Event | Trendlunch 2017 | Trends

suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-7

Trendlunch 2017
De trendlunches vanuit Bloembureau Holland zijn elke keer weer een feestje! Wij maakten dan ook graag tijd vrij om vandaag naar de Gendthallen in Amsterdam af te reizen voor de Trendlunch 2017 . Met een blinddoek om (waardoor je weer even moest terugvallen op je zintuigen!) kwamen we binnen in het prachtige pand, die nog veel mooier was door de  aankleding. Uiteraard met veel bloemen! Diverse groene/gele soorten bloemen op de lange tafels en veel groen in de lucht.

We genoten van een bijzonder 4 gangen menu. Bijzonder omdat het bijzonder lekker was, maar elk gerecht stond ook voor een trend, waar op dat moment meer over werd verteld. Radical Reframe was het algemene thema voor de trendlunch 2017. Maar wat houdt dat in? Onze maatschappij veranderd ingrijpend, we krijgen door dat we onze kaders moeten gaan bijstellen. We innoveren door bestaande innovaties te ‘radicaal reframen’.

Klinkt aannemelijk, maar wat betekent dit nu precies? Hieronder lees je meer over de 4 stijltrends en ook mijn interpretatie, die iets meer op interieur is gericht.

In het kort de 4 stijl trends:

Harmonise:
De wereld wordt steeds minder transparant, we weten niet meer waarop we kunnen vertrouwen. Maar op de natuur kun je altijd vertrouwen, deze is altijd open en eerlijk. Groen blijft! En daarnaast willen we de buitenwereld voelen en creëren door bijvoorbeeld plekjes waar we ons kunnen terugtrekken
 • Vormen: Organisch, Symbolisch, prikkelend en rustgevend
  Materialen: Natuurlijk, grof met veel contrast, combineren van structuren
  Dessins: Natuurlijke vlek patronen
  Kleuren: Rustig, met een grote rol voor alle groentinten, met toevoeging van kalme kleuren zoals lichtgeel, roze en lila.
  Bloemen en planten: Fris en fijn, met een landelijke uitstraling en een symbolische waarde, maar ook droogbloemen.
Equalise:
Meer eenheid en het zoeken van harmonie tussen kleuren, vormen en materialen. Binnen en buiten zien we de producten als even belangrijk.Een betere balans tussen mannelijk en vrouwelijk. Zo krijgen zachte, vrouwelijke materialen een stoere uitstraling en harde, mannelijke materialen worden eleganter door kleur of fijne structuren.
 • Vormen: rond en strak een mix tussen mannelijk en vrouwelijk
  Materialen: Divers en ongebruikelijke combinaties
  Dessins: Zowel vrouwelijk decoratief als mannelijk minimalistisch
  Kleuren: Divers en energiek. Om de balans te houden kiezen we bij vrouwelijke kleuren voor strakke vormen. De mannelijke kleuren passen we juist toe op elegante vormen.
  Bloemen en planten: Zowel robuust als stoer en het gebruik van planten op plekken waar je ze niet zo verwachten.
Energise:
De trend van fit en snel zijn, maar ook de ontspanning. Veel energie, de winnaarsmentaliteit die nu eigenlijk heerst. Ook binnenshuis zien we een energieke en frisse uitstraling. Bloemen en planten zetten we in als persoonlijke luchtzuiveraars. Bloemen worden ingezet om onze prestaties te vieren. Sport elementen komen terug in het interieur.

Vormen:

Krachtig en energiek en speels
Materialen: Functioneel, soms met uitstraling van een luxe spa. (denk aan marmer)
Dessins: Veel sportverwijzingen zoals strepen, stippen, perforaties, soms met 3D effect.
Kleuren: Energieke combinaties (bijv. rood, geel)
Bloemen en planten: Krachtig en strak, boeketten juist weer naar sportverwijzingen zoals kransen en rozetten.

Rebel:
Spanningen lopen op en er komt veel ellende op ons af. We hebben behoefte aan een uitlaatklep en vergeten we de regels. Humor (Yay!!!) onbezonnen, kleur, vrolijkheid en gekkigheid. Niks is goed of fout, alles mag.

Vormen:

Onverwachtse combinaties van strakke, grappige, romantische en natuurlijke vormen.
Materialen: Alles kan, alles mag. Juist de materialen die niet voor de hand liggen.
Dessins: Abstract, figuratief en exotisch.
Kleuren: Vrolijke, heldere kleuren, zonder natuurlijke neutralen.
Bloemen en planten: Opvallende kleuren en vormen

Voor elke trend was een aparte ‘box’ gemaakt, die je na afloop van de lezing kon bezoeken.  De foto’s van de boxen zijn alleen over de trend Rebel en Harmonise. Als je hebt opgelet, of de hele lap tekst hebt gelezen is het niet lastig te raden welke foto’s er bij welk thema horen 🙂  Bedankt organisatie voor deze heerlijke lunch en dosis inspiratie!

 

suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-8 suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-9 suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-10 suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-11 &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-15 &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus |

—–

&SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | suus-trendlunch-2017-mooiwatbloemendoen-flowers-3 &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus | &SUUS | Trendlunch 2017 | Mooiwatbloemendoen | Trendreport | www.dev.fernieweb.com/suus |

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.