Flower Friday |DIY | Bloemenraster voor in een vaas

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Vondelkerk bloemen

Vanochtend geen snelle bak kwark aan de keukentafel, maar een uitgebreid en prachtig gedekt ontbijt op een wel heel bijzondere locatie. Mijn croissantje en pannenkoekjes met bosbessen 🙂 at ik namelijk in de kelders van de Vondelkerk in Amsterdam. Naast dit heerlijke ontbijt, gingen we op uitnodiging van Mooiwatbloemendoen ook zelf aan de slag met heel veel mooie bloemen, met de gerbera in de hoofdrol.

Super simpele oplossing voor mooi boeket
Van bloem stylist Nathalie Fase kregen we een uitleg over de vele verschillende gerbera’s die er zijn, hoe we de bloemen het beste kunnen verzorgen en daarnaast gaf zij een super simpele uitleg voor een DIY bloemenraster in je vaas, zodat je de stengels gemakkelijker kunt schikken. Ik ben gek op bloemen zoals je hier kunt lezen en heb dan ook vaak losse bloemen in een hoge vaas. Maar hoe zorg je er nou voor dat je bloemen mooi rechtop blijven staan en niet allemaal naar de zijkant van de vaas vallen?

DIY Masking Tape Raster
Je maakt eigenlijk een raster waar je de bloemen tussen kunt zetten. Dit kan met bijvoorbeeld met Masking Tape, zodat je nog een kleur of patroontje kunt laten terugkomen. Ik heb hier express goud (en later roze)gebruikt, zodat je het raster goed kunt zien. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakband gebruiken en deze kort af knippen. Op deze manier zie je helemaal niets meer van het raster. Een paar keer je tape overdwars over de vaas tappen en je raster is al klaar!

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Bloemen

Variëren met kleur, grote en hoogte
Nu je raster klaar is, kun je heel gemakkelijk een compositie maken. Waarbij verschil in hoogte, kleur en vorm zorgt voor wat meer spanning. Ga je voor een wild/los boeket dan zet je ze speels neer, met veel ruimte er tussen. Wil je meer een vol boeket dan plaats je ze dichter op elkaar. Ik koos voor dat laatste, juist omdat ik normaal gesproken voor de losse takken ga. Ik ga met dit prachtige boeket vrolijk het weekend in. En mocht je filmpjes van het ontbijt willen zien, volg “ensuus” dan op snapchat.  Goed weekend allemaal!

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Bloemen Vondelkerk ontbijt

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Vondelkerk Flowers

 

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Bloemen Vondelkerk ontbijt

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Bloemen 2

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Vondelkerk bloemen

 

 

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Vondelkerk bloemen

&SUUS | Simpele Bloemen DIY | www.dev.fernieweb.com/suus | Bloemen

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.