Sissy-Boy SS16 | Pers event

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event

Veel te laat, gehaast en gefrustreerd door het verkeer in de Amsterdamse binnenstad liep ik afgelopen dinsdagochtend het Amsterdamse White Space pand binnen. Ook deze keer werd in dit fantastische gebouw  de nieuwe Sissy-Boy SS16 collectie gepresenteerd. De post van afgelopen winter vind je hier.

Balans?

Gehaast stapte ik binnen in een oase van rust en groen. Ik had nog wel even een koffie en een stuk (heerlijk!) bananenbrood nodig, maar daarna was ik ook weer zen 🙂 Ik sprak met Creative Director Maja Krstic. Zij vertelde over de lente ‘ 16 collectie die is geïnspireerd op oude Japanse martial arts , dynamische vormen van meditatie waarbij zelfbeheersing, balans, intuïtieve kracht en respect voor beweging en vorm centraal staan. Balans was een belangrijk uitgangspunt voor alle collecties, omdat bijna iedereen daar wel mee worstelt. Ik voelde mij totaal niet aangesproken 🙂

Mijn favorieten
Wat ik heel mooi vond om te zien, is dat het (Japanse) thema door is getrokken in de gehele collectie. Kimono’s en karatebroeken, maar ook Japanse origami vind je terug in de geometrische prints en weefvormen in de kledingcollectie. En dus ook voor de kindjes, zo leuk! Wat betreft de home collectie heb ik ook nu weer (te) veel moois gezien. Een aantal van mijn favorieten:

  • Heel veel groen! De cactussen, hangende planten, glazen bollen voor planten (of vissen!)
  • De inktvis achtige airplants!
  • Gouden lantaarns (vooral in combinatie met het blauw)
  • De bekende konijn sneeuwbol heeft nu ook een lampje! Zo leuk voor op de kinderkamer.
  • Zelf geproduceerde keramiek, met gouden randjes en prachtige details
  • Super leuke printjes voor opbergzakken e.d. Naast de cactusprint, nu ook oogjes en tekkels.
  • De uitgebreide ‘buiten’ collectie. Dit jaar niet alleen gieters, potten en kleden, maar ook gewoon meubilair. De bank die je op de foto ziet staan? Die is voor buiten!

Laat het voorjaar maar komen!

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event | Green

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event |

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus | Sissy Boy SS16 | Pers event 3 &SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event &SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event &SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus | Sissy Boy SS16 | Pers event &SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus |Sissy Boy SS16 | Pers event

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus Sissy Boy SS16 | Pers event

&SUUS | www.dev.fernieweb.com/suus Sissy Boy SS16 | Pers event

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.