&SUUS | vtwonen | Plantjes in de kinderkamer | www.dev.fernieweb.com/suus

Kleur van het jaar 2017

Het is alweer een jaar geleden (aaah!) dat ik aan de gang ging met de kleur van het jaar van vorig jaar; okergoud. Het kamertje van Bram (zie hier) kreeg deze kleur, naast het bestaande grijs en lichtgeel. Vandaag werd de nieuwe kleur van het jaar bekend gemaakt vanuit Flexa – Akzo Nobel en dit jaar gaan we voor ……………….Denim Drift.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

Fan!
Ik ben nu al fan van deze kleur, die ook heel erg goed matched met de kleur van vorig jaar trouwens. Het koelere blauw tegen het warme geel. Het geel hebben we echt wel veel voorbij zien komen, maar volgens mij wordt deze toegankelijke kleur een dikke hit. Een kleur die mensen sneller aan durven op een muur in de woonkamer. Misschien….jawel, DE grote opvolger van dat andere succes… Early Dew. Een kleur die vaak….heel vaak (!) wordt genoemd als ik vraag naar favoriete kleuren bij een interieuradvies. Er was zelfs een heuze #earlydewfanclub (!) Hoog tijd voor een nieuwe favoriet dus!

Denim Drift
Wanneer je nu gaat winkelen kun je er niet omheen….heel veel blauw. Bij het zien van de naam dacht ik gelijk aan het blauw van spijkerbroeken. Maar persoonlijk vind ik het misschien wel meer richting grijs gaan. Het ligt er natuurlijk ook net aan, welke spullen of kleuren je er naast zet en of er veel of weinig lichtinval is.

Hoe pas je deze kleur toe?
Het is echt een ideale kleur om mee te combineren en voor heel veel interieur stijlen te gebruiken. Hieronder vind je een paar voorbeelden van moodboards van het afgelopen jaar waarin we blauw hebben gebruikt en waarin deze specifieke kleur Denim Drift ook perfect zou kunnen staan.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

&SUUS | Mijn leven in vierkantjes | www.dev.fernieweb.com/suus | maandoverzicht Juni| Moodboard Interieuradvies Utrecht

Blauw met nude/roze: Dit moodboard hebben we gebruikt voor een nieuwbouw woning in Utrecht. De woning krijgt donkere stalen deuren, een grijze gietvloer en de kleuren die we gebruikt hebben zijn vergrijsd blauw naast een mix van beetje terra-nude-roze kleur. Het blauw en grijsblauw zorgt voor een stoer karakter en de andere kleuren maken het warmer, gezelliger en vriendelijker.

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift
&SUUS | Interieur advies jaren 30 Villa Bussum | www.dev.fernieweb.com/suus | Moodboard Interieur advies

Blauw en goud: Voor deze vrijstaande jaren 30 villa maakte we dit moodboard als onderdeel van een totaal interieurplan. Hier spelen de kleuren blauw en grijs ook weer een hoofdrol.Als tegenhanger van het koelere blauw, gebruikte we dit keer goud als accent ‘kleur’ . Een combinatie die erg goed aansloot bij de wensen en bestaande meubels van de klant. Een fris, landelijk, scandinavische stijl met een klassiek luxe gevoel.

Tijdens de Maison et Objet beurs in Parijs van vorig jaar viel mijn oog op de blauwe kleuren in combinatie met goud/brass. Dat verslag met foto’s vind je hier.

En jij?
Kleur van het jaar….Denim Drift, heel erg benieuwd wat jij ervan vind. En ja, ik snap ook dat het een trend is, kleuren persoonlijk zijn en dat je een muur alleen schildert omdat je het gewoon mooi vind en je heus niet elk jaar je muren gaat schilderen 🙂 Ik ga in ieder geval met deze grijsblauw aan de slag en hoop jullie snel het eindresultaat te kunnen laten zien!

Voor als je ook aan de slag wilt gaan….Het kleurnummer is S0.10.50 / Denim Drift 

WORK: Some blue and brass for project Rotterdam. More about this combination I spotted at Maison et Objet on the blog (direct link in bio) #ensuusblog #blueandbrass #ensuusstyling

&SUUS Kleur van het jaar Denim Drift

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.