Kerst | Flowers & hanging plants| workshop

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops
Nog een paar nachtjes en dan is de Sint uit het land. Rust voor veel kindjes (+ ouders !) en de echte die-hard kerst fans kunnen hun kerstboom weer kopen. Een kerstfan dat ben ik! Misschien omdat ik op 2e kerstdag geboren ben? Of omdat ik een sucker *wat is het nederlandse woord hiervoor?* ben voor gezelligheid, eten & drinken? Elk jaar heb ik dan ook creatieve plannen, maar meestal is de uitwerking pas last minute. Voorgaande jaren kwamen mijn eerste kerst blogs  pas uit rond kerstavond. Dit jaar ben ik er eens vroeg bij 🙂

Hangende Kokedama kerst
In mijn blog over de kersttrends 2015 vertelde ik er al over. Dit jaar veel goud, groen en het liefst hangend groen. Een voorbeeld hiervan zijn de Japanse ‘Kokedama’ (vertaling: mosbal) Het leuke is dat je dus eigenlijk van alles in deze mosbal kunt doen. Een plantje of een (kerst)boompje. Ik hing deze 3 variaties op aan een speciaal ophangsysteem (paar euro bij tuincentrum) en deed er een slinger van gouden hartjes doorheen. Ook hangt er een open kerstbal in, waar ik lichtjes in verwerkte.

Kerstworkshop
Vind je het nou ook leuk om zoiets zelf te maken? Maar geen idee hoe je dit moet aanpakken? Of heb je gewoon zin in een gezellige, creatieve avond? Marleen (Flowermoment) en Michelle (Gebloemd) hebben een aantal workshops samengesteld, waar je onder professionele begeleiding je eventjes bloemist kunt voelen. De workshops worden gegeven in een prachtige kas om direct in winterse sferen te komen. Uiteraard met een hapje en een drankje 🙂 Er worden 3 soorten workshops gegeven:
– Bekleden van Amaryllisbol  Hanging Christmas (14 & 16 december)
– Natuurlijk bloemstuk (18 & 21 december)
Leuk: De kas kweekt zelf kerstbomen en deelnemers kunnen direct een kerstboom meenemen met 20% korting.
Meer informatie en aanmelden vind je hier.

Ga je gezellig met mij mee?
Marleen ken ik via Instagram en ben een groot fan van haar werk. Daarnaast is ze ook gewoon heel lief en leuk 🙂 Toen ik hoorde van haar workshop bood ik gelijk aan wat extra reclame te maken. En in ruil daarvoor mag ik 2 mensen meenemen. Dus lijkt het je leuk? Ik ga zelf op woensdag 9 december. Laat een reactie achter, hier of op Instagram/Facebook Het mag ook op een andere dag hoor, mocht je de woensdag niet kunnen. Of als je geen zin hebt om met mij te gaan 🙂

Hanging plants:

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops | Kokedama

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops | Kokedama

Amaryllisbol bekleden.

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops | Amaryllis

Natuurlijk bloemstuk:

&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops 12&SUUS | Christmas with flowers & plants | www.ensuus.nl | Workshops 13

 

 

 

4 Comments

 1. Loes 3 december 2015

  Wat een leuke blog weer! Ik ben in m’n hoofd ook al bezig met kerst. Mijn eerste eigen kerstboom dus ik mag alle ballen en versiering nog uitzoeken. Met mijn liefde voor planten zou de hanging plant een leuk begin zijn! Ik ga graag met je mee naar de workshop!

  Beantwoorden
  • Suzanne 9 december 2015

   Hi Loes,

   De workshops van deze week gaan niet door, zou je ook 1 van de andere data’s kunnen?
   Groetjes Suus

   Beantwoorden
 2. Nathalie 7 december 2015

  Je bent er zeker op tijd bij dit jaar en met wat een leuke blog! Dag Sinterklaasje, hallo Kerstman! Heerlijk die tijd van het jaar met alle lichtjes, gezelligheid en veel lekker eten & drinken. De workshops zien er erg leuk uit en lijkt me dan ook gaaf om met je mee te gaan woensdag! Einde van de middag moet ik voor een uurtje in Amersfoort zijn, kan geen toeval zijn toch 😉 Love those hanging plants!

  Beantwoorden
  • Suzanne 9 december 2015

   Nathalie kun jij ook 1 van de andere dagen?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *