Kerst | Flowers & hanging plants| workshop

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops
Nog een paar nachtjes en dan is de Sint uit het land. Rust voor veel kindjes (+ ouders !) en de echte die-hard kerst fans kunnen hun kerstboom weer kopen. Een kerstfan dat ben ik! Misschien omdat ik op 2e kerstdag geboren ben? Of omdat ik een sucker *wat is het nederlandse woord hiervoor?* ben voor gezelligheid, eten & drinken? Elk jaar heb ik dan ook creatieve plannen, maar meestal is de uitwerking pas last minute. Voorgaande jaren kwamen mijn eerste kerst blogs  pas uit rond kerstavond. Dit jaar ben ik er eens vroeg bij 🙂

Hangende Kokedama kerst
In mijn blog over de kersttrends 2015 vertelde ik er al over. Dit jaar veel goud, groen en het liefst hangend groen. Een voorbeeld hiervan zijn de Japanse ‘Kokedama’ (vertaling: mosbal) Het leuke is dat je dus eigenlijk van alles in deze mosbal kunt doen. Een plantje of een (kerst)boompje. Ik hing deze 3 variaties op aan een speciaal ophangsysteem (paar euro bij tuincentrum) en deed er een slinger van gouden hartjes doorheen. Ook hangt er een open kerstbal in, waar ik lichtjes in verwerkte.

Kerstworkshop
Vind je het nou ook leuk om zoiets zelf te maken? Maar geen idee hoe je dit moet aanpakken? Of heb je gewoon zin in een gezellige, creatieve avond? Marleen (Flowermoment) en Michelle (Gebloemd) hebben een aantal workshops samengesteld, waar je onder professionele begeleiding je eventjes bloemist kunt voelen. De workshops worden gegeven in een prachtige kas om direct in winterse sferen te komen. Uiteraard met een hapje en een drankje 🙂 Er worden 3 soorten workshops gegeven:
– Bekleden van Amaryllisbol  Hanging Christmas (14 & 16 december)
– Natuurlijk bloemstuk (18 & 21 december)
Leuk: De kas kweekt zelf kerstbomen en deelnemers kunnen direct een kerstboom meenemen met 20% korting.
Meer informatie en aanmelden vind je hier.

Ga je gezellig met mij mee?
Marleen ken ik via Instagram en ben een groot fan van haar werk. Daarnaast is ze ook gewoon heel lief en leuk 🙂 Toen ik hoorde van haar workshop bood ik gelijk aan wat extra reclame te maken. En in ruil daarvoor mag ik 2 mensen meenemen. Dus lijkt het je leuk? Ik ga zelf op woensdag 9 december. Laat een reactie achter, hier of op Instagram/Facebook Het mag ook op een andere dag hoor, mocht je de woensdag niet kunnen. Of als je geen zin hebt om met mij te gaan 🙂

Hanging plants:

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops | Kokedama

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops | Kokedama

Amaryllisbol bekleden.

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops | Amaryllis

Natuurlijk bloemstuk:

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops 12&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.dev.fernieweb.com/suus | Workshops 13

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.