Personal | I Like | Oreo Cheesecake

 

&SUUS | I like- Oreo Cheesecake | www.dev.fernieweb.com/suus |

Herfstvakantie
Wat wil je dan doen als kind van 5 jaar? De hele dag in pyjama, kleien en een taart bakken! Dus dat deden wij gisteren. We bakte een Oreo Cheesecake taart die ik al meerdere malen voorbij heb zien komen. Daarbij dacht ik telkens: die ga ik maken als ik ooit eens niet aan de lijn ben. Nu ben ik in mijn hoofd nog steeds ‘aan de lijn’ , maar eerlijk gezegd schiet de laatste tijd het suiker en koolhydraten arme eten +  sporten er totaal bij in. Ik zag mijn kans :-)Evie belde direct nichtje Mees of ze morgen op de koffie kwam om een taartje te eten. “Hoe laat?”  vroeg Mees Evie antwoordde: ” 10 uur koffietijd toch? “.

Oreo Cheesecake Zwanger Proof
Wij paste het recept iets aan zodat mijn inmiddels hoogzwangere zusje ook kon meegenieten. We gebruikte witte chocolade ipv melk voor de kleur (anders wordt het allemaal zo donker) en we maakte een andere variatie op de chocolademousse. Niet vanwege de creativiteit, maar omdat ik te weinig slagroom had meegenomen. Een heerlijk taartje, maar je bent gewaarschuwd, hij is wel enorm machtig en met al deze ingrediënten  vrees ik wel dat het direct op je heupen gaat zitten. Dus…..wat vaker kleinere stukjes nemen, even niet aan die heupen denken en bewust van genieten 🙂 Het recept vind je hier onderaan. Eet smakelijk!

&SUUS | I like- Oreo Cheesecake | www.dev.fernieweb.com/suus | 5

&SUUS | I like- Oreo Cheesecake | www.dev.fernieweb.com/suus | 5

&SUUS | I like- Oreo Cheesecake | www.dev.fernieweb.com/suus | 2 &SUUS | I like- Oreo Cheesecake | www.dev.fernieweb.com/suus | 3

 

Het recept voor een zwanger proof OREO Cheesecake:
Ingrediënten
400 gram Oreo koekjes
100 gram gesmolten boter
400 gram witte roomkaas (monchou)
350 gram poedersuiker
3,5 dl. slagroom (stijfgeklopt met 2 tl poedersuiker
150 gram melkchocolade

Bereiden
Breek een kwart van de Oreokoekjes in stukjes en bewaar deze en bewaar een aantal koekjes voor versiering van de taart op het einde. De rest van de koekjes fijnmalen in de keukenmachine. Roer hier de gesmolten boter doorheen en druk goed aan in de springvorm om een bodem te maken.
De roomkaas met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 dl. slagroom stijfkloppen met 2 tl poedersuiker en deze door het kaasmengsel heenroeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De in stukjes gebroken koekjes over de creme verdelen. Dit 30 min. op laten stijven in de koelkast.
De chocolade smelten en deze in een klein straaltje door het overige mengsel roeren.
De taart afsmeren met de laatste helft van dit mengsel. En goed op laten stijven in de koelkast. Versier de taart op het laatst nog met de overgebleven koekjes.
Materialen
Springvorm van 28 cm doorsnee. Keukenmachine

ENGLISH Ingredients
400 grams of Oreo cookies
100 grams of melted butter
400 grams of white cream cheese (MonChou)
350g icing sugar
3,5 dl. whipped cream
150 grams of milk chocolate

Break a quarter of the Oreokoekjes into pieces and store it. Keep some cookies for decoration of the cake at the end. The rest of the biscuits finely grind in a food processor. Stir the melted butter through it and press firmly into the tin to make a bottom.
Beat (lightly) the cream cheese with powdered sugar. The 3.5 dl. Whip cream with 2 teaspoons powdered sugar and stir it back into the cheese mixture. Divide the half of this mixture over the bottom. Put the broken biscuits into pieces evenly over the cream. Put this away in the refrigerator for 30 min.Melt the chocolate and stir it in the remaining mixture.
Divide this mixture at the rest of the cake and it must be at least a night in the refrigerator.Decorate the cake at the last moment with the remaining biscuits.
Materials
Spring Form 28 cm in diameter.

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.