Persoonlijk | Winter Efteling

 

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-1

Om te beginnen iedereen een heel mooi & liefdevol 2017. Geen overzichtsblog, maar foto’s van de Winter Efteling, waar wij de eerste zondag van de schoolkerstvakantie waren. Blog was al af, maar door de  feestdagen helemaal vergeten te plaatsen. Misschien een leuke tip voor de laatste dagen van deze schoolvakantie, want maandag begint het echte werk weer!

Jaar geleden alweer!

Een jaar geleden is het al. De dag waar Evie het nog steeds vaak over heeft. Samen met andere collega bloggers en hun kinderen overnachten in Bosrijk en ‘s ochtends het rijk alleen hebben in de Winter Efteling. Een droom die voor ons beide uitkwam en je kunt er hier meer over lezen.

Mannen mee
Vandaag hadden we een echte Rendez Vous, want we gingen weer samen met Lonneke en Noa. Noa en Evie hadden vorig jaar samen met elkaar opgetrokken en komen elkaar nog geregeld tegen. Dit keer gingen de mannen ook gezellig mee, de broertjes en papa’s.

Favorieten
Het was Bram zijn eerste keer dat hij het een beetje bewust mee maakte en vond het fantastisch. Zelfs de (voor hem best lange zit) 1,5 uur durende musical De Gelaarsde Kat hield hij bijna tot het einde vol. Deze musical was voor Evie wel het absolute hoogtepunt. Daarnaast waren Yoki & Jet (je weet wel van dat nummer wat de hele dag…ehh week in je hoofd blijft zitten) Droomvlucht & de zweefmolen het meest favoriet. Toch wel 1 v/d grote voordelen om in de winter te gaan, we konden zo doorlopen en bleven vaak zitten voor een extra rondje. Maar dat is niet het enige.

Met je ogen dicht in de Fata Morgana (ik dan)
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, ben ik dus serieus verliefd op de Efteling. ik ben geen pretparken die-hard, ga liever een dag naar het strand 🙂 Maar de Efteling vind ik speciaal. “It bring backs memories”, van toen ik klein was en met mijn zusje voor de dansende elfjes stond. Mijn jongere zusje die de Fata Morgana helemaal niet eng vond, ik daarentegen deed het al in mijn broek bij de gedachte. Als oudste stapte ik ook heel ‘stoer ‘in het bootje en hield vervolgens de hele weg mijn ogen dicht. Ik denk dat ik 14 was, dat ik voor het eerst durfde te kijken 🙂 En nu zie ik dat terug bij mijn eigen kinderen. Evie de oudste die het allemaal nog steeds best spannend vind en Bram die overal doorheen walst.

Sprookjes in Charles Dickens stijl
Naast de herinneringen ben ik verliefd op de sfeer die door het hele park is doorgevoerd, trouw gebleven aan de begin waardes. De sfeervolle Winter Efteling heeft weer een extra belevenis. Het lijkt net of je de Christmas Carol van Charles Dickens instapt. Helemaal weer in stijl van Anton Pieck is alles in Winterse Sferen aangepast. Er is veel extra entertainment: zangkoren om een haardvuur, ijskoning en koninginnen in koetsen, extra optredens. Daarnaast natuurlijk het extra ijspaleis waar je kunt schaatsen. Het zorgt ervoor dat je even uit de soms toch best wel enge, gemene en harde realititeit stapt, alles vergeet en je weer voor eventjes in sprookjes kan geloven. Sprookjes met een goed einde.

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-2

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-3

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-4

 

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-6

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-7

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-8

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-10

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-11

suus-winterefteling-www-ensuus-nl-12

 

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.