteraard nam ik daar ook een kijkje. Foto’s en het verslag van een iets minder relaxte dag vind je later op mijn blog!

Pictures @ Suzanne de Jong // &SUUS

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.