Mini Flexa make over | Kamer Evie

&SUUS | DIY Kinderbureau | Flexa | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleurtester 2

Vorig jaar had Evie 1 wens voor haar verjaardag: ” Een hoog bureau’tje, omdat ze nu toch echt huiswerk moest maken…en hoog, omdat Bram dan niet bij haar spulletjes kon komen”. Nu is ze bijna weer jarig, maar er was nog steeds geen bureau.

Uiteraard had ik ideeën…alleen waren deze plannen best wel weer rigoureus. Dus bleef het liggen….best lang ook. De vergelijking van de loodgieter gaat hier thuis ook aardig op. Met alle interieuradviezen ben ik blij als ik thuis even lekker niets hoef te doen.

Toen Flexa vroeg of ik dit keer met de Shared Individualisme kleuren aan de slag wilde gaan, dacht ik direct aan Evie haar kamertje (dat dan weer wel 🙂 De kleuren uit het Shared Individualisme pallet zijn levendig en vrolijk, die overeenkomen met de wens van Evie voor meer kleur!

Wanneer ik interieuradvies geef voor kinderkamers vind ik het altijd belangrijk om ook de wensen van de kinderen mee te nemen. Maar eerlijk? Thuis deed ik voornamelijk wat ik mooi vond 😉

&SUUS | DIY Kinderbureau | Flexa | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleurtester 2

Eigen inbreng!
Om het een beetje goed te maken, ging ik dat deze keer anders aanpakken:

Stap 1: Moodboard 

Net zoals het echte werk liet ik Evie op zoek gaan naar inspiratie.  Met verschillende tijdschriften op tafel knipte ze verschillende plaatjes uit die ze mooi vond. Sommige voor de kleur en andere weer voor meubeltjes. Super leuk om te zien waar ze mee kwam. Zo vond ze houtkleur heel ouderwets, maar een oud geschilderd kastje ‘ wel gezellig’. Opbergkastjes met veel laatjes en knutselspullen enz deden het ook goed. Daarnaast iets van 8 plaatjes van hoogslapers, maar die hebben we maar even geparkeerd 🙂

&SUUS | DIY Kinderbureau | Flexa | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleurtester 2

Stap 2: Kleuren kiezen
Haar moodboard legden we naast de Flexa kleurenpalet. Evie koos 2 kleuren….roze en roze 🙂 Ik had echt verwacht dat deze fase inmiddels wel over was, maar blijkbaar nog niet. En ze wilde (net zoals Bram) geel in haar kamer, maar niet op de muren. Duidelijke taal!

Stap 3: Kleuren testen
Met de Flexa kleurentester Oudroze en Flowerbulb verfde ze een a4 canvas doek. 1 kleur zou als een baan op de muur komen en de ander op de laatjes van een bureau. Met de canvas doeken kon ze zelf in haar kamertje kijken wat ze het mooiste vond.

&SUUS | DIY Kinderbureau | Flexa | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleurtester 2

&SUUS | DIY Kinderbureau | Flexa | www.dev.fernieweb.com/suus | Kleurtester 2

Stap 4. Wensenlijstje
Met Evie haar keuze voor kleur zijn al haar wensen duidelijk: welke kleur waar, een hoog bureau (waar broertje lief niet bij haar make up kan) een spiegel en een plankje voor haar spulletjes. Daarnaast hadden wij ook nog een aantal wensen:

  • – In een weekend moet het klaar zijn
  • – Low budget
  • – Recyclen van spulletjes die we al in huis hebben en zo min mogelijk nieuw kopen!
En het is gelukt! Het eindresultaat deel ik komende week. Niet om de spanning op te bouwen, maar omdat ik nog een moment moet vinden om foto’s te maken. Wat knap lastig is, omdat Evie dagen zoet is met het inrichten van haar bureau 🙂

 

&SUUS | Kleur: Flexa Oud Roze | www.dev.fernieweb.com/suus |

&SUUS | Kleur: Flexa Flower Bulb | www.dev.fernieweb.com/suus |

 

Related Posts

Come fly with me, let’s fly!

Suzanne Büller – de Jong, oftewel Suus, deelt op haar blog alles wat ze leuk vindt. Plaatjes bij haar thuis, woontrends van de beurzen, of een leuke tip voor een uitje met kinderen, je kunt het er allemaal vinden. Persoonlijk, niet al te ingewikkeld en bedoeld om mooie dingen te delen en te inspireren. Omdat er zoveel moois te ontdekken is.