Bohemien Wandkleed | Woonkamer

&SUUS | www.ensuus.nl | Bohemien Wandkleed| Woonkamer

Wandkleden: al een paar jaar terug van weggeweest, maar de laatste tijd zie je ze wel veel vaker. Het past helemaal bij het gevoel waarbij we hunkeren naar ambacht, de pracht van handwerk, zelf gemaakte producten en aversie tegen massaproductie. Degene die al gruwde van de ‘oubollige’ macraméhangers, zullen deze trend waarschijnlijk graag laten passeren. Net zoals de plantenhangers hou ik wel van deze ambachtelijke trend,  die ervoor zorgt dat je weer eens wat anders aan de muur kunt hangen. Ik zou heel graag zelf een wandkleed weven, maar bij gebrek aan tijd kocht ik er maar  1.

Wandkleed voor de slaapkamer in de woonkamer
Afgelopen zaterdag was ik met mijn zusje en vriendin in Amsterdam. In een winkeltje in de 9 straatjes viel mijn oog op dit wandkleed, de zwart – witte berber deken en een prachtig (maar iets te duur 🙂 Marokkaans kussen. Het wandkleed en de plaid gingen mee naar huis. Oorspronkelijk was het mijn idee om het kleedje in de slaapkamer op te hangen. Zonder gebruik van veel kleur vind ik het leuk om daar meer sfeer aan te brengen d.m.v. textuur en verschillende tinten wit. Maar toen ik thuis kwam vond ik de plek achter de bank een geschiktere plek. Eindelijk een vervanging voor de Andy Warhol print.

Een mix van stijlen
Zo boven zo’n strakke, lichtgrijze moderne bank vind ik dit een leuk contrast. Mensen vragen altijd naar mijn stijl. Ik vind dat altijd super lastig om te omschrijven. Ik hou  van verschillende stijlen en vind een interieur meestal het mooiste (leukste!) als deze een beetje gemixed zijn. Dat maakt vaak dat het persoonlijk en eigen aanvoelt en dus niet een interieur wat ook zo bij de buren had kunnen staan. Als ik nu naar mijn woonkamer kijk dan zou ik het omschrijven als een Scandinavisch Bohemien familiehuis. Volgens de boeken zijn dit natuurlijk geen officiële interieur stijlen, maar wel namen die iets meer tot de verbeelding spreken.

&SUUS | www.ensuus.nl | Bohemien Wandkleed | Woonkamer

&SUUS | www.ensuus.nl | Bohemien Wandkleed| Woonkamer

&SUUS | www.ensuus.nl | Bohemien Wandkleed | Woonkamer

&SUUS | www.ensuus.nl | Bohemien Wandkleed | Woonkamer

Pictures @Suzanne de Jong

9 Comments

 1. Rensina Steursma 11 april 2016

  Wat heb je toch een mooi huis!
  Een perfecte mix van natuurlijk, wit, zwart en kleur.
  Echt een stijl waar ik ook van hou…

  Beantwoorden
  • &SUUS 11 april 2016

   Wat een lieve reactie, dankjewel voor de complimenten!

   Beantwoorden
 2. Marieke 11 april 2016

  Wauw wat is dit een prachtig wandkleed!!

  Beantwoorden
  • &SUUS 11 april 2016

   THX marieke, ben er ook erg blij mee!

   Beantwoorden
 3. Vicky - Stijl Habitat 11 april 2016

  Wat een mooi wandkleed en ligt je nieuwe plaid op de bank? Ook echt ?

  Beantwoorden
  • &SUUS 11 april 2016

   Ja, die ligt daar zoooo heel erg niet gestijled 🙂 op de bank. Dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Saskia 6 december 2016

  Fijn en zacht interieur. Ben zelf helemaal weg van de salontafel. Is deze ook een DIY-je of ergens verkrijgbaar? Ik zou hem zelf wel iets hoger willen hebben gewoon wat praktischer;)

  Beantwoorden
 5. Audrey 12 februari 2017

  Wat een geweldige salontafel! Waar is deze te koop?

  Beantwoorden
 6. Joanne 17 februari 2017

  Heerlijke rustige woonkamer. Ik zou echt mijzelf heel fijn voelen in deze woonkamer. Zelf ben ik helaas geen interieur stylist, dus ik moet het van de plaatjes doen:).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *