Interieuradvies voor-en-na foto’s | Project Verloskundigenpraktijk

&SUUS | Moodboard | Verloskundigenpraktijk Alphen aan den Rijn | Interieur advies | www.dev.fernieweb.com/suus
Wie &SUUS een beetje op Social Media volgt, heeft Project Verloskundigenpraktijk vaker voorbij zien komen. Een tijdje terug maakten we tussen de bedrijven door enkele foto’s, zodat we nu eindelijk de voor-en-na foto’s van dit interieur -ontwerp en uitvoering kunnen laten zien! &SUUS | Project verloskundigenpraktijk interieuradvies voor-en-na foto's | www.dev.fernieweb.com/suus | Interieur

Uitgangspunt:

Een nieuw, fris interieur in een Scandinavische stijl, daarnaast moest het ook een fijne plek zijn waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Uiteraard met een bepaald budget en praktische eisen. We begonnen met een moodboard, vervolgens kwam er ook een overzicht van termen, ontstaan uit de moodboards en gesprekken met de verschillende verloskundigen.
Ontwerp: In het ontwerp zijn we uit gegaan van een frisse, lichte basis aangevuld met vrouwelijke, zachte en vriendelijke kleuren. Ronde vormen komen in de gehele praktijk op verschillende manieren terug, deze symboliseren de vrouwelijkheid en vriendelijkheid. Ook het ply-wood zie je overal terugkomen, dit zorgt samen met de gebruikte kleuren en nieuwe vloer voor een eenheid in de gehele ruimte.

De wachtruimte en receptie
De vloer van de gehele praktijk is vervangen, alle muren zijn fris wit geschilderd en de wachtruimte kreeg een lambrisering in een nude/roze kleur met een gele baan. De deuren zijn allemaal in een zacht groene tint geschilderd. De tafel werd een uitschuifbare tafel, waar je hier meer over kunt lezen, eromheen verschillende -makkelijk schoon te maken- stoeltjes en 3 warme rosé bollampen. Een op maat gemaakte plywood bank met afneembare kussens en nieuwe prints boven de bank.  De raambekleding is vervangen voor plissé gordijnen in dezelfde kleur als de deuren en de geboorte kaartjes worden op een nieuwe manier opgehangen.

—-VOOR FOTO’S—-

2015-10-12-13-14-26 2015-10-12-13-14-33
2015-10-12-13-14-48 2015-10-12-13-14-54

Processed with VSCOcam with n1 preset

2015-10-12-13-15-48

2015-10-12-13-16-38

—–NA FOTO’S—-

ensuus interieuradvies verloskundigenpraktijk plywood bank

 

 

 

 

 

 

 

 

Lampen: HKliving
Vissevasse prints: &SUUS Shop
Grijze lijsten:IKEA
Tafel: Scandinavische woonwinkel
Kaartjes ophangsysteem: Dockfour
Grijze kussens op bank: Kussen & Co
Losse kussens op bank: Ferm Living & House Doctor

———————————————————————————————–

Verloskundigekamers:
Ook hier zijn alle meubels vervangen en alleen de bedden met apparatuur zijn behouden.

Beide kamers zijn wit geschilderd met 1 grote cirkel in een roze/nude kleur en nieuwe raambekleding. De computer ombouw, kamer afschermers en kinderhoekje zijn op maat gemaakt van ply-wood.In de eerste verloskundige kamer hebben we de gehele indeling veranderd. De muur van het oude kinderhoekje is helemaal dicht gemaakt en opnieuw gestuct, de kleine raampjes boven zijn wel behouden voor het lichtinval.

 

Voorfoto’s:

 

 

2015-10-12-14-12-08

2015-10-12-14-12-222015-10-12-14-12-13

 

Bureau’s: vtwonen by basic label 
Kast: House Doctor
Kinderhoek en kist: Op maat gemaakt
Kinderkrukjes: Flexa Play by Fonq
Print: My deer
Wandbordje: Studio Eelke van den Berg
Opbergbox moster: Vitra by femkeido

VOOR FOTO’S
2015-10-12-14-11-39 2015-10-12-14-11-49 2015-10-12-14-11-55

NA FOTO’S

ensuus interieuradvies ontwerp kinderhoek plywood

 verloskundigenpraktijk ensuus interieuradvies

 

————————————————————————————————————————-

Kantoor
Het kantoor werd geluiddicht gemaakt en strak afgestuct, in het nisje hebben we een kast op maat gemaakt. Ideaal voor alle administratie! Op de muur voor de bureau’s is een wolkenpartij ge-airbrushed.

2015-10-12-14-12-41

plywood kast ensuus interieuradvies

 

 

Kinderhoek:
De huidige kinderhoek hebben we deels behouden, door alleen de platen van de bovenkant van de speelmuren te verwijderen. Hier hebben we een ply-wood huisje (kubus) voor ontworpen, zodat je binnen in nog wel met de bestaande spelletjes op de muur kunt spelen. 2 grote rondjes bovenop de kubus (hier komt het licht van de gele looplamp doorheen) en als ingang. De grote beer en sterren- regen zijn losse stickers.

Receptie:
Het raam van de receptie hebben we verlaagd, zodat er beter contact is tussen de receptioniste en de klanten van de verloskundigenpraktijk. Het gehele bureaublad de planken voor het glas zijn vervangen voor blad in betonlook.

VOOR FOTO’S

2015-10-12-13-16-50

2015-10-12-13-14-42

 

NA FOTO’S

ontwerp ensuus interieuradvies speelhoek

ontwerp ensuus interieuradvies speelhoek

ensuus interieurontwerp zakelijk verloskundigenpraktijk

Sticker Beer: June Interiors
Sterren stickers: By Something Els
Eindesultaat:
Ik ben echt blij en trots op het eind resultaat, vooral als je er binnenkomt en je het ontwerp en de gedachte erachter nog helemaal terug ziet. Het is zoveel frisser, en ruimer, maar door gebruik van verschillende materialen en kleuren ook warm en vriendelijk. Ik wil Verloskundigenpraktijk Wereldkind dan ook enorm bedanken voor de mooie opdracht, hun vertrouwen en geduld!

 

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.