Persoonlijk | Blog op de schop + Interieur opleiding

 

suus2-1600x1199Mijn blog gaat op de schop. Ik vond hem soms wat saai worden, niet helemaal Suus. En er zijn inmiddels zoveel blogs bij gekomen, dat ik mezelf afvroeg…waarin ben ik nog onderscheidend? Waarom zou je mijn blog willen lezen? Ik ben een groot voorstander van verandering en verbetering, dus nam ik mijn eigen blog op de schop. Ik stelde jullie de vraag “Wat vinden jullie leuk om te lezen” en  ik bedacht wat ik zelf nou het leukste vond om over te schrijven. Binnenkort verdwijnen er een hele hoop categorieën en komen er andere voor in de plaatst. 1 daarvan is &ANTWOORD: Heel simpel. Een antwoord op je vraag. Ik krijg best wel vaak vragen en eerlijk gezegd reageer ik niet altijd. Ehhh..heel vaak niet. Dit leek mij wel de perfecte oplossing. En we trappen vandaag gelijk af, met de meest gestelde vraag in mijn mailbox.

&ANTWOORD: Ervaring interieur opleiding
Over mijn carrière switch kun je hier meer lezen. En vanwege dat verhaal krijg ik bijna wekelijks wel vragen over deze switch en de interieuropleiding. Vrouwelijke artsen die het opeens over een hele andere boeg willen gooien, moeders die een opleiding willen gaan volgen maar niet weten welke.  Hieronder enkele antwoorden op de meest gestelde vragen:

Welke opleiding heb jij gevolgd en waarom?
Naast mijn werk bij de ABN AMRO heb ik een (avond) interieur opleiding gevolgd aan de Interieur Academie. Ik wilde graag een opleiding, die ik naast mijn baan kon volgen. Maar wel een opleiding waar je een examen voor moest afleggen, beoordeeld zou worden en een erkend diploma mag ontvangen. Heb je dat nodig? Wordt er om gevraagd? Echt nooit! Maar ik vond dat persoonlijk belangrijk. Voor mezelf, maar ook voor de inmiddels betalende klanten.

Wat vond je van de opleiding?
Leuk, maar ook best pittig en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Na alle opleidingen vanuit de bank dacht ik: ” Dit is wat ik wil, dit vind ik leuk, dit doen we wel even”. Niet dus!  Er vielen zelfs al heel veel medecursisten voor het examen al af. Maar met name de eind opdracht met 2 uitgewerkte interieur opdrachten voor een jury was alles behalve makkelijk. **Even voor de echte interieur liefhebbers, ik had dus o.a. Marie Gon…”mijn kleinemeisjesdroominterieurstylistenheldin Marie Gon (!) als examinator. Sta je dan met je knikkende knietjes met al je foamborden, stalen en dan zegt zij vriendelijk gedag bij binnenkomst….** Of het allemaal nog niet genoeg was, volgde ook nog een schriftelijk examen. Daarvoor heb ik mij een dag en bijna nacht opgesloten en 2 dikke boeken uit mijn hoofd gestampt.  Ik weet nog dat ik echt heeeel erg opgelucht was dat ik beide had gehaald 🙂 Het meest heb ik geleerd van medecursisten en van mijn lerares. Een minpuntje vond ik wel dat je geen les kreeg in bijvoorbeeld 3D tekenprogramma’s of 3D tekenen. Dit soort cursussen heb ik later allemaal nog apart gevolgd.

Wat heb je nu nodig om interieur stylist te worden?
Mijn lerares Nathalie van de opleiding vertelde het bij de 1e les al: “Er zijn zoveel mensen die zich interieur stylist noemen, wil je echt je geld hierin willen verdienen dan moet je en heel erg goed zijn en echt keihard werken”. Die zinnen bleven ook in mijn hoofd spoken toen ik voor de keuze stond om voor mezelf te beginnen.

Wat denk ik dat je nodig hebt?
Ik ben het helemaal eens met de uitspraken van mijn lerares. Ik heb ook nog nooit zo hard en veel gewerkt. Daarnaast was het in mijn geval ook heel erg fijn dat ik al een basis had. Een goed gelezen blog! Een blog die al veel eerder was ontstaan uit een passie voor wonen. Ik had hierdoor al een platform, mensen die mij volgde en een netwerk in het ‘ interieur’ wereldje. Ik denk dat het ‘stylen’, het mixen van materialen, kleuren e.d. echt in je moet zitten. Dat leer je niet in een opleiding, het wordt alleen versterkt en verbetert. Veel mensen hebben dit in zich en kunnen dit geweldig thuis toepassen. Maar een goede interieur stylist is denk ik iemand die dit ook heel graag voor een ander doet. Echt blij wordt van andere mensen helpen met hun interieur. Zeker voor particuliere klanten moet je erg sociaal zijn en je kunnen verplaatsen in de wensen van de klant. Dit alles zodat je echt een persoonlijk advies kunt geven. Een advies waarmee je de klant kunt verrassen. Je staat continue ‘aan’ voor inspiratie, trends en weet wat er te koop is. En een beetje perfectionistisch is ook geen verkeerde eigenschap 🙂

Zal ik deze opleiding gaan volgen?
Dit soort vragen kan ik natuurlijk nooit beantwoorden. Maar ik vind een opleiding altijd wel een persoonlijke investering. Je haalt er altijd wel iets uit. Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken dat een full time opleiding voor mij op dat moment niet haalbaar was. Ik vond dit een heel erg goed alternatief. Maar het is niet iets wat je er ‘even’ naast doet. Je moet echt aan de bak!

Heb jij een vraag/verzoekje? Bijvoorbeeld een tip voor iets wat je al jaren zoekt? Vragen over een kleur? Leuke ideeën voor een vensterbank/kinderhoek , of iets persoonlijks?  Laat het mij hieronder weten of via email en ik beantwoord elke maand een vraag 🙂

&SUUS | Persoonlijk | Interview Lin en Honingh

&SUUS | Aan de keukentafel | TOOU | www.dev.fernieweb.com/suus | 5

ensuus055

Pictures by Bart Honingh

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.