Okergoud in de kinderkamer | DIY Hangkast

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | DIY kast

Okergoud!
Interieur liefhebbers kunnen er niet meer omheen, geel, goud…..de kleur voor het jaar 2016 is okergoud. Ik schreef er eerder al een blog over op Fabulous Mama en de kleur kwam terug in de blogs over de kleurentrends van de beurzen. Een warmere kleur dan gewoon geel en prachtig te combineren met pastelkleuren. Zelf vind ik de combinatie met oudroze of de wat koelere grijs echt super! Toen Flexa mij dan ook vroeg om thuis met okergoud aan de slag te gaan, was ik direct enthousiast en besloot er iets mee te doen in Bram zijn babykamer.

Jongenskamer grijs en geel
De combinatie tussen grijs en geel vind ik al heel erg lang een top combinatie. Waarom? Het koelere, soms wat saaiere grijs tegen het frisse en altijd vrolijke geel. Toen bleek dat ik zwanger was van een jongetje, was het al snel duidelijk welke kleuren het babykamertje zou krijgen. Hier kun je enkele foto’s zien van zijn kamertje toen. Alleen miste er nog wel wat! Sowieso een kast (we hebben nu alleen zijn commode) en ik had wat ideeën met behang en plywood. Allemaal ideeën die nooit tot uitvoering zijn gekomen.

DIY Kast en optisch grotere muur
Om toch het e.a. op te kunnen hangen heb ik dit D(o)I(t)Y(ourself) kastje bedacht van een oud kratje die we nog hadden en een steigerbuis. Niets bijzonders en niet moeilijk, maar door het kratje in dezelfde kleur van de muur te schilderen geeft het een grappig effect. We trokken banen met tape (uit de hand, niet afgemeten) en maakte een soort driehoek in de hoek van de kamer, hierdoor komt er meer diepte in de kamer en lijkt het optisch groter. Wij zijn super blij met het resultaat! Door toevoeging van het warme muurtje is het een nog gezelliger kamertje geworden.

Zoals jullie hier al konden lezen, was het alleen erg lastig foto’s maken van het resultaat. Bram haalde elke keer de hele boel overhoop, stond op stoeltjes, pakte alles wat ik netjes had neergezet 🙂 Voor nu dus vooral deze kant van de kamer, maar in een volgende post meer van zijn kamer. Het kleurnummer okergoud is trouwens: F1.34.58 Voor als je zelf aan de slag wilt!

English summary: For a Dutch paint brand Flexa I was asked to work with the color of the year 2016 : Ochre Gold. I used it in Bram’s room. His nursery was already gray with yellow, but by adding ocher gold , it has become a warmer and cozier place . I made a DIY clothes rack from an old crate that I painted in the same color. We tapped the wall with tape and by making the corner , the room seems now look bigger. Very happy with the result!

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | DIY kast

 

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | DIY kast 4

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | DIY kast_

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | DIY kast 4

 

&SUUS | Okergoud in de kinderkamer | Kleur van het Jaar | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleur van het Jaar 2016

Waar te koop?
Kleur okergoud: Flexa (meer over de future colours)
Konijn Lapin Lamp & Maileg kat: Psikhouvanjou 
Okergoud kussen en vlaggetjes Nummero 74 gekocht bij:Lidor
Kleertjes: BonBonBleu & Kidsdepartment & Frnkys
Kussen Fine Little day grijs met boompjes: Psikhouvanjou
Gehaakte lamp: DIY
Gehaakte appel & peer: Cadeautje van Manon
House of Rym bordje: Wieswonen (ik bestelde de bordhanger bij Bord en Meer)
Lange Leo knuffel: Suussies
Vossenschoenen: Zara
Paddenstoelen: BrikiVroomVroom

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.