&SUUS | Interieuradvies uitgelicht | Uitschuifbare tafel | www.dev.fernieweb.com/suus |

Vanaf nu een nieuwe rubriek op mijn blog: Interieuradvies uitgelicht. Een specifiek onderdeel, product of tip uit een bestaand interieur advies waar wij de afgelopen tijd aan hebben gewerkt.

Project verloskundigepraktijk
En we trappen af met deze speciale tafel die we gebruikt hebben voor Project Verloskundigenpraktijk. De meesten hebben daar tot vervelends aan toe op Social Media al het e.a. van voorbij hebben zien komen. Maar sinds vandaag is dit project afgerond!

Hoeveel mensen wil je aan tafel?
De wachtruimte moest in eerste instantie ook plek bieden voor meerdere mensen en eventueel zelfs vergaderingen of workshops. Dus gingen we op zoek naar een uitschuifbare tafel die voldeed aan het idee en de stijl die wij voor ogen hadden. Een wat fijnere houten tafel, scandinavisch gevoel en het liefst ovaal. De vriendelijke ronde en ovale vormen komen namelijk in het hele ontwerp voor de praktijk terug.

&SUUS | Interieuradvies uitgelicht | uitschuifbare tafel | skovby-78

Skovby 
Deze tafel is het geworden, de Skovby #78. Met recht een royale ovale eetkamertafel en je kunt hem dus 2 x zo groot maken. De uitschuifbare tafel is met de 2 standaard tussenbladen uitschuifbaar tot 290 cm, wat al veel groter is dan de gemiddelde eetkamertafel. Maar met de  2 extra tussenbladen is de tafel uitschuifbaar tot 360cm. Dus ruimte voor 16 personen.

Waarom kiezen voor ovaal?
Zoals gezegd, in het ontwerp staan ronde vormen centraal. Ronde vormen staan voor zacht en vrouwelijk en wij vonden het toepasselijk bij de zwangere buiken die in een  verloskundigenpraktijk binnenkomen. (Ik was in ieder heeeeeel erg rond :-)) Omdat het een langwerpige ruimte is, kozen wij voor ovaal ipv rond. Het voordeel van een ovale tafel is ook dat het de eigenschappen van een rechthoekige en ronde tafel combineert. Zo hebben de stoelen bij een ovale tafel een vaste plek (zoals bij rechthoekig model) en de langwerpige vorm blijft behouden. Toch wel handig in de meeste interieurs. De stoelen zijn wel naar binnen gedraaid (zoals bij een ronde tafel) dit zorgt voor een gezellig karakter.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe eettafel dan zou ik zeker eens een ovale tafel overwegen? Heb je een grote familie, of heeeel veel vrienden dan is deze tafel dus misschien wel iets voor jou 🙂 PS. Een verzoeknummer voor iets wat je misschien voorbij hebt zien komen en meer over wilt weten in een volgende post?  Let me know!

&SUUS | Interieuradvies uitgelicht | uitschuifbare tafel | skovby-78

&SUUS | Interieuradvies uitgelicht | uitschuifbare tafel | skovby-78

&SUUS | Interieuradvies uitgelicht | uitschuifbare tafel | skovby-78


Waar te koop?
Uitschuifbare tafel: De Scandinavische woonwinkel
Stoeltjes van de 1e foto zijn Walker stoelen van House Doctor (we hebben nog 2 roze over tegen korting van 169,95 voor 145,00 EURO per stuk, voor meer info ; info@dev.fernieweb.com/suus)
Prints: Vissevasse en verkrijgbaar in de &SUUS Shop

 

 

 

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.