DIY | Pasen met verse bloemen en planten

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

Note: Deze blogpost schreef ik gisterenavond laat en heeft wel hele blije foto’s voor een dag als vandaag. Alles lijkt dan ineens heel erg onbelangrijk…wees gewoon lief voor elkaar en geniet van alle kleine dingen. Verse bloemen , vrolijke kleurtjes en lekker lang weekend met Pasen.
Aankomend weekend is het alweer Pasen. Voordat ik moeder werd deed ik daar niet zoveel aan. We sliepen uit en brunchte pas laat. Dat uitslapen hebben we verruild voor een aantal nieuwe familie tradities. Ik ben gek op tradities! Samen met Evie een paastak versieren, verse bloemen in huis en meestal knutselen we samen nog wel iets. Evie noemt Pasen altijd paaseitjes dag 🙂 en die worden altijd met de hele buurt op 2e paasdag gezocht. Naast de paastak en verse bloemen, maakte we dit jaar ook 2  DIY’s met kleine narcissen in de hoofdrol. Geel is momenteel  de trendkleur, maar blijft natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met Pasen. Het maakt gelijk zo fris en vrolijk!

Zoals jullie van mij gewend zijn, 2 (hele) simpele DIY’s om weer eens wat anders op tafel te kunnen zetten. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Verse bloemen of zo’n gezellig citroenboompje kunnen ook geel & gezelligheid in huis brengen 🙂
&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus | Easter DIYDIY eiervaasjes 

  • Uitblazen van eieren met een injectiespuit
    Maak 1 gaatje van 2 tot 3 millimeter, aan de onderkant van het ei. Zuig lucht in de injectiespuit en stop deze in het gaatje van het ei. Spuit langzaam de lucht uit de spuit naar binnen. Uit hetzelfde gaatje komt dan het ei naar buiten (of je koopt ze met een gaatje bij o.a. het tuincentrum 🙂
  • Gebruik een plat bordje in elke willekeurige vorm (deze komt van de Action voor 1,70)
  • Zorg dat de eieren en schaaltje vetvrij zijn
  • Met secondelijm heb ik de eieren vastgeplakt op het schaal
  • Laat ze goed drogen, vul de eieren met water en vul ze met kleine bloemetjes. Ik vulde ze met kleine narcissen uit de tuin en roze ranonkels.

Gevulde narcissen Jar

Komt ie 😉

  • Koop een jar/kweekpot
  • Vul deze met aarde
  • Vul de glazen pot met narcis bollen

Alle &SUUS Paas posts van voorgaande jaren kun je hier vinden. Leuke tips en inspiratie voor bloemen en planten kun je ook vinden op de site van Mooiwatbloemendoen.nl of Mooiwatplantendoen.nl
Gezellige paas eitjes dagen 🙂

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | DIY Pasen met bloemen en planten | www.dev.fernieweb.com/suus |

Pictures by @Suzanne de Jong

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.