Travel | Reisverslag Kos Griekenland

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 5

De afgelopen tijd heb ik veel vragen op mijn Instagram gekregen over plaatsjes en adresjes van vakanties. Ik heb deze nu geprobeerd te vangen in een aantal blogs. Zoals beloofd hierbij mijn eerste korte reisverslag van Kos. Afgelopen meivakantie vlogen wij naar Kos. We werden uitgenodigd door het Hotel Kipriotis Village, waarvoor ik foto’s heb gemaakt. Omdat wij dit hotel verblijf gekregen hebben (hoe fijn is dat trouwens 😉 )hadden wij het plan bedacht om spullen voor de vluchtelingen mee te nemen. Want daar dacht ik aan bij Kos. De beelden op televisie van heel veel vluchtelingen, in combinatie met de slechte economie van het land. Verschillende instanties gemaild en gebeld om te vragen aan welke hulp behoefte was, maar wat bleek: er zijn helemaal geen vluchtelingen op Kos! En dat is nu precies het imago waar Kos mee te kampen heeft. Er zijn minder vakanties geboekt en dat terwijl het zo’n prachtig land is met supervriendelijke mensen.

Geen spullen mee maar een blog over Kos
We spraken met verschillende mensen en ze vertelde allemaal  dat ze er zo van baalde dat dit verkeerde beeld bestaat. Dus geen spullen mee voor de vluchtelingen, maar wel een blog over Kos en het hotel. Ik ben echt een beetje verliefd geworden op dit eiland. De lieve (echt vriendelijke) mensen , natuur, strand en fotogenieke gekleurde huisjes. Ondanks dat we al een tijdje terug zijn, wil ik jullie graag laten zien wat ik bedoel en hoop ik dat ik op deze manier Kos in een positief daglicht kan zetten.

Een rondje Kos
Hoewel wij maar kort op Kos waren, kun je vanwege de grote van het eiland in korte tijd best veel zien. Huur een auto direct op het vliegveld en je kunt overal naartoe. Hier enkele tips!

Kos stad:  Kos is een levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes en winkeltjes. Ik vond de stad opvallend groen, met veel palmbomen en prachtige planten en bloemen. Klein, compact en gezellig met prachtige pleinen zoals Eleftheria Square. Natuurlijk gingen we ook naar het stadskasteel (Neratzia) direct aan de zee kant. Foto’s Kos Stad:

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 2 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 4 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 5 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 6 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 7 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City 8 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kos City

Zia:Het bergdorp Zía wordt in vrijwel elke reisgids over Kos vermeld. Het is dus ook echt een toeristisch dorpje. Maar ondanks dat is het zeker een bezoekje waard. De bergweg er naar toe geeft je veel mooie uitzichten en wij hebben echt heerlijk gegeten in het restaurant direct aan je rechterkant (met boventerras met prachtig uitzicht) Taverna Oromedon

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Zia

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus |_
Kefalos is een schilderachtig bergdorp in het westen van Kos. Vanaf Kamari ga je met zigzaggende weggetjes de bergen in. Parkeer je auto of scooter op het centrale plein naast de bushalte en loop een rondje door het dorp. Een klein winkelstraatje vol souvenirwinkels leid je door het centrum van Kefalos. Al snel zie je de mooie kerk van Kefalos met daarom heen fraai geschilderde traditionele woningen. Vooral dat laatste vond ik leuk, ik bleef foto’s maken van de fotogenieke huisjes. De woningen zijn uitgesproken qua kleur met unieke combinaties. Wij hebben dit in de ochtend gedaan en zijn daarna naar Kamari gereden om aan het strand te lunchen.

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 2 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 3 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 4
&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 6 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 7 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos 8 &SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kefalos

Hotel Kirpriotis Village
Toen wij aankwamen was het hotel net geopend dus nog vrij rustig.  Wij vonden dit juist alleen maar erg fijn, maar hou er rekening mee als je in voorseizoen gaat dat dus niet alle restaurants geopend zijn. Kirpriotis Village is een groot complex met allemaal lage huisjes. Verschillende zwembaden, mooi groen, goed onderhouden en er is ontzettend veel te doen voor de kinderen. Evie wilde niet meer naar huis 😉 Er zijn zwembaden, bars en restaurants en een privé strand met bedjes en parasols. Ook kun je even helemaal ontspannen in het wellnes centrum, waar ik 1 van de allerbeste massages sinds tijden heb gehad. Maar wat ons het meest is bijgebleven is het aller aardigste personeel. De manager, keukenpersoneel, schoonmaaksters en het entertainment, noem maar op….ze zijn er echt voor je om je helemaal in de watten te leggen. Wij zouden zeker in het voor of naseizoen zeker nog een keer terug gaan! Bedankt Kirpriotis Village voor een paar heerlijke dagen op jullie prachtige eiland!&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kipriotis Village

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kipriotis Village 3

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kipriotis Village 2

&SUUS | Travel | Griekenland Kos | www.dev.fernieweb.com/suus | Kipriotis Village_

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.